0%

Milujete domáce práce? Ste zručný jedinec, ktorý sa nebojí pustiť do zložitejších opráv, vlastných výtvorov, vylepšení a pokladáte sa za šikovného kutila? Tak tento blog bude práve pre Vás. A ak nie ste v týchto veciach až tak zbežný, nevadí. Stačí chcieť a dostanete sa do toho rýchlejšie, ako by ste očakávali. Veď správny chlap sa nebojí žiadnej výzvy! Pozrieme sa bližšie na čo všetko treba myslieť, ak chcete začať s touto obľúbenou činnosťou domácich majstrov a ako Vám môžu byť aj v tomto odvetví kovové regály užitočné.

si-chlap-sprav-to-sam

Pre tých, ktorí sú v „kutilstve“ úplnými nováčikmi, tu máme niekoľko rád, ako začať a na čo všetko si treba dávať pozor. Ale to najdôležitejšie je sa nebáť. Ako sa hovorí „kto nič neurobí, nič nepokazí“. A všetko čo sa pokazí sa dá opraviť. Na čo musíme myslieť ako prvé?

Čo chceme urobiť

Predtým, ako sa pustíme do siahodlhých opráv a rôznych výtvorov, je dôležité premyslieť si, čo všetko chceme spraviť a akým spôsobom. Môžeme si prejsť celý dom, garáž, záhradu a následne analyzovať, čo treba vylepšiť, prípadne opraviť.

Dôsledne naplánovať

Akonáhle už vieme, čo chceme spraviť, je dôležité vymedziť si potrebný čas a priestor. Víkendy sú na to ako stvorené, no treba rátať aj s počasím, ak chceme robiť niečo na záhrade.

Nakúpiť potrebné náradie a materiál

Pre nováčikov je práve toto základ. Vieme už čo chceme spraviť a aj kedy. Bez náradia sa „majstruje“ veľmi ťažko. Ak chceme pracovať s drevom, plastom, alebo kovom, bez potrebnej výbavy, ako je pílka, pilník, kladivo, sekera, skrutkovač, vŕtačka, motorová píla, nôž, nožnice, kliešte, hoblík a podobne, to proste nejde. Nemôžeme zabúdať aj na skrutky, matice, klince, vrtáky, pánty atď. A bez samotného materiálu by sme tiež toho moc neurobili.

Uskladniť

Ešte predtým, ako sa vyberieme nakupovať, si musíme uvedomiť, akým priestorom disponujeme a či máme možnosť skladovania náradia, materiálu, výrobkov a ochranných pomôcok. Nechceme mať v našej dielni chaos a neporiadok. Pracovné stoly a kovové regály sú tou najlepšou a najlacnejšou alternatívou vôbec. Majster Regál disponuje kovovými regálmi s drevotrieskovou policou, ktoré sú na tieto potreby priam predurčené. Ich veľkou výhodou je vysoké zaťaženie na policu a možnosť rozložiť regál na dva pracovné stoly. S takýmto skladovým systémom nebudete mať nikdy problém nájsť a uložiť všetko potrebné.

Kde kúpiť?

Vieme aké náradie a materiál potrebujeme. Ale kde to všetko kúpiť? Ak nie ste finančne limitovaný a chcete všetko potrebné kúpiť ihneď, kvalitný DIY obchod Vám bude úplne postačovať. Nájdete tam úplne všetko, ba aj viac, ako potrebujete. V období sviatkov, promo akcií a výpredajoch môžete natrafiť na ďaleko lepšie ceny ako na internete. A práve internet je médiom, kde nájdete takmer úplne všetko a prevažne za lepšie ceny, ako v kamenných obchodoch. Konkurencie ja každým dňom viac a práve preto je nižšia cena plnohodnotným lákadlom. Musíte však rátať s dlhšou dobou dodania, prípadne príplatkov za prepravu (ktorú niektoré e-shopy poskytujú úplne zadarmo). Je vždy len na nás samých, či prejavíme dôveru kamennej predajni, kde si tovar môžeme bližšie obzrieť a „obchytať“, alebo online nákupu. Realita je však taká, že v oboch prípadoch nájdete úplne všetko, čo potrebujete.

Realizácia

Všetko je pripravené. Treba sa postaviť, vyhrnúť rukávy a pustiť sa do práce. Ak ste úplným nováčikom, nemusíte sa báť. Na internete nájdete návod takmer na úplne všetko. A ak nepatríte medzi tých najzručnejších, skúste osloviť priateľov, prípadne šikovných členov rodiny, ktorí Vám zo začiatku určite poriadia a pomôžu.

Tak čo? Ste pripravení? Pre niektorých z nás je to možno skúška ohňom a určite sa zopár krát „popálime“. Ale ten pocit, že sme to dokázali sami, bez pomoci drahých odborníkov, nie len že zvýši naše ego a očarí naše nežné polovičky, ale aj ušetrí peňaženku od nadbytočných výdavkov. Aspoň v prípade, že nám nič nezhorí a náš dom nepadne popolom.

Všetko sa dá naučiť a ak to skúsite, možno práve z Vás sa stane všestranný kutil, ktorý svoj voľný čas bude tráviť účelne a bude tým, od ktorého si ostatní budú pýtať rady a pomoc. 

Pozrite sa taktiež na našu ponuku bezskrutkových regálov, ktoré perfektne splnia všetky Vaše požiadávky pre regál do dielne, či do garáže.

Váš Majster Regál