0%

Asi nikto z nás by pojmy kovové regály a gastronómia nikdy nedával dohromady. A predsa majú niečo spoločné. V dnešnom blogu si povieme všetko ohľadom regálových systémov využívaných v oblastiach gastronómie. Čo presne tým myslíme? Každá reštaurácia, bar, disko bar, kuchyňa, vývarovňa, jedáleň, vináreň, potravinový reťazec má určený špecifický odkladací priestor, sklad, nábytok, kde uskladňuje všetko potrebné pre chod podniku. Zameriame sa najmä na priestory, kde sa nachádzajú potraviny, jedlo, alkoholické a nealkoholické nápoje, jednoducho všetko, čo konzumujeme, alebo potrebujeme pre prípravu jedál.

blog-majster-regal-regaly-a-gastronomicke-prevadzky

Z predchádzajúcich blogov vieme, že nie je regál ako regál. Každá kategória, rada, alebo skupina regálov má rôznorodé vlastnosti a využitie. V potravinárskom priemysle musíme byť vždy extrémne opatrný kde a ako skladujeme všetky potraviny a ich súčasti. Musia byť dobre zabalené a chránené, v čistom prostredí bez prachu a špiny. V závislosti od druhu potravín, niektoré musia byť uložené v chlade a niektoré zas v suchom a teplom prostredí. Vynikajúcim prostriedkom pre skladovanie potravín môžu byť aj regálové systémy z dielne Majster Regál. Ponúkame veľké množstvo kovových regálov na akékoľvek použitie, kde nájdeme aj také, ktoré plne využijete na odkladanie potravín a obstarávateľských vecí.

Kovové regálové systémy môžeme rozdeliť podľa ich využitia v rôznych gastronomických priestoroch, kde si povieme niečo viac o ich vlastnostiach a výhodách, ktoré ponúkajú.

Reštaurácie. Základom kvalitnej reštaurácie sú prvotné, čerstvé a kvalitné suroviny. Mnohé sú náchylné na teplotu a môžu sa pokaziť skôr, ako pôjdu na panvicu. Takéto potraviny je nesmierne dôležité udržiavať v chladiacich boxoch a samotných chladničkách a mrazničkách. V skladoch každej reštaurácie nájdete mnoho vecí. Nápoje, fľašky, suroviny na akýkoľvek druh jedla, ovocie, zeleninu, sudy s pivom, prípadne iným nealkoholickým nápojom, ale aj všetko potrebné na stolovanie ako sú taniere, príbory, obrusy, poháre a mnoho iného stolovacieho nábytku. Aké regály je vhodné použiť? Na sudy s pivom prípadne iným ťažším tovarom je nutné využívať kovové regály s čo najvyšším zaťažením. Chceme predsa zabrániť poškodeniu tovaru a samotných regálov. Najvhodnejšie sú regály z kategórie PROFESSIONAL, pri ktorých si budete môcť byť istý, že Váš tovar bude v úplnom bezpečí. Zaťaženie až do jednej tony na úroveň je nadštandardom v skladovom priemysle. Na bežné potraviny a ingrediencie je najvhodnejším riešením regál s drevotrieskovou policou. Pečivo, zelenina, ovocie budú uskladnené v kvalitnom regály s jednoduchou údržbou a s dostatočnou záťažou až do 300 kg. Zinkové, alebo modro lakované regály? Výber je už len na Vás a len podľa Vašej chuti.

Kuchyne. Do vývarovne, alebo kuchyne, kde sa priamo jedlo pripravuje je v prvom rade dôležitá čistota. Aby suroviny boli čerstvé, čisté a uložene bez akýchkoľvek problémov, regálový Rivet systém s drôtenou policou sme vyhodnotili ako najlepšiu voľbu. Žiadne drevo, žiadne zbytočné nečistoty a znehodnotenia regálu. To všetko Vám tieto skladovacie systémy zabezpečujú a ich zaťaženie je až 300 kg na jednu policu. Jednoducho sa skladajú, ale aj rozoberajú. Ideálna voľba. Každý kuchár bude mať všetko potrebné hneď po ruke. A náradie? Nože, taniere, poháre, panvice, hrnce, formy, budú mať vždy svoje stabilné miesto. Celokovové regálu z našej dielne nemôžu nič pokaziť.

Bary a kaviarne. Každá kaviareň, bar, disko bar taktiež potrebuje odkladací a skladovací priestor. Bez toho to proste nejde. Pre pivné a kolové sudy sú, ako sme spomínali, najvhodnejšie regály z kategórie Professional. Ale ak budeme brať do úvahy, že hlavným poslaním týchto podnikov je ponúknuť kávu, čaj, limonádu, alebo alkoholické nápoje, je vhodné využívať regály, ktoré sú odolné voči vode a kvapalnému poškodeniu. Bezskrutkový celokovový regál regál je presne to, čo hľadáte a pomocou prídavných modulov ho poskladáte takmer do každého prostredia. A to s dostatočnou záťažou 200 kg na policu.

Ukázali sme Vám, že gastronómia a regálové systémy nie sú od seba až tak vzdialené a určite aj vy nájdete nejaké prepojenie. A ako Vy využívate naše regálové systémy? Pochváľte sa nám a možno ďalší Blog bude práve o Vás a Vašom nápade. Váš Majster Regál.