0%

Aj keď sa na prvý pohľad môže zdať, že slogan „urob si sám“ môže byť náročnou úlohou, vhodnou len pre profesionálov a ľudia, ktorí nie sú až tak zdatní, sa jej vyhýbajú zo strachu, že niečo „domrvia“ pri náročnejšej činnosti, alebo pri drobnej úprave v dome, tak sa niet čoho až tak obávať. Jednoduchá a základná sada nástrojov Vám môže pomôcť pri každodennej práci vo Vašich domovoch. Jediné čo potrebujete je investovať trochu času, využívať všetok materiál, ktorý máte k dispozícii, pustiť sa s dobrou náladou do práce a ani sa nenazdáte, a bude z toho Vaša nová záľuba.

blog-majster-regal

Ale predtým, ako si povieme viac o potrebnom náradí, je veľmi dôležité myslieť aj na priestor a prostredie, v ktorom je naše vybavenie uložené. Musí byť vo výbornom stave, bez veľkých porúch, či poškodenia a najmä musí byť plne funkčné. K uloženiu nám poslúžia najmä kovové regály, ktoré nám pomáhajú organizovať náradie, vybavenie a aj celkový priestor pre prácu. Menšie súčiastky ako sú skrutky, matice, klince je najlepšie umiestniť do krabíc a následne do kovových regálov.

Pokiaľ ide o typ náradia, ktoré vo všeobecnosti potrebujeme, nesmieme zabúdať na ostatné elementy, pretože mnohé náradie potrebuje prívod elektrickej energie a pri prácach ako je murárčina, tesárčina a iné, je potrebné vždy zabezpečiť prívod a dosah potrebnej energie. Samozrejme, pripraviť kompletný zoznam nie je jednoduché, a preto sme vybrali pre Vás tie najdôležitejšie prvky, vďaka ktorým si poradíte aj s nepredvídateľnými situáciami.

1. Ochrana

Predtým, ako začneme akúkoľvek prácu je dôležité zaistiť našu bezpečnosť a ochranu. Základom je mať doma zásobu ochranných okuliarov, rukavíc, či iných bezpečnostných prvkov, v prípade, že naša práca si to vyžaduje.

2. Elektrické náradie

Elektrická vŕtačka vhodná pre rôzne materiály ako je drevo, betón a kov a elektrická brúska pre manuálne brúsenie s rôznymi typmi brúsiaceho papiera s rôznou gramážou a rôznym povrchom. To všetko sú elektrické náradia, ktoré môžete občasne využívať.

3. Náradie na každý deň

Snáď v každej domácnosti sa vždy nájde náradie bežného použitia ako je kladivo, klasický a krížový skrutkovač, rôzne veľkosti kľúčov na uťahovanie, kliešte, nožnice, rezačka a podobne. Je to náradie denného použitia a bez neho by náš zoznam nemal zmysel.

4. Náradie na maľovanie a opravu prasklín

V týchto prípadoch, či situáciách je vždy potrebné mať silikón, sadru, biele lepidlo, pásku na prichytenie, špachtlu, kefu, štetec, valček na maľovanie. Toto náradie by Vám malo postačiť na úpravu, či zmenu Vašej steny, upevnenie dlaždíc, krycích otvorov, či opravu trhlín a prasklín.

5. Nástroje na meranie a vyrovnávanie

Toto náradie je základom, ak chceme napríklad, aby naše kovové regály a police so skrutkami, alebo bez nich boli postavané a rozložené rovnomerne, vodorovne a medzery medzi policami boli rovnaké.

6. Materiály a malé prvky

V neposlednom rade je potrebné mať v každej domácnosti všetky druhy klincov, čapov, skrutiek, háčikov, aby sme sa vedeli postarať o denné problémy, ktoré sa môžu kedykoľvek objaviť.

Za pomoci týchto 6 základných a štandardných nástrojov a procesov môžeme vytvoriť kompletnú a ideálnu zostavu náradia, vďaka ktorej odoláme všetkým situáciám, pri ktorých bude potrebná oprava, či samotná rekonštrukcia čohokoľvek, čo nás napadne. Trúfate si na to?

Vyberte si z ponuky skrutkových a bezskrutkových regálov, ktoré perfektne splnia všetky Vaše požiadávky pre regál do domácnosti či do garáže

blog-majster-regal


Comment icon Comment