0%

Jedna z najdôležitejších častí dopravného vozidla a pre bezpečnú jazdu sú pneumatiky. Preto je veľmi dôležité, aby boli v dobrom stave akonáhle sa vydáme na cesty. Vo všeobecnosti, pneumatiky a kolesá sú súčasti auta, pri ktorých odhadujeme dlhú trvácnosť a nikdy presne nevieme, koľko najazdených kilometrov „prežijú“. O kolesá sa treba starostlivo starať a najmä uchovávať v dobrých podmienkach.

Pre zvýšenie životnosti kolies a pneumatík je veľmi dôležité udržiavať ich v dobrom stave, meniť podľa sezóny v roku, pravidelne kontrolovať stav pneumatík, ich tlak, či ich stav zodpovedá podmienkam pre bezpečnú jazdu na cestách a pod. Tak isto nesmieme zabúdať na pneumatiky, ktoré sú skladované a nepoužité.

Správne skladovanie a údržba nepoužitých kolies je takmer rovnako dôležitá, ako poriadna starostlivosť a rotácia na sklade. Sú to dôležité faktory a chránia naše kolesá pred všetkými vplyvmi, ktoré im môžu uškodiť. A preto Vám chceme my, Majster Regál, poskytnúť základné tipy, ako zvýšiť životnosť Vašich pneumatík.

ZÁKLADNÉ PODMIENKY SPRÁVNEJ ÚDRŽBY PNEUMATÍK

Pneumatiky nie sú navrhnuté, aby boli skladované príliš dlho a preto je dôležité brať do úvahy skladovacie podmienky, aby sme zaistili ich dobrý stav a vhodné prostredie tak dlho, ako sa dá. Ak máte autodielňu, prezradíme Vám niekoľko spôsobov, ako udržať Vaše kolesá v dobrom stave.

Správna pozícia

Je potrebné myslieť aj na to, že pneumatiky môžu byť rôzne a taktiež rôznych veľkostí. Pre správne usporiadanie musíme ukladať rovnaké a podobné pneumatiky blízko seba, aby sme využili skladové miesto čo najefektívnejšie.

· Pneumatiky s diskom. Pneumatiky by mali byť nafúkané primeraným tlakom a nemali by byť uložené v stojatej polohe. Ak sa ich rozhodneme stohovať, nemali by presahovať výšku 1,20 metra a nemali by v tejto polohe ostávať príliš dlho. Aby sme zabránili ich deformácii, je dôležité ich z času načas obrátiť.

· Pneumatiky bez diskov. Na rozdiel od predchádzajúceho prípadu, „prázdne“ kolesá je najlepšie ukladať do vertikálnej polohy a pravidelne s nimi pohybovať v sklade.

blog-majster-regal


Zariadenia

Zariadenia, či regály určené do dielne či do garáže, kde sú kolesá uskladnené musia spĺňať minimálne podmienky pre uskladňovanie. A preto kovové regály sú perfektným riešením vďaka svojej štruktúre a sú schopné udržať Vaše kolesá vo výbornom stave. Pozrite si aké výhody Vám kovový regál ponúka.

· Ponúkajú možnosť uložiť kolesá rovnomerne, pohodlne, usporiadane a manipulácia, či rotácia bude o to jednoduchšia.

· Ochrana pred špinou a poškodením. Ak plánujeme uložiť pneumatiky na regál do skladu na dlhší čas, odporúčame uchytenie prvej police, kde budú kolesá poukladané, 10 cm od zeme, aby sa kolesá nedotýkali zeme a tým zabránime zbytočnému poškodeniu.

· Regály sú pevné a silné.

· Optimalizácia priestoru. Kovové regály sú najpoužiteľnejší prostriedok pre uskladňovanie v dielňach a skladoch. Dovoľujú nám udržiavať kolesá blízko „po ruke“ a s pohodlným prístupom, čo nám pomáha optimalizovať priestor, šetriť čas a zvyšovať produktivitu na pracoviskách.

Skladovanie v prevzdušnených, suchých a čistých priestoroch.

Ak neplánujeme používať pneumatiky dlhšiu dobu, nemali by sme ich nechávať vonku, keďže ozón spôsobuje praskanie gumy. A preto musia byť vždy uložene vo vnútorných, ventilovaných, suchých priestoroch, bez priameho slnečného svetla, ďaleko od zdroju tepla, chemikálií, rozpúšťadiel a hydrokarbonátov.

TYPY SKLADOVANIA

Chceme udržiavať pneumatiky vo výbornom stave a kľúčovým elementom je si určiť presný čas a ako dlho ich plánujeme skladovať. V závislosti od toho máme pre Vás viac možností.

• Krátkodobé skladovanie. Ak uskladňujeme kratšie ako mesiac, odporúčame stohovať kolesá horizontálne na paletách vo výške nad 120 cm.

• Dlhodobé skladovanie. Ak plánujeme skladovať dlhšie ako mesiac, odporúčame ukladať kolesá vertikálne na kovové police najmenej 10 cm od zeme.

V oboch prípadoch nám ide o jedno, aby sme zabránili poškodeniu kolies. Taktiež je dôležité ich z času načas pretočiť. Ideálne jeden krát za mesiac. Na druhej strane, ak chceme s nimi manipulovať rýchlejšie a jednoduchšie, kovové skladovacie rack systémy sú perfektným riešením. Ich výhoda je rýchla inštalácia a minimálna údržba.

Ak máte dielňu a chcete sa dozvedieť viac o regálových systémoch do dielne, ktoré budú spĺňať Vaše požiadavky, alebo chcete vedieť viac o ich stavbe či špecializácii, Majster Regál Vám vždy profesionálne pomôže, poradí a nájde riešenie, ktoré Vám bude určite vyhovovať.


Comment icon Comment