0%

Ako sa dni krátia, pomaly ale isto prichádza zima. Rituál prípravy Vašej domácnosti na najchladnejšie obdobie roka je tu. Už v jeseni sa všetci stretávame s rôznymi úlohami v domácnosti, ako je zbieranie opadaných listov na záhrade, čistenie kanalizácie, prevzdušnenie radiátorov a mnoho iného.

Samozrejme, skladovanie všetkých vecí, ktoré ste využívali počas leta si taktiež vyžaduje Vašu pozornosť. Prirodzene, garáž, alebo terasa, budú primárnym prostredím, kde tieto veci uložíte. Dbajte nato, aby ste aktivity skladovania vecí neodsúvali na poslednú chvíľu, pretože chlad a vlhkosť na seba čakať nenechajú. A preto sme my, Majster Regál, pre Vás pripravili niekoľko tipov, ktoré Vám pomôžu pri náplni týchto dôležitých úloh.

 

1. Organizujte Vás priestor

Aby Vaša garáž ostala dobre zorganizovaná je nevyhnutné, aby ste udržiavali pravidelne poriadok. V zásade je to prvý a základný krok pri príprave na neskorú jeseň a začiatok zimy. Garáž je ideálne miesto pre ukladanie rôznych vecí, ktoré už nemusia byť v 100 percentnom stave. Mnohé dlhodobo nevyužívate a napriek tomu sa ich nechcete zbaviť. Či sa jedná o veci, ktoré čoskoro opäť využijete alebo tie, ktoré budete potrebovať neskôr, vždy to končí veľkým neporiadkom a chaosom.

Garáž je ideálne miesto pre ukladanie rôznych vecí, ktoré už nemusia byť v 100 percentnom stave. Mnohé dlhodobo nevyužívate a napriek tomu sa ich nechcete zbaviť. Či sa jedná o veci, ktoré čoskoro opäť využijete alebo tie, ktoré budete potrebovať neskôr, vždy to končí veľkým neporiadkom a chaosom.

Každý z nás, čo vlastní dobre udržiavanú garáž si určite nájde čas na upratovanie, minimálne raz do roka. Ako začať? Z nášho pohľadu by sme to riešili nasledovne:.

Vytvorte priestor pre vnútorné parkovanie, skúste zefektívniť funkčnosť a zlepšiť celkovú organizáciu garáže.

Vybavte garáž lepšími skladovými nástrojmi,ako sú kovové regály určené do garáže a pracovné stoly, ktoré nie len obohatia garáž o kvalitný a profesionálny úložný systém, ale taktiež sú esteticky atraktívne. Týmto spôsobom bude lokalizovanie všetkých vecí ďaleko jednoduchšie.

Vyčistite podlahu.Jeseň je známa svojim meniacim sa podnebím a niekedy prší celé dni a týždne. Neukladajte veci na podlahu a snažte sa ich uskladniť na vyvýšené miesta. Počas búrky môže byť garáž zaplavená natoľko, že všetko, čo je na podlahe uložené, môžete vyhodiť do odpadu. Uložením objektov na vyššie miesta taktiež môžete zabrániť zakopnutiam a nepríjemným pádom. Naše kovové policové systémy sú ideálnou voľbou do garáží, v ktorých hrozí vyššia vlhkosť, pretože v zinkovom prevedení sú vysoko odolné pred koróziou. V tomto prípade nemá drevený nábytok nárok.

1-rohovy-regal-priprava-regalov-na-chladne-mesiace

2. Upratovanie

Akonáhle máte prvý krok za sebou, ubezpečte sa, že priestor je čistý, zbavený všetkých nečistôt, prachu, mastnoty a hliny. Odporúčame vykonávať čistiace práce ešte predtým, ako napadne prvý zimný sneh. Koniec koncov, garáž je najviac využívaná počas teplých mesiacov v lete a na jar. Mnoho nečistôt, ktoré v garáži ostávajú aj počas zimy pochádza hlavne z tohto obdobia. Ak garáž nie je dostatočne čistá príchodom chladnejších mesiacov a horšieho počasie, hlina a nečistoty ostanú prilepené a zaschnuté na podlahe, čo bude v tomto období náročnejšie vyčistiť.

 

3. Prispôsobte exteriér, vonkajší priestor

Sklad, vonkajšia pivnica a záhradný dom taktiež nemôžu ostať zanedbané pred príchodom chladného počasia. Predtým, ako sa mráz stane súčasťou každého dňa, sa uistite, že všetky sudy, hadice, zberače vody sú prázdne a voda je kompletne preč. Hadice sa snažte zmotať do kompaktnejšieho tvaru a tým, že všetka voda z nich bude preč zabránite praskaniu a ich zničeniu. Zvyšujete ich životnosť a zabránite neželanému úniku vody. V prípade, že vodu z hadíc nevyprázdnite hrozí, že zamrzne, čo môže spôsobiť prasknutie. V prípade, ak hadicu neodpojíte od prívodu vody môžete seriózne poškodiť potrubie tým, že sa doň dostanú väčšie úlomky ľadu a môže byť seriózne poškodené. To isté platí pre domáce zavlažovacie systémy.

2-skrutkovy-regal-priprava-regalov-na-chladne-mesiace

4. Dávajte si pozor na to, čo skladujete

Je všeobecne známe, že mnoho ľudí skladuje v garáži množstvo vecí, ktoré tam vyslovene nepatria a mali by byť skladované v priestoroch s vyššou teplotou a priamo v domácnosti. Pripravili sme pre Vás výber vecí, ktoré by ste nemali skladovať vo Vašej garáži počas chladných mesiacov.

- Farby, čistiace prostriedky a domáce roztoky. Nízke teploty ovplyvňujú ich konzistenciu, farbu a účinnosť.

- Elektronika. Kondenzácia a vlhkosť môžu poškodiť ich elektronické spoje a káble, celú sústavu a výrazne poškodiť ich fungovanie pričom taktiež hrozí ich skrat.

- Oblečenie, posteľná bielizeň a vákuovo zabezpečené vrecia.

- Nádrže na propán. Mali by byť uskladnené v pivnici alebo krytom vonkajšom priestore. Vyskúšajte náš drôtený RIVET regálový systém, ktorý je ideálny na externé skladovanie.

- Papier, ktorý láka hlodavce a iných škodcov.

- Papier, ktorý láka hlodavce a iných škodcov.

Ak vo výbere tých správnych regálov ešte nemáte jasno, neváhajte použiť náš konfigurátor regálov, alebo prejdite priamo na kategóriu pre regály na kvety, do garáže, do dielne, či dokonca na pneumatiky. V našej ponuke nájdete aj regály vhodné do pivnice, do špajze ale i do predajne. Neváhajte a vyberte si už dnes z našej širokej ponuky kovových regálov.

Chcete vedieť viac o novinkách zo sveta policových kovových regálov? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Linkedine.