0%

Čo vás napadne, keď sa povie „jar“? Často myslíme na: štebot vtákov, prijemné teploty, kvitnutie kvetov, záhradka, grilovanie s priateľmi (hoc nám ju často môže prekaziť upršané počasie) ...

Nehovorí sa nadarmo, že „apríl je mesiac bláznov“. Takýto druh počasia je veľkým nepriateľom ocele a kovu všeobecne. To platí aj pre naše kovové regálové systémy, ktoré sú často využívane v exteriéroch a mimo obývacích priestorov. Blíži sa Veľká noc a počasie sa v tomto období mení zo dňa na deň. Radi by sme vám poskytli 5 praktických rád, ako sa starať o oceľ a kov, najmä kovové regály, aby ste zabránili korózii a oxidácii.

Skúste si predstaviť...

Práve ste sa vrátili z dlhej upršanej nedeľnej prechádzky. Vaše topánky sú špinavé a mokré. Rozmýšľate, kam ich položiť? Odložiť ich do klasickej drevenej poličky, či dreveného regálu nie je najlepší nápad, pretože hrozí znečistenie a poškodenie nábytku. A kam položíte Váš dáždnik? Položiť na zem, či priamo do stojanu pre dáždniky, do kúpeľne, alebo do šatníka? Položiť na kovový regál? To tiež nie je úplne najlepší nápad, pretože ho vlhkosť môže poškodiť.

Situácia sa môže zmeniť

Milujete oddych na terase a užívate si prvé teplé lúče slnka. Gril čaká, kým ho po prvý krát v tomto roku rozpálite. Alebo ste vášnivý záhradkár a trávite všetok voľný čas na záhrade v prípade, že neprší. V oboch prípadoch odkladáte každé náradie na police do kovových regálov, na balkón, na terasu, do letnej záhrade, do pivnice alebo do garáže.

Katastrofa!

Kvôli týmto všetkým environmentálnym vplyvom na oceľ a kov. Vlhkosť, dážď, špina... Môže nastať vznik korózie. Čo s tým môžete urobiť? Máme pre Vás 5 tipov ako na to.

blog-majster-regal-kovove-regaly

5 tipov

1. Octový roztok a olej na varenie

Klasický ocot, alebo jeho roztok s olejom v pomere 1:1 je vynikajúcim prostriedkom ochrany kovového náradia. Ak sa rozhodnete pre vodou riedený octový roztok, nie je nutné ho riediť olejom na varenie. Jednoducho aplikujete roztok na hrdzavejúcu časť, necháte ho nasiaknuť a nakoniec všetko pretriete handrou.

2. Sóda bikarbóna alebo prášok do pečiva

Mix sódy bikarbóny a prášku do pečiva v pomere 1:1 vytvára pastu, ktorá je vynikajúca na odstránenie hrdze na oceli. Vezmeme špongiu, aplikujeme na ňu pastu a začneme čistiť kov od korózie. Všetko bude čisté.

3. Citrónová šťava a soľ. (nie, nebavíme sa o tequile)

Posypte štipkou soli hrdzavejúcu časť a oblejte citrónovou šťavou. Snažte sa použiť čo najviac citrónovej šťavy. Po troch hodinách po aplikovaní by ste mali hrdzu bez problémov zotrieť.

4. Kola

Pre odstránenie korózie je dôležitá kyselina fosforečná, ktorá sa nachádza v obľúbenej kole. Pomocou koly však nemusíte odstrániť hrdzu úplne. No na menšie hrdzavé fľaky je to účinný prostriedok. Kyselina fosforečná z koly pomáha vytvárať železný fosforečnan so železnými iónmi kovu a chráni kov pred ďalšou hrdzou.

5.Zemiak a saponát

Vitajte v chemickom mini „labáku“ Majster Regál. Možno to znie šialene, ale aj zemiaky môžu pomôcť pri odstránení korózie a oxidácie. Ale len za pomoci chemickej reakcie zo saponátom. Prekrojte zemiak na polovicu (alebo štvrtiny), aplikujte naň saponát a skúste vyčistiť koróziu a oxidáciu. Za pár hodín by sa mal výsledok dostaviť.

Dôležité:

  • · V bežných domácnostiach dokážete odstrániť a vyčistiť len tenké vrstvy korózie.
  • · Odstránenie korózie funguje prevažne pri kombinácii látok v určitom pomere.
  • · Ošetrený kov musí byť dôsledne vyčistený olejom na údržbu aj po odstránení korózie, pretože aplikanty proti hrdze môžu poškodiť aj samotný kov.
  • · V prípade, že kovové regály sú skrz koróziu maximálne zničené, odporúčame kúpiť nový kovový regál.

Samozrejme, najlepším riešením je kúpiť kovové regálové systémy z e-shopu Majster Regál, pretože Vám ponúkame optimálne a úsporné riešenia. Nie len samotný dizajn regálov, ale aj možnosť prispôsobovať regály do prostredia s vysokou kvalitou a odolnosťou sú silnými stránkami našich kovových regálov. Pozinkované regály sú lepšie chránené voči korózii a oxidácii a tým sú naše regály menej zraniteľné. Taktiež sa môžete vyhnúť aj regálom s drevenou policou, ktorá sa môžu z dôvodu vlhkosti nadúvať a zničiť, pretože ponúkame regály s drôtenou policou pre regály z Rivet kategórie. Sú vhodné do skladu, pivnice, garáže, záhrady terasy a pod. Vhodný pre uloženie topánok, dáždnikov a samozrejme vďaka svojej nosnosti aj ďaleko ťažších prvkov. Prajeme Vám krásnu Veľkú Noc. Váš Majster Regál.