0%

Ktokoľvek z Vás, čo vlastní terasu alebo balkón, môže byť o niečo viac spokojný počas obdobia pandémie.  Sme v strede jari a mesiac bláznov, Apríl, je už za nami. Každý nasledujúci deň je dlhší a teplejší. Môžete oddychovať na terase a balkóne užívajúc si krásne počasie, pričom môžete nabrať dostatok energie do ďalších dní.

Nebolo by skvelé tráviť tento čas na štýlovej terase alebo modernom balkóne? My, v obchode Majster Regál sme presvedčení, že balkón a terasa sú ideálnym priestorom na trávenie voľného času počas prvých letných dní, pokiaľ sa ešte neodvážite ísť do prírody samotnej.

Významným prvkom, ktorý spríjemní Váš vonkajší priestor, je výzdoba. Dajte pozor, aby ste nepreplnili menšie balkóny a terasy zbytočne veľkým nábytkom. Nepoužívajte veľké skrinky, kreslá, drevené konzoly, ale dekoratívne materiály a sofistikovaný nábytok, ktorý by zaberal príliš veľa miesta.

Nechajte sa inšpirovať a skúste sa sami do toho pustiť. Predstavte si perfektne organizovaný priestor, závideniahodnú terasu, ktorá bude aj Vašim útočiskom, kde budete chcieť prestať myslieť a užívať si zaslúžený oddych.  

Nezabúdajte na tieň...

Vitamín D a ide sa na tradičné opaľovanie, ktoré mnohí z nás tak moc milujú. Nezabúdajte, Vaša pokožka nie je večná a treba ju aj chrániť a nie len „pražiť“ na slnku. Preto treba myslieť aj na to, aby ste na Vašej terase alebo balkóne mali priestor, kde slnko dopadať nebude a vytvorí príjemný tieň, kde sa môžete chrániť. Výbornými pomôckami a doplnkami pre balkón sú slnečníky alebo plátenné strechy, ktoré môžete ukotviť do zeme, alebo do steny. V prípade, že bývate len v nájme a nemôžete zasahovať do štruktúry bytu, je možné zakúpiť markízy a slnečníky voľne stojace. Veľmi populárny riešením sú aj plachty a altánky.

1-blog-majster-regal-slnecnik  2-markizy-blog-majster-regal

Vytvorte oddychový kút

Pre oddych v príjemných teplých teplotách, odporúčame vytvoriť z terasy a balkóna tzv. oddychový kút. A k tomu nepotrebujete veľa. Môžete ho vytvoriť jednoducho menšími kreslami, stoličkami, hojdačkami. Taktiež sa dajú použiť staré euro palety, ktoré vyčistíte, nalakujete a môžete vytvoriť pekné prirodzené posedenie. Môžete využívať aj malé stoly so skleneným povrchom a ozdobiť ich voňavými sviečkami. Aby ste si zachovali súkromie, bambusové ploty dokážu ozdobiť a zároveň skryť Vaše útulné miesto pred okolím. V prípade, že máte radi drinky, kávy, knihy, noviny, môžete si zariadiť mini bar alebo menší skladový priestor, aby ste nemuseli ustavične chodiť do domu, alebo bytu. Dá sa to vyriešiť jednoducho s kovovými regálmi, ktoré môžete získať už od 34 €. Výhodou regálových systémov je, že ich môžete rozložiť na dva menšie regály, tzv. stoly. Položte na tieto stoly obrus, prikrývku a Váš mini bar so skladom je hotový.

Nezabudnite, príjemná hudba pri oddychovaní na terase so západom slnka v pozadí je priam nutnosťou.

3-balkon-a-nabytok  4-spracovany-nabytok-a-balkon

Všetko pre DIY

Do rohového kúta nepotrebujete nutne kúpiť stoličky, stôl, sedenie, ako je kreslo. Môžete si to vyrobiť sami s trochou peňazí. Stačí Vám 6 starších euro paliet, ktoré viete zohnať už od 8-12 € za jeden kus v akomkoľvek DIY obchode. Ak chcete palety nafarbiť, odporúčame svetlejšie akrilové farby, ktoré sú na tento účel najvhodnejšie.  Na 6 paliet miniete zhruba 1,5-2 litre farby. Ako stôl môžete použiť rohový kovový regál s technológiou RIVET v zinkovej povrchovej úprave, ktorý rozdelíte na dva menšie stolíky. Vďaka zinku sa nemusíte obávať dažďa, ktorý by mohol poškodiť stôl. Euro palety sú taktiež zvyknuté na dážď a netreba sa obávať ich poškodenia. Tip: Síce je kovový rohový regál vyrobený zo zinku a je dobré chránený pred vlhkosťou a koróziou, jeho HDF polica nie je až tak odolná voči kvapalinám. Preto odporúčame prikrývať police regálu pokrývkou, gumou alebo igelitom.  

5-blog-balkon-terasa-europaleta width=  6-europaleta-a-nabytok

Zelená je skvelá pre telo i dušu!

Rastliny a kvety sú nutnosťou na terase alebo balkóne. Niekoľko štúdii dokázalo, že rastliny a kvety majú upokojujúci efekt na ľudí. Nielen že Vám pomáhajú pri premýšľaní, niektoré vytvárajú príjemný tieň. Nemajú len vizuálny efekt, ale vytvárajú čerstvý vzduch a krásnu vôňu. Za pomoci rôznych dekoratívnych prvkov a krásnych kvetov môžete vytvoriť malú estetickú oázu vo Vašom obľúbenom priestore. Vertikálne záhradky s malými a nízkymi rastlinami sa čoraz viac stávajú trendom v modernej DIY kultúre. Len za 60 € dokážete vytvoriť ideálne moderné prostredie pre terasu a balkón. Bezskrutkový kovový RIVET systém s drôtenou policou je perfektným riešením pre tvorbu malej vertikálnej záhrady. Výborným regálom pre vertikálne záhrady je celokovový regálový systém s L profilom alebo T profilom, ktorý sa nemusí postaviť len do interiéru, ale aj exteriéru a je extra moderný a inovatívny. Je elegantný a udrží až 250 kg na jednu policu. Má veľmi jednoduchú údržbu a ľahko sa čistí. Sú vhodné aj pre väčšie rastliny.

Krátky súhrn materiálov, komponentov a cien pre vytvorenie ideálnej terasy a balkónu:

-          Krytie pred slnkom, 30-40€ (v závislosti od veľkosti a kvality. Cena sa môže vyšplhať až na 80€). Markízy a altánky sú všeobecne drahšie ako klasické slnečníky,

blumenregalRivet Schwerlastregal mit stahlgitterboden

           preto musíte rátať s vyššou investíciou.

-          Euro paleta - od 8€

-          Akrilové farby, 8-12€ (za liter, na 6 paliet potrebujete 2 litre)

-          Vankúše na sedenie položené na euro palete 30€ (za 1 vankúš)

-          Bezskrutkový kovový regál, od 34€ (vysoká kvalita, vyrobené v EÚ, možnosť rozložiť na dva stoly)

-          rastliny, od 20 Euro (v závislosti od typu, veľkosti a kvality)

-          Regálový systém RIVET s drôtenou policou od 60 € (pre vertikálnu záhradu, odolné voči korózii).

Dúfame, že tento konkrétny odhad Vám pomohol a dokázal, že nie všetko pekné musí byť zároveň drahé.   

 

Celková cena je približne 190 €. Len toľko stačí, aby ste mali dokonalý balkón a terasu a užívali ich počas celého leta!

Prajeme Vám veľa šťastia pri príprave vašich terás a balkónov počas blížiaceho sa horúceho leta. Vyberte si taktiež z ponuky regálov do špajze, do dielne, do garáže či paletových regálov do skladu

 

70 jednoduchých možností ako tráviť čas a hrať sa s deťmi v domácnosti

 
 
 

Aký druh regálov hľadáte?

Regaly na kvety            Kovové regály do špajze           Kovové regály do kuchyne   

           Regaly na kvety                             Kovové regály do špajze                   Kovové regály do kuchyne