0%

Rodinný život je krásny, aj keď je miestami zložitý a dosť náročný. S príchodom detí a všetkých potrebných vecí, ako sú hračky, doplnky a detské oblečenie je potrebné vedieť, ako správne zorganizovať svoju domácnosť, aby si každý mohol dostatočne oddýchnuť a cítiť sa pohodlne. Známa influencerka Anna, matka malého dieťaťa a dobrá manželka priznáva, že odkedy sa stala matkou, už nič nie je rovnaké ako predtým. Mnoho vecí je úžasných a neopísateľne krásnych,  avšak niekedy je všetko okolo viac chaotickejšie, ako bola zvyknutá. 

Anna a jej rodina sa každý rok venujú dôkladnému upratovaniu počas voľných letných dní.  Tento rok sa rozhodli kompletne preorganizovať podkrovie svojho nového bývania, čo je vzhľadom na rozmery miestnosti pomerne dosť nákladné, pretože pôvodné regálové a policové systémy z predošlého domu sa tam jednoducho nezmestili. 

Sťahovanie prebehlo rýchlo, o mesiac už rodinka bola zabývaná vo svojom novom dome. Ale v hektickom zhone sa stalo podkrovie jediným veľkým neusporiadaným odkladacím priestorom, v ktorom boli uložené všetky druhy predmetov, pre ktoré v celej domácnosti nebolo možné nájsť to správne miesto. Uplynuli mesiace a skôr, ako si stihli uvedomiť, skončilo podkrovie presne v tomto stave:

Rozhodli sa, že musia konať a začať tento priestor efektívne organizovať. Anna nám prezradila a podrobne popísala štyri kroky, ktoré treba vykonať, aby ste získali čistý, usporiadaný a efektívny úložný priestor, čo je veľmi dôležité, aby ste sa vyhli zbytočným stratám času pri hľadaní. Taktiež dôjde k zlepšeniu aj po vizuálnej stránke.  

KROK 1: Vyčistite priestor

Predtým, ako začnete uskladňovať a organizovať materiál a predmety, je nutné si uvedomiť, čo všetko chcete uskladniť, aký veľký priestor budete potrebovať a aký máte reálne k dispozícii. Zabránite tým budúcim problémom s nedostatkom priestoru a vopred si budete môcť vyskladať potrebné úložné riešenia. 

KROK 2: Zbavte sa toho, čo nepotrebujete

Nebojte sa zbaviť toho, čo nepoužívate. Čokoľvek, čo je v zlom stave alebo sa už niekoľko rokov nepoužíva, vyhoďte, predajte alebo darujte. Nedovoľte, aby nepotrebné veci naďalej zaberali miesto v úložných priestoroch. Koniec koncov, čím menej vecí musíte uskladniť, tým lepšie bude skladový priestor vyzerať.

KROK 3: Zostavte najlepší úložný systém 

Ako hovorí Anna, kvalitný kovový policový regálový systém je nevyhnutný a je to základ do každého skladového priestoru. Vybrala si naše bezskrutkové kovové regály s HDF policou v pozinkovanej povrchovej úprave. Sú ideálne na skladovanie ťažších bremien a v závislosti od modelu majú záťaž od 175 do 400 kg na jednu policu. Sú dodávané s drevenými HDF policami, ktoré majú vysokú hustotu, hladký odolný povrch a zvýšenú odolnosť voči nárazom.  Montáž je jednoduchá za pomoci zasúvacieho „plug-in„ systému. Jednotlivé komponenty sa do seba zasúvajú a samotná stavba netrvá dlhšie ako pár minút. Anna si pochvaľuje najmä to, že tento regálový systém je možné rozdeliť na dva menšie pracovné stoly, ktoré môžu vyzerať aj takto: 

Taktiež odporúča, aby ste všetok náklad ukladali podľa nejakej logickej postupnosti. Napríklad veci, ktoré používate najmenej pokladajte na menej dostupné miesta, ako je najvrchnejšia polica, prípadne až za samotný regál. Prostriedky, materiál, náradie, ktoré používate denne si uložte do regálu na miesta vo výške dosahu rúk, aby ste nemali žiadny problém s jeho neustálym vyťahovaním a ukladaním. 

KROK 4: Štítky budú Vašim najlepším spojencom

Nakoniec Anna odporúča označenie jednotlivých skladovaných vecí a taktiež aj dlhodobé udržanie priestoru v čistote. Značenie krabíc alebo boxov, v ktorých uchovávate veci, bude veľkou pomocou pri hľadaní konkrétnej položky. V niektorých prípadoch môžete dokonca vytvoriť zoznam vecí, ktoré sa v danej krabici nachádzajú, aby ste si uľahčili hľadanie.

Po týchto štyroch jednoduchých krokoch mohla Anna urobiť zo svojho podkrovia mimoriadne štýlový a usporiadaný odkladací priestor. A vďaka jej ochote zdieľať svoje rady to môžete urobiť aj Vy.  

V e-shope Majster Regál nájdete regály do garáže, na pneumatiky, do dielne, do špajze či pivnice, ale taktiež aj regály na pneumatiky. Neváhajte použiť náš konfigurátor na kovové regály, alebo prejdite priamo na kategóriu pre regály na hračky, do detskej izby alebo do kúpeľne

Chcete vedieť viac o novinkách zo sveta policových kovových regálov? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame Linkedine.