0%

Skladovacie priestory, garáže a pivnice našich domov sa v priebehu rokov stávajú „zabudnutými“ a hromadí sa nám v nich kopec vecí, ktoré nás sprevádzali našim životom, no neboli sme odhodlaní ich vyhodiť do odpadu. Môže to byť oblečenie, rôzne spomienkové predmety a darčeky, fotografie, knihy, dokumenty, pracovný materiál. Často sa tieto predmety odkladajú do spomínaných priestorov, pretože v našej domácnosti zaberajú priveľa miesta a už ich jednoducho nepoužívame.

BBlog Majster Regal Kovove Regály Pivniciach

Vaše podkrovie, pivnica, alebo garáž nie je len miesto kde sa zhromažďujú veci, ale stáva sa organizovaným a optimalizovaným priestorom kde rýchlo a jednoducho nájdete všetko čo potrebujete. Pripravili sme pre Vás pár tipov, ktoré Vám to všetko môžu efektívne uľahčiť.

1. Kovové regály sú ideálne skladové riešenie, pretože okrem toho, že udržia širokú škálu hmotností rôznych druhov predmetov, dosahujú väčšiu šírku priestoru vertikálne popri šírke a dĺžke steny. Menšie kovové regály do domácnosti nám naopak umožňujú uskladniť menšie a ľahšie predmety a zabrániť neporiadku na našej podlahe, nábytku a pod.

2. Vyhoďte všetko, čo je zničené, alebo nám už viac nemôže poslúžiť. Táto úloha sa na pohľad zdá jednoduchá, ale pravdou je, že patrí medzi tie najťažšie z nášho zoznamu. Hlavne preto, lebo sa musíme odosobniť od našich milovaných predmetov či vecí, ktoré boli v minulosti často spojené s našimi príjemnými spomienkami a dôležitými momentami v našom živote, ku ktorým máme citový vzťah. V tomto prípade nám môžu poslúžiť aj stohovateľné krabice, ktoré nám šetria priestor a mnoho objektov do nich krásne pasuje.

3. Naplánujte inventúru a rozdeľujte do kategórií. Akonáhle sa zbavíme vecí, ktoré už viac nepotrebujeme, musíme sa postarať o pozíciu, uloženie vecí, ktoré nám stále ešte ostali, keďže máme viac miesta ako predtým. Musia byť správne a vzorne uložené v správnom poradí, aby ich bolo jednoduché nájsť. Detailným dokumentom inventúry, alebo tabuľkou v Exceli, či rôznym iným zoznamom môžeme optimalizovať zoznam predmetov nášho majetku a vždy ich nájdeme tam, kde majú byť. Taktiež môžeme náš inventár upravovať napríklad tým, že predmety rozdelíme do kategórií.

4. Vyhľadávajte predmety pohodlným spôsobom pre uľahčenie Vašej práce. Pre dosiahnutie kvalitnej organizácie Vašich uskladnených predmetov, je veľmi dôležité uložiť najviac frekventované predmety na najdostupnejšie miesta. Vďaka tomu predídete zbytočným presunom málo používaných vecí za účelom prevzatia predmetov aktívne používaných. Oddeľte predmety a veci, ktoré budete používať v blízkej dobe a všetko, čo je určené na iné obdobie, uložte niekam, kde až tak často nechodíte a nebude Vám to vôbec zavadzať. Taktiež môžete pokladať ťažké a objemné veci na spodok kovových regálov a ľahšie, menšie predmety na vrchné police regálov.

5. Označte si predmety a krabice nálepkami. Označenie uložených predmetov a krabíc za pomoci nálepiek, čí nalepovacích lístkov Vám poskytuje väčší prehľad ohľadne vecí, ktoré budete časom potrebovať a všetko nájdete bez menších problémov. Môžete si pomôcť aj abecedným ukladaním a označením všetkých potrebných vecí.

Aj napriek tomu, že náš denný rytmus nám nenecháva príliš veľa času na to, aby sme si spravili takýto detailný poriadok v našich domovoch, skúste si nájsť chvíľku pre usporiadanie predmetov, ktoré pravidelne využívame v našich garážach, suterénoch, pivniciach a pod. Tipy a triky, ktoré sme Vám predstavili Vám môžu len pomôcť a časom sa Vám obetovaný čas určite vráti. Trúfate si na to?

Pozrite sa taktiež na našu ponuku skrutkových a bezskrutkových regálov, ktoré perfektne splnia všetky Vaše požiadávky pre regál do domácnosti či do garáže