0%

Potrebujete rozmerný policový regál s vysokou nosnosťou, ale nemáte čas prezerať každú jednu ponuku na trhu? Bojíte sa, že utratíte peniaze za regály, ktoré nakoniec nepoužijete, prípadne nebudú dostatočné vhodne? V tom prípade ste na správnom mieste. Vieme, že kovové regálové systémy nie sú tou najlacnejšou alternatívou na trhu a chápeme, že si chcete byť istý. To je dôvod, prečo sme dnes oslovili nášho manažéra predaja Lukáša, s otázkou, na čo by ste sa mali najviac sústrediť pri nákupe kvalitného regálového systému s vysokou kapacitou. 

Predovšetkým si musíte byť istý, že unesie na policu naozaj objemný a ťažký náklad. Musí byť silný, pevný, stabilný, robustný a jeho konštrukcia musí byť presná. Je však mnoho iných vecí, na ktoré musíte dávať pozor predtým, ako policový regál kúpite, pretože chcete investovať Vaše peniaze inteligentne a efektívne. 

1. Kde regál kúpiť? 

Pred kúpou myslite na to, kde chcete regál umiestniť. Chcete použiť regály v pivnici, garáži, sklade alebo v priemyselnej hale na palety? Dávajte si pozor. Ak je prostredie, v ktorom chcete regál postaviť vlhké, vyberte si regál so zinkovou povrchovou úpravou a drôtenou policou, ktorá chráni policové regály pred koróziou, vlhkosťou, plesňami a prachom. Ak chcete kovové regály využívať v exteriéry, vonku, neodporúčame používať regály s drevenými HDF policami, prípadne rôzne typy plastových regálov, ktoré sú náchylne na vlhkosť, silné slnečné žiarenie a iné vonkajšie vplyvy. 

1-kovovy-regal-rivet-6-tipov  2-regal-drotena-polica-6-tipov

2. Aký dôvod a za akým účelom chcete regály zakúpiť?

Poradíme Vám. Pred samotným nákupom si dôsledne premyslite, za akým účelom kupujete kovový regál a aké vlastnosti a charakteristiky od neho očakávate. Robíte pravidelne prestavbu? Pravidelne rozširujete sklady či predajne? Často Vašu firmu sťahujete? V tom prípade sú kovové regály jasnou voľbou. Sú flexibilné, jednoducho rozoberateľné a znova postaviteľné. Môžete ich prispôsobiť do akéhokoľvek priestoru vďaka širokej palete rozmerov, nosností, typov a farby. Môžete vytvoriť vlastný regálový modulárny systém, zostavu podľa Vašej fantázie. Napríklad bezskrutkové kovové regály s HDF policou je možné rozložiť na dva menšie pracovné stoly, čo je do pracovne a dielne ideálnym riešením. 

3-dva-pracovne-stoly-6-tipov    4-bezskrutkovy-regal-hdf-polica-garaz-6-tipov

3. Materiál a spracovanie? 

Každému zákazníkovi vyhovuje iné spracovanie produktov. Platí to aj o policových regáloch. Ako názov hovorí, sú to kovové regály vyrobené z kvalitnej ocele. Môžu byť celokovové, napríklad bezskrutkové kovové regály s drôtenou policou, alebo s HDF policou. Kovová konštrukcia sa taktiež môže líšiť svojou hrúbkou a profilom. Väčšinu technických informácii nájdete priamo v popise produktoch. O ich kvalite sa môžete presvedčiť aj v recenziách od zákazníkov, ktoré nájdete v spodnej časti webu pri produktoch. Dbajte na kvalitu ocele, profilovania, nitov, spojov, aby ste pri skladaní regálov neboli nepríjemne prekvapený. Taktiež si zistite, či sú regály certifikované a otestované na záťaž a odolnosť. Bezpečnosť je vždy prvoradá a netreba kupovať vždy ten najlacnejší regál, pretože niekde sa šetriť muselo.  Policové regály majú veľmi dlhú životnosť a preto si dajte záležať na tom, čo kúpite.  

5-zakaznicke-hodnotenie-produktov

4. Čo by mal regál vydržať? 

Mali by ste mať ujasnené, aké veci, náklad, objekty, škatule, materiál, produkty a náradie by malo byť uložené na kovovom regály s vysokou nosnosťou, pretože na trhu je mnoho typov regálov, ktoré sa líšia stavbou, policou, spojmi, kvalitou a účelom. Najtradičnejšími regálmi sú bezskrutkové kovové regály s drevenou, v našom prípade HDF policou. Majú vysokú kapacitu, a najviac sú využívané v skladoch a priemysle, avšak to záleží od certifikovanej nosnosti daného typu policového regálu. V prípade, že kupujete regály, na ktoré chcete uložiť kvapaliny, oleje, kýble s farbou, či inou tekutinou, odporúčame skrutkové celokovové regály so zinkovou povrchovou úpravou, ktoré sú odolné voči korózii. V prípade, že Vám 100 kg na policu nestačí, bezskrutkový regály s drôtenou zinkovou policou Vás určite presvedčí. Je pevný, má vysokú záťaž a je kompletne zo zinku. Výhodou zinkových regálov je ich jednoduchá a rýchla údržba. 

6-professional-regal-longspan-6-tipov    77-spoj-regal-professional-6-tipov

5. Ako regál postaviť? 

Zvýšenú pozornosť by ste mali venovať stavbe kovového regálu. Ak máte v pláne zaobstarať si skrutkový kovový regál, tak sa pripravte na dlhšiu montáž, ako pri tradičnom bezskrutkovom regáli, pri ktorom nepotrebujete žiadny kľúč na matice, ale len gumové kladivo pre doklepnutie komponentov do výrezov a profilov. Samozrejme ochranné rukavice sú absolútny základ pri montáži regálov. 

8-spoj-rivet-antracit-6-tipov  9-rohove-regaly-6-tipov

6. Je výhodnejšie kúpiť regálový systém na internetovom obchode? 

Vždy je to relatívne. Niekto rád nakupuje v kamennej predajni, kde si regál môže chytiť do rúk, niekto uprednostňuje pohodlie a nákup z domu, prípadne na mobilnom zariadení. V prípade, že chcete kúpiť veľké množstvo regálov, určite len cez internetový obchod. Online obchody dokážu ponúknuť obrovské zľavy v prípade nadpriemerných objednávok. Ďalšou výhodou je dodanie regálov až ku Vám domov, alebo priamo na firmu a u niektorých obchodoch je doprava kompletne zadarmo, ako napríklad v obchode Majster Regál. Ponúkame záruku až 5 rokov, možnosť vrátenia tovaru a prepracovaný reklamačný systém.  

10-zaruka-5-rokov

Dúfame, že Lukášove tipy pri nákupe regálov Vám pomohli a inšpirovali Vás pri kúpe vlastných kovových regálových systémov.

Ak máte akékoľvek otázky, náš zákaznícky servis je tu pre Vás.  

A nezabudnite, náš jarný výpredaj o chvíľu končí, tak neváhajte a okamžite nakupujte! Tie najlepšie regály do pivnicedo špajzedo garáže či do dielne za tie najlepšie ceny. 

Chcete vedieť viac o novinkách zo sveta policových kovových regálov? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a LinkedIne.