Regály do domácnosti Regály do garáže Regály pre firmy a kancelárie Regály do dielne

Ako rýchlo a efektívne postaviť kovový regál RIVET

0%

kovový regál RIVET

Nakúpený tovar v demonte je najlepší priateľ mnohých DIY nadšencov, ale najhoršia nočná mora pre začiatočníkov. Obchodom, ktoré takýto tovar vyrábajú a odosielajú sa znižujú výrobné náklady a uľahčuje preprava ku konečnému zákazníkovi. Každý zákazník je nútený venovať čas montáži produktov, najmä nábytku, ktorá sa často stáva náročnou úlohou. Určite aj niektorí z vás boli niekedy uväznení v bludisku nekončiacich sa montážnych pokynov a komplikovaných návodov.

Náš obchod ponúka kovové policové regály vždy balené v demonte, po konkrétnych komponentoch. Dokážeme ich baliť do kompaktných balení – kartónov, vďaka čomu je manipulácia s nimi jednoduchšia a bezpečnejšia. Samotná preprava je pre kuriérov jednoduchšia, bezpečnejšia a rýchlejšia. Sme si vedomí, že vy, zákazníci budete tí, čo budú regály skladať a práve preto vám chceme tento proces uľahčiť tak, ako je to len možné. 

Dnes vám prinášame nový blog so sériou tipov  a nápadov na zostavenie našich/vašich kovových regálov. Kladieme osobitný dôraz na jeden z vašich obľúbených produktov, na kovový regál Rivet. Je ideálny pre tých, ktorí potrebujú robustný, odolný a stabilný úložný priestor, ktorý dosiahnete za pomoci rýchlej a jednoduchej montáže. Krok za krokom si vysvetlíme, ako zostaviť tento unikátny produkt, pretože má inovatívnu bezskrutkovú montáž a pevne veríme, že tento článok bude pre vás užitočný!

 

1# Príprava

V prvom rade je potrebné pripraviť priestor, kde sa bude montáž odohrávať. Aby ste nepoškodili podlahu, nábytok, alebo samotný regál, môžete na zem umiestniť staršiu plachtu, prípadne kartónové krabice. 

 

2# Náradie

Následne je nutné pripraviť potrebné nástroje, ktoré si položíme blízko miesta montáže, aby boli neustále po ruke. Môže byť naozaj nepríjemné vykonávať montáž úplne nového nábytku bez akéhokoľvek potrebného náradia . Môže sa stať, že budeme mat rozložené komponenty po celej miestnosti a montáž bude musieť počkať, dokým zoženiete napr. skrutkovač. V prípade nášho policového systému Rivet  potrebujeme iba gumené kladivo a ochranné rukavice. 

 

3# Vizualizácia

Predtým, ako sa pustíme do práce musíme vymyslieť a predstaviť si, ako by mohol kovový regál vyzerať plne zostavený na vopred určenom mieste. Ak máme jasno, neostáva nič iné, ako rozbaliť tento unikátny kus nábytku. Všetky komponenty z balenia vyberieme, rozdelíme, zrátame a ubezpečíme sa , či všetky počty komponentov sedia podľa montážneho návodu.  

Vezmime si regál Rivet 180x150x60 cm s HDF policou v zinkovej povrchovej úprave. Má 4 police a 400 kg na jedno podlažie (link).

Tento kovový regálový systém by mal obsahovať:

kovový regál RIVET

8 x A: Kovové stojiny v počte 8 kusov, ktoré tvoria základ konštrukcie kovového regálu. 

8 x B: Kovové výstuhy, ktoré robia regál pevnejším, stabilnejším s vyššou záťažou. 

8 x C: Krátke nosníky spájajúce sa do stojín regálu za účelom uchytenia police. 

8 x D: Kovové spojovníky, ktoré spájajú stojiny regálov. 

8 x E: Dlhé nosníky spájajúce sa do stojín regálu za účelom uchytenia police.

4 x F: Plastové pätky, tzv. „topánky“ pre regály. Chránia podlahu pred poškodením v prípade pohybu kovového regálu. 

4 x G: HDF police, finálny prvok kovového regálu, na ktoré uložíte čokoľvek, čo potrebujete.

 

4# Dodržiavajte konkrétne pokyny montážneho návodu

Vieme, že mnohí z vás preferujú vlastnú intuíciu a radi stavajú nábytok bez akejkoľvek pomoci. Napriek tomu vám odporúčame pozorne sledovať montážny návod krok po kroku. Týmto spôsobom zabránite rôznym problémom a nejasnostiam pri montáži. Taktiež sa môžete zaseknúť a stratiť viac času, ako je potrebné. Môže sa stať, že sa budete musieť vrátiť o nejaký krok späť a to môže spôsobiť vážne problémy. Vždy skladajte regál podľa nášho montážneho návodu. 

Ukážeme vám, ako zložiť kovový regál Rivet pomocou jednoduchých a rýchlych krokov: 

  • Spojte dva kusy stojín pomocou kovových spojovníkov. Je veľmi dôležité dávať pozor na správne otočenie stojiny a následne spojenie, aby nevznikali veľké medzery v spoji, ktoré môžu narušiť celkovú stabilitu regálu. Ak sa detailne pozriete do vnútra stojiny, uvidíte malú šípku, ktorá vám ukáže, akým smerom stojiny spájať.  

        kovový regál RIVET

  • Zasuňte krátke nosníky do stojiny regálu. Opäť musíte dávať pozor, aby ste nosníky otočili presne podľa nákresu v návode. Je to dôležité, pretože HDF police sa ukladajú práve na tieto nosníky. V inom prípade by HDF polica dobre nesadla a tovar naložený v regáli by mohol byť v ohrození. Teraz je ten správny moment použiť plastové pätky a ochrániť podlahu pred poškodením.

        kovový regál RIVET

  • Vznikli nám dva rebríkové moduly, ktoré postavíme a spojíme po šírke dlhými nosníkmi. Týmto spôsobom vzniká základ a kostra kovového regálu. Postup je takmer rovnaký, ako pri krátkych nosníkoch predošlého kroku. Akonáhle vložíte všetky nosníky na požadované miesta v regáli, kovová konštrukcia je hotová. 

       kovový regál RIVET

  • Prišiel čas využiť posledné kovové diely v balení – výstuhy. Používajú sa spojením stredov dlhých nosníkov z vnútornej strany regálu. Budú podporou pod HDF police. Treba dávať pozor ako výstuhy otočíte a ukotvíte do nosníkov regálu. Detail môžete vidieť na nákrese nižšie. Vďaka výstuhám regál unesie viac nákladu, je stabilnejší a bezpečnejší.  

       kovový regál RIVET

 

Kovový regál Rivet je postavený a montáž prebehla bez akýchkoľvek problémov. Je hotový a pripravený na plnohodnotné používanie. Dúfame, že tento blog bol pre vás užitočný a už viac s montážou regálov Rivet a taktiež ostatných bezskrutkových regálov pre vás nebude viac žiadny problém. 

 

kovový regál RIVET

 

 

 

Aký druh regálov hľadáte?

Kovové regály do garáže            Regaly na pneumatiky              Rohové kovové regály

    Kovové regály do garáže                    Regaly na pneumatiky                         Rohové kovové regály

0 Komentárov
Predchádzajúce Organizácia hračiek metódou KonMari Ďalej 9 unikátnych nápadov na usporiadanie vašej pivnice
ADAPTÍVNY DIZAJN
Viacúčelové regálové systémy
PROFESIONÁLNY PRÍSTUP
Odborný prístup k vašim projektom
RÝCHLE DODANIE
Doprava ZADARMO pri
nákupenad 190 € bez DPH
ZĽAVY A VERNOSTNÝ PROGRAM
Možná zľava až 30%
BEZPEČNÝ NÁKUP
Jednoduché a spoľahlivé
platobné metódy
VYROBENE V EURÓPE
5 ročná záruka na kovové regály
To Top