DREVENÝMI REGÁLY DECODREVENÝMI REGÁLY DECO
Regály do domácnosti

Organizácia hračiek metódou KonMari

0%

Kovovc-regaly-organizacia hraciek-KonMari

Poriadok a deti je nezvyčajná a takmer nereálna kombinácia. Marie Kondo, japonská guru, milovníčka poriadku, organizácie a autorka knihy Kúzlo poriadku, si je tejto skutočnosti veľmi dobre vedomá. S nástrojmi a nápadmi, ako dať do poriadku váš domov a život, navrhuje metódy, ktoré kombinujú orientálnu filozofiu, feng shui a inšpiratívny koučing.

Marie Kondo, ktorá bola od detstva milovník poriadku vďaka svojej starej mame, sa snaží preniesť dôležitosť poriadku aj na svoje dve dcéry, ktoré do procesu zapojila. Eliminácia nadbytočných vecí je prvým krokom k správnej organizácii. Teraz, počas jari, je najlepší čas zbaviť sa hračiek, ktoré už vôbec nefungujú, prípadne už viac nie sú používané.

Z vlastnej skúsenosti, z pohľadu matky, ktorá sa musela vysporiadať s organizáciou v jej vlastnom dome, napísala knihu určenú najmä pre detské publikum, Kiki a Jax: Kúzlo a priateľstvo. Príbeh hovorí o dvoch priateľoch, ktorí sú vo veľa smeroch veľmi odlišní. Kiki rada zbiera všetko, čo jej príde zaujímavé bez akejkoľvek organizácie alebo poriadku. Jax je typický triedič, má rád všetko, čo má svoje miesto. Príbeh hravo vykresľuje, krok za krokom, ako triediť a ukladať všetky veci, a navyše v kreslenej forme.  

Kovovc-regaly-organizacia hraciek-KonMari

Pre Marie Kondo, schopnosť robiť poriadok, tzv. poriadkumilovnosť,  by sa mala vyvíjať už v útlom detskom veku. A má pravdu. Vytvárať poriadok je hodnota, ktorá sa v človeku vytvára už od detstva.

Celková organizácia a poriadok v prostredí prispieva k väčšiemu vnútornému poriadku človeka.  Dieťa, ktoré žije v upratanom a čistom prostredí je šťastnejšie, nemyslíte? Nech zdvihne ruku ten, čo je viac šťastný v neporiadku, v špinavých izbách a chaose. Samozrejme, mnoho ľudí využíva tzv. systematický neporiadok, ale o tom inokedy.

Marie Kondo prijala výzvu upratovania a vytvárania poriadku s jej najmladším dieťaťom. Ak ukážeme deťom atraktívny a moderný spôsob upratovania, nemusí to byť náročná úloha, ale aj veľká zábava. Tak poďme na to!

Musíte ísť príkladom. Deti robia to, čo vidia u iných. S pozitívnym prístupom a s trpezlivosťou je možné dosiahnuť prekvapivé výsledky. Pripravili sme pre vás zoznam užitočných rád, na ktoré by ste mali myslieť pri aplikovaní teórie KonMari:

 

1- VYSVETLITE AKO SPRÁVNE ORGANIZOVAŤ

Udržiavať všetky veci organizovane je súčasťou domácich prác. Vo všeobecnosti sa upratovanie nedá nazývať veľkou zábavou. Ak však upratujete s radosťou a úsmevom na tvári pred vašimi deťmi, bude im to prirodzené a tento proces budú v živote znášať oveľa ľahšie. Upratovanie vás robí viac šťastnými. 

2- BERTE ORGANIZOVANIE AKO HRU

Deti by mali byť povzbudzované v tom, aby hračky zodvihli a uložili na určené miesto. Aby ste to dosiahli, je nutné plánovať upratovacie riešenia počas celého rastu. Najužitočnejšou stratégiou pre dosiahnutie týchto cieľov je hravá forma, poznanie hrou. Hra, ako voľnočasová aktivita, je pre deti jedným z najradostnejších a najpodnetnejších okamihov. Každá úloha, ku ktorej budete pristupovať formou hry, bude mať siahodlhé výsledky. Nemusíte sa báť začleniť do upratovania a hrania sa - hudbu, ktorej výsledkom bude kompletný audiovizuálny charakter. Dieťa si to ďaleko lepšie zapamätá.

3- VYBERTE SI MIESTO PRE SKLADOVANIE HRAČIEK

Účasť detí v organizovaní ukladania hračiek podporuje ich samostatnosť. Samozrejme, je dôležité zvoliť miesto, ktoré je prístupné aj tým najmenším členom domácnosti. Dobrou voľbou môžu byť koše, škatule alebo iné nízke odkladacie priestory na uskladnenie špinavého oblečenia, topánok alebo školského materiálu, ktoré sú vždy umiestnené v nízkom a bezpečnom nábytku, aby mohli deti upratovať aj bez vašej pomoci.

V našom obchode Majster Regál nájdete množstvo kovových policových regálov a systémov, ktoré sú vhodné na tento účel. Náš dekoratívny regálový systém je bezpečným, estetickým a užitočným pomocníkom aj pre tých najmenších.

Kovovc-regaly-organizacia hraciek-KonMari

 

4- VYHOĎTE NEPOTREBNÉ HRAČKY

Prenášanie hračiek z jedného miesta na druhé nie je riešenie. Neporiadok znamená stratu pozornosti. Hromadenie vecí a hračiek bez akéhokoľvek logického systému je mätúce a nepohodlné. Pri správnej organizácii je život a bývanie ďaleko jednoduchšie. 

 

Upracte si domácnosť a upracete si aj život. Ak pôjdete deťom príkladom správnej organizácie v domácnosti, budú to brať prirodzene a upratovanie už viac problémom nebude. Ak budete trpezliví, dočkáte sa úspechu. My, ako tím Majster Regál, vám silno odporúčame aplikovať metódu KonMari a výsledok sa určite dostaví.

Kovovc-regaly-organizacia hraciek-KonMari

 

 

Aký druh regálov hľadáte?

Kinderregale            Kovové regály do špajze            Kovové regály do kuchyne

      Regaly do detskej izby                       Kovové regály do špajze                 Kovové regály do kuchyne

0 Komentárov
Predchádzajúce 5 najlepších kovových regálov do reštaurácie, hotela a baru Ďalej Ako rýchlo a efektívne postaviť kovový regál RIVET
To Top
ADAPTÍVNY DIZAJN
Viacúčelové regálové systémy
PROFESIONÁLNY PRÍSTUP
Odborný prístup k vašim projektom
RÝCHLE DODANIE
Doprava ZADARMO pri
nákupenad 190 € bez DPH
ZĽAVY A VERNOSTNÝ PROGRAM
Možná zľava až 30%
BEZPEČNÝ NÁKUP
Jednoduché a spoľahlivé
platobné metódy
VYROBENE V EURÓPE
5 ročná záruka na kovové regály