0%

Prišiel čas na zmenu Vášho šatníka. Dni sa krátia a jún je za dverami. Zaručene prichádza krásne slnečné počasie a čas na výber svetlého, veselého, lichotivého a ľahkého letného oblečenia, ktoré máme tak radi a doteraz ležalo v našich skriniach, poličkách, kovových regáloch a pod. Máme pre Vás niekoľko tipov a trikov, ako efektívne zariadiť Váš šatník. Vďaka naším radám to bude ľahšie, ako kedykoľvek predtým.

blog-master-regale

TIPY AKO JEDNODUCHO ZMENIŤ OBDOBNÝ ŠATNÍK

1. Nenechávajte to na ďalší deň. Čím skôr začnete, tým lepšie. Vás šatník musíte vymeniť vždy, ako náhle začne krásne slnečné počasie. Ak budete túto úlohu stále len odkladať, k výmene šatníka sa ani nedostanete a všetko Vaše dobové oblečenie zostane ukryté vo Vašej skrini.

2. Dajte si na čas. Víkend je najlepší čas, kedy sa do toho oplatí pustiť. Ak vložíte snahu do toho, aby ste mali všetko na poriadok poukladané a prichystané, každé ráno ušetríte množstvo času pri chystaní oblečenia.

3. Využite túto možnosť na čistenia. Vyberte všetko oblečenie z Vášho nábytku a kompletne vyčistite všetky skrine, kovové regály, police a šuplíky.

4. Vyhoďte čo nepotrebujete. Predpokladáme, že stále doma držíte oblečenie, ktoré ste nenosili snáď tisíc rokov. Možno, že veľkosť oblečenia Vám už nie je dobrá, alebo je staré, no pravdou je, že nám zaberá mnoho miesta. Akonáhle bude oblečenie jasne roztriedené, ľahšie rozpoznáte, ktoré ste nosili dookola celý rok a ktoré je úplne nové, čí málo nosené. Staré oblečenie môžete recyklovať, alebo predať ďalej. Vytvorí sa Vám kopec voľného miesta pre nové módne prvky tohtoročnej sezóny.

5. Trieďte. Využite tento moment a nastoľte logické usporiadanie a umiestnenie Vášho oblečenia. Môžete ich roztriediť podľa farby, podľa typu oblečenia, podľa materiálu a pod. Dôležité je mať vo všetkom systém, ktorý budeme využívať počas celého roka v závislosti od ročného obdobia.

6. Oblečenie do každého obdobia. Je mnoho oblečenia, ktoré je vhodné do každého ročného obdobia, ako v zime, tak aj v lete. Zaslúžia si pevné a dostupné miesto počas celého roka. Kožená bunda, košele, rifle, tričká... nikdy neviete, kedy tento druh oblečenia budete nútený obliecť. Ukladajte si ich na dostupnom viditeľnom mieste.

7. Ponechajte určitý priestor pre doplnky. Spodná časť šatníka je skvelým miestom na uloženie Vašich topánok. Zoradiť ich takže, že voľne dostupné ponecháte tie, ktoré používate najčastejšie. Sandále, čižmy a zimné topánky môžete smelo nechať odložené.

8. Starostlivosť o obľúbené kúsky. Vaše obľúbené oblečenie a doplnky si zaslúžia špeciálnu starostlivosť. Môžete ich ukladať na pozície, kde sa nemôžu zašpiniť a poškodiť, ochrániť ich obalom, či pokladať ich na kúsok handry.

9. Vyčistite to, čo sa rozhodnete uložiť. Je dôležité, aby všetko, čo vyberiete, alebo vložíte do skrine, bolo čisté a voňavé. Ak je trochu špinavé, zafarbené, či inak poškodené, môže Vám spôsobiť, keď ho budete chcieť obliecť, že potrebuje súrne vyprať. Ak Vaše oblečenie nie je špinavé, alebo zničené, no nevonia tak, ako by ste si želali, môžete použiť vrecká s rôznymi vôňami, ktoré uložíte priamo s oblečením do skrine.

10. Oblečenie, ktoré nevyužijeme v danom ročnom období vložte do tašiek a uložte organizovaným spôsobom. Kovové regály sú správny prostriedok ako dosiahnuť efektívne a rýchle riešenie.

Pozrite sa taktiež na našu ponuku skrutkových a bezskrutkových regálov, ktoré perfektne splnia všetky Vaše požiadávky pre regál do domácnosti.