0%

V modernej dobe, kde máme nespočetne veľa dostupných spôsobov, technológií, v dobe internetu a minimalizácie byrokracie je stále viac a viac ľudí, ktorí dokážu svoju prácu vykonávať z domu. Práca z domu rastie a stáva sa trendom, ktorý ponúka mnoho moderných spoločností. V Európe sa stáva tradíciou na mnohých pracovných miestach a prináša množstvo benefitov pre spoločnosti a ich zamestnancov, ako sú znižovanie nákladov na logistiku, preprava a stratený čas prepravou na pracovisko, časová flexibilita, určitý typ voľnosti a menej stresu. Tento systém má aj mnoho zreteľných nevýhod v prípade, ak nie ste moc organizovaný typ, máte množstvo rozptýlenia vo Vašej domácnosti a samotná flexibilita nemusí pôsobiť na určité pracovné úlohy dobre.

Samozrejme, pre efektívne plnenie všetkých pracovných povinností je dôležité mať dostatočne dobrý a kvalitný priestor vo Vašej domácnosti. Je dôležité zariadiť domácnosť do podoby, ktorá Vás inšpiruje a motivuje pre lepší pracovný výkon. Naša domáca pracovňa môže byť plná neporiadku, papierov, dokladov, zakladačov a nečistôt. To nás často núti ísť pracovať do netradičných miestností ako je obývacia izba, spálňa alebo kľudná hosťovská izba. Vyberte si priestor, v ktorom sa cítite pohodlne a dobre.  

Ponúkame Vám niekoľko nápadov a trikov, ako správne organizovať a zariadiť Vaše domáce pracovisko, ktoré Vás bude motivovať pre lepšie výkony a vďaka ktorému dáte do práce z domu 100% Vášho úsilia.


5 TIPOV NA VYTVORENIE KOMFORTNÉHO PRACOVISKA Z DOMU – HOME OFFICE


1# KOMFORT

Pohodlie musí byť najvyššia priorita. Byť v komfortnom prostredí nám zaisťuje kľud pri práci a zabraňuje neustálemu pohybu, presúvaniu, zakopávaniu o nepotrebné veci a strácaniu času. Buďte si istý, že Vaše domáce pracovisko je možné uzatvoriť pred rodinou v prípade, že potrebujete riešiť súkromné pracovné záležitosti, ktoré nepatria do uší niekoho iného. Vyberte si priestor, v ktorom bude vhodný nábytok pre Vašu pracovnú činnosť. Dbajte na:

  • - Pohodlnú stoličku, alebo kreslo. Budete ju používať niekoľko hodín.
  • - Široký stôl, ktorý ponúka dostatok priestoru pre písacie potreby, náradie a iné objekty.  yhnete sa zbytočnému neporiadku v izbe a vo Vašej domácnosti.

2# SVETLO

Môže to byť jeden z rozhodovacích prvkov vyberania priestoru pre prácu z domu. Zle osvetlenie má priamy dopad na výkon zamestnanca a jeho efektivitu. Najlepšie svetlo je to prirodzené – slnečné, s kombináciou chladného bieleho umelého svetla. Odporúčame investovať a vyberať LED technológie, ktoré z počiatku môžu byť drahšie ale časom sa ukážu vysoko šetrné.

Veríme, že je potrebné nájsť mieru medzi umelým a prirodzeným svetlom a vybrať také riešenie, ktoré bude príjemné pre naše oči, zredukuje nepohodlie a neodráža sa od obrazovky počítača. 


5 TIPOV NA VYTVORENIE KOMFORTNÉHO PRACOVISKA Z DOMU – HOME OFFICE


3# ORGANIZÁCIA

Byt organizovaný v našej domácej pracovni je jedna z najdôležitejších potrieb. Bez organizácie nie je absolútne žiadna produktivita. Naše odporúčanie je jasné – kovové policové regály. Sú veľmi užitočné a ekonomicky výhodné do akéhokoľvek pracovného priestoru, vhodné na skladovanie pracovných pomôcok, nástrojov, kníh a zakladačov. Poskytujú otvorený priestor a šetria čas na hľadanie potrebných vecí pre prácu. Dávajú nám pocit priestrannosti, pretože nie sú nijak uzatvárané.


5 TIPOV NA VYTVORENIE KOMFORTNÉHO PRACOVISKA Z DOMU – HOME OFFICE


4# MINIMALIZMUS

Vaša domácnosť, Váš štýl, Vaša dekorácia. Napriek tomu odporúčame využívať vo Vašom domácom pracovnom prostredí čo najmenej dekorácie a využívať minimalizmus. Dôležité je, aby výzdoba nebola rušivá, ale inšpiratívna. Niekoľko obrazov, fotiek, alebo sošiek môže byť presne to, čo Vášmu priestoru chýba. Nedá nám nespomenúť, že čerstvé, jemné a prírodné farby sú výbornou voľbou pre steny a nábytok. Avšak nezabúdajte na bielu farbu, ktorá nám napomáha lepšie myslieť a pôsobí relaxačne.

5# ZELEŇ

Vdýchnite trochu života do Vášho priestoru. Pridajte kvety, rastliny, prípadne machové steny. Nič neupokojí Vašu myseľ viac, ako voňavá zeleň na Vašom domácom pracovisku. Vôňa, čistý vzduch, pocit prírody sú benefity, ktoré stoja za to. Vytvárajú krásne dekoratívne prvky a taktiež sú príjemné na dotyk. Postavte kvetiny na stôl, alebo zaveste na strop a efekt sa dostaví. Pozdvihnete ducha a vyčistíte hlavu od zlých myšlienok.


5 TIPOV NA VYTVORENIE KOMFORTNÉHO PRACOVISKA Z DOMU – HOME OFFICE


5 TIPOV NA VYTVORENIE KOMFORTNÉHO PRACOVISKA Z DOMU – HOME OFFICE