0%

Ak rozprávame o ideálnom mieste, kde si každý z nás vie oddýchnuť, zabudnúť na realitu a chvíľu nemyslieť na denné problémy a prácu, víkendová chata je niečo, čo tieto potreby spĺňa dokonale. Je to miesto, kde sa cítime pohodlne, kde si užívame okolitú prírodu a jej harmóniu, v okolí lesov, či v lepšom prípade pri mori s našou rodinou, priateľmi a spoločne trávime tieto chvíle oddychu.

Aj každá chata, chalupa, či iný priestor, kde radi oddychujeme, musí mať organizovaný priestor a najlepšie podľa našich predstáv. Je dôležité vytvoriť atmosféru, ktorá bude spĺňať naše potreby a každý jeden kút bude na 100% využitý. Je dôležité, aby náš víkendový pobyt obsahoval prvky nám vlastné a ktoré nás vystihujú, aby sme sa cítili „ako doma“ a komfortne. Spoľahnúť sa môžeme na prvky jednoduchosti, harmónie, pohodlnosti bez akéhokoľvek nadbytočného nábytku, ktorý môže pokaziť celkový dojem a stiesňuje priestor. Takýmto spôsobom môžeme vytvoriť praktické, funkčné a krásne miesto na oddych.

Predstavujeme Vám naše nápady, ako zmeniť Vaše víkendové bývanie na priestor, ktorý môžete smelo volať Vaším druhým domovom, podľa prostredia, kde sa nachádza.

blog-majster-regal


1. Dom na pláži. Mať dom na pláži, ako víkendový pobyt, majú asi len tí šťastnejší z nás. Sledovať západ slnka, príliv, odliv a počúvať šum vody. Samotná predstava je veľmi príjemná. Toto prekrásne prostredia si priam pýta dekoráciu, ktorá reprezentuje vodu, piesok a iné morské prvky. Čerstvý morský vzduch, prirodzené svetlo, svetlé a jemné farby, drevený, alebo bambusový nábytok, vysoko odolný voči prachu a piesku, ktoré tieto typy domov často obsahujú.

2. Chata na horách. Vo všeobecnosti sú tieto obydlia veľmi populárne vzhľadom na kľud a ticho, ktoré ponúkajú. Výhľad na hory, čistý a čerstvý horský vzduch. Priam ideálne miesto na odpočinok. Do týchto príbytkov sa najviac hodí tzv. vidiecky štýl, za použitia najmä drevených materiálov, kameňa a tehly. Základom tohto štýlu je dôraz na prírodné kompozície postavené na ekologických a organických materiáloch. Veľmi dôležitou súčasťou je krb a komín, ktoré sú priam ako stvorené do horského prostredia. Väčšinou je lokalizovaný v strede chaty. Je hlavným a rozhodujúcim prvkom, okolo ktorého sa rozmiestňuje a prispôsobuje zariadenie a nábytok chaty. V mnohých prípadoch pôsobí aj veľmi dekoratívne. Dodáva obydliu pocit pokoja a kľudu.

3. Avant-garde štýl a moderný dom. Ak máte víkendový dom v štýle „urban“ a „avant garde“ s obrovskými oknami, s kovovými dekoratívnymi prvkami, dostávate zlatú príležitosť experimentovať a vytvoriť tak vlastný originálny obraz domova. Tento priestor si zaslúži moderný a veľmi osobitý štýl. Ideálne je mať priestranný, otvorený, ale zároveň minimalistický priestor. Kov a oceľ by mali byť hlavným dekoratívnym materiálom a aj samotné zariadenie a nábytok by mali tomu podliehať. Funkčnosť a správna organizácia je oporným bodom týchto obydlí. Elementy, ako sú stropové kovové potrubie, alebo štandardné kovové regály sú ideálne riešenie pre dosiahnutie industriálneho charakteru, ktorý chceme docieliť. Ako bonus budeme mať poriadok, dobrú organizáciu a všetko bude na svojom mieste.

Pre víkendové obydlia je dôležité myslieť do budúcna a neustále pracovať na tom, aby sme dosiahli vytýčený cieľ a zaslúžený oddych. Komfort, oddych, voľnosť a kľud. Aby sme si plne užívali na chate, či dome, musíme byť spokojní najmä my sami a premeniť ho na obraz, po ktorom túžime. Nebojte sa experimentovať a ponechať veci Vašej fantázii. Zvoľte si precízne nábytok a kovové regály tak, aby ste mali všetko dôkladne uložené a vyhli sa zbytočnému neporiadku. 

Pozrite sa taktiež na našu ponuku skrutkových a bezskrutkových regálov, ktoré perfektne splnia všetky Vaše požiadávky pre regál do domácnosti či do garáže.