0%


V priebehu posledných mesiacov sa náš doterajší život zmenil. Nielen v súkromnom, ale aj v pracovnom živote sme boli nútení prispôsobiť sa novej situácii. Neboli sme v kontakte s našimi zamestnancami, nemohli sme sa zasmiať sa s kolegami a dať si cez prestávku kávu. Postupne sme sa však s tým naučili žiť a opatrne sa nám podarilo prijať „nový normál“.

Nový normál, v ktorom sme sa stali štedrejšími a priateľskejšími. Nový normál, v ktorom sa sused stal našim priateľom. Nový normál, v ktorom skutočne oceňujeme malé veci, ktoré sa nám predtým zdali zanedbateľné.

Život sa postupne vracia k normálu. Z tohto dôvodu sme sa v Majster Regál rozhodli zamerať sa v novom blogu na tipy pre firmy, ktoré musia čeliť následkom vlny pandémie.


1 # Čistenie a dezinfekcia

Pri plánovaní návratu na pracovisko považujeme za dôležité prehodnotiť, aké plány čistenia, dezinfekcie a údržby možno uplatniť na priestory na inaktiváciu koronavírusu. Z vedeckých štúdií vieme, že tento vírus môže prežiť na povrchoch, ako sú kov alebo plast najmenej 2 alebo 3 dni. Je však potrebné poznamenať, že môže byť veľmi účinne deaktivovaný riadnou dezinfekciou.

kovovy-regal-pre-priemysel-pred-upratanim-blogkovovy-regal-pre-priemysel-po-upratani-blog













Ak ste používateľom našich kovových regálov, mali by ste vedieť, že materiály použité na ich výrobu, sú vysoko odolné voči všetkým typom čistiacich prostriedkov, či už majú pozinkovaný alebo lakovaný povrch. Nižšie nájdete odkaz na jeden z našich blogov so všetkým, čo potrebujete vedieť o dezinfekcii regálov:

https://www.majster-regal.sk/blog/korovavirus-a-regaly-ktore-sa-dezinfekciou-neznicia


2 # Vetranie a rúška

Dodržiavanie správnej cirkulácie vzduchu v spoločných priestoroch je jedným z kľúčov k zabráneniu Covid-19. Ako viete, pravdepodobnosť infekcie sa zvyšuje, ak ste dlhšiu dobu v uzavretej miestnosti. Preto je dostatočné vetranie týchto priestorov rozhodujúce na umožnenie cirkulácie vzduchu namiesto použitia klimatizačných zariadení.

Používanie ochranného rúška je samozrejme povinné a účinné opatrenie na zabránenie infekciám v pracovnom prostredí. Toto sa musí bezpodmienečne dodržiavať, pretože niekto, kto je pozitívny, môže byť asymptomatický a môže si myslieť, že neohrozuje svojich kolegov.

3# Sociálna vzdialenosť

Rovnako ako používanie ochranného rúška je v novom normáli nevyhnutné zachovať určitú sociálnu vzdialenosť. Z tohto dôvodu by malo byť pracovisko usporiadané tak, aby medzi ľuďmi bola minimálna vzdialenosť 1,5 metra.

Mnoho spoločností považuje za náročné zabezpečiť dodržiavanie tohto opatrenia, pretože nemajú k dispozícii dostatok miesta. Práve teraz nastal čas na reorganizáciu pracovných priestorov. Chceli by sme Vám pripomenúť, že naše regály, ktoré zaberajú menej miesta ako skrine, poskytujú pocit voľného priestoru a predstavujú ekonomický spôsob prehodnotenia organizácie Vašej kancelárie alebo dielne. Chceli by sme spomenúť náš rohový regál, pomocou ktorého môžete optimálne využiť dostupný priestor. Odkaz nižšie:

https://www.majster-regal.sk/rivet/rohovy-regal.html

4# Hygiena

Základné hygienické pravidlá by mali dodržiavať všetci zamestnanci firmy:


- Ruky si často umyte mydlom a vodou alebo dezinfekčným gélom. Toto opatrenie sa musí vykonať najmä po styku s predmetmi, ktoré mohli prísť do kontaktu s veľkým počtom ľudí.


- Vyvarujte sa priameho kontaktu s inými ľuďmi. Už žiadne podanie ruky a bozkávanie pri pozdrave.


- Pri kýchaní alebo kašľaní si zakryte nos alebo ústa ohnutým ramenom alebo vreckovkou. Potom si samozrejme opäť umyte ruky



Toto obdobie je náročné pre nás všetkých. I keď je naša pozornosť upriamená na ochranu zdravia, nemali by sme zabúdať na firmy a ich aktuálne problémy. Oboje možno realizovať súčasne. Dúfame, že tieto rady boli pre Vás užitočné.

Zostaňte doma, ak máte príznaky Covid-19 alebo ste prišli do kontaktu s infikovanou osobou.