0%


Máte doma alebo v práci neporiadok a chaos? Regály a police by mali pomôcť vášmu priestoru, aby bol viac organizovaný a pôsobil upratane. Avšak, aj to je niekedy problém a môže sa zdať, že niektoré nezvládnuté riešenia vám prinášajú viac starostí ako osohu. Hazardovať so svojím životom a nedostatočnou hygienou okolia si dnes ale nemôžeme dovoliť. Ako teda udržať vaše police stále čisté, bez neporiadku a efektívne zorganizované?


To, že je niečo organizované alebo má systém, ešte neznamená, že to musí pôsobiť škaredým dojmom alebo dokonca byť preplnené. Pridaním rôznych štítkov, košíkov, boxov a krabíc môžete nielen udržať neporiadok v regáloch uprataný, ale aj ozvláštniť vzhľad celého priestoru.

Prinášame vám niekoľko rád a trikov ako moderné regály reorganizovať k vašej spokojnosti.


1. Jasne a viditeľne označte poháre, nádoby či boxy

Pokiaľ nechcete neustále otvárať jednotlivé krabice a nazerať čo v nich je, predtým než si všetko uložíte na rohový regál, označte si jasne, čo sa v tej ktorej nádobe nachádza. Našťastie si môžete rôzne štítky a nálepky na označovanie kúpiť v rôznych farbách, tvaroch či dekoratívnych vzoroch, vďaka čomu splní reorganizácia moderného regálu svoj účel.

Ak nechcete všetky domáce potreby vkladať do krabíc, môžete všetky ľahko identifikovateľné veci, ako sú perá, koreniny či gombíky, umiestniť do priehľadných pohárov. Uľahčíte si tak hľadanie a vytvoríte akúsi diverzitu medzi úložnými boxami.

1-vkladanie-do-krabic-blog-reorganizacia-regalov


2. Použite farebné regály na rozlíšenie

Farebne odlišné regály vám pomôžu zjednodušiť organizáciu komory, špajzy, pivnice alebo garáže. Ak chcete aby vaša komora predstavovala nielen hromadu úložného priestoru, ale aby ste sa v nej aj ľahko vyznali a tiež pôsobila zaujímavo, zvoľte farebné regály.

Regály určené do pivnice či do domácnosti sa vyrábajú v rôznych zaujímavých farebných prevedeniach a s rôznymi doplnkami. Pre jednoduchšie rozlíšenie tak napríklad môžete zaváraniny skladovať na modrých policiach, sušené bylinky na ružových a kuchynské roboty trebárs na zelených.

Pokiaľ chcete skladovať rôzne vysoké krabice či iné úložné nádoby, zvoľte skrutkové regály, ktoré vám umožnia nastavovať si vzdialenosť políc presne podľa vašich potrieb. V prípade, že potrebujete na niektorých policiach skladovať ťažšie materiály, ako sú napríklad pneumatiky, zvoľte bezskrutkové regály do garáže, ktoré majú vyššiu nosnosť.


3. Najviac potrebné veci dajte dopredu

Ak potrebujete uskladniť veľké množstvo vecí, je jedno či ide o špajzu alebo garáž, nezabudnite na pravidlo „najpoužívanejšie veci dopredu“. Ušetríte si tak množstvo času zbytočným dolovaním vecí zo zadných políc alebo zo zadnej časti police. Pokiaľ máte najradšej zo zavarenín uhorky, umiestnite ich na dosah. Ak chcete napríklad správne uložiť topánky v komore, do predných častí dajte tie, ktoré najčastejšie nosíte. Inteligentné regály sa postarajú o všetky dôležité súpravy.

Myslite pritom na okolitú vlhkosť, prach a stav regálov, ktoré by mali byť pre vaše pohodlie, jednoduchú údržbu a najvyšší komfort z tých najodolnejších materiálov.


4. Reorganizujte police a regály sezónne

Aby ste predišli zbytočnému skladovaniu vecí, ktoré už nepotrebujete, je dobré každú sezónu regály preorganizovať. Okrem toho, že si môžete spraviť malú „domácu inventúru“, môžete tiež premiestniť veci na nadchádzajúcu sezónu do regálov tak, aby boli viac po ruke. Nie je predsa potrebné skladovať korčule hneď pri dverách, keď je tu onedlho leto a vy budete potrebovať najmä opaľovacie krémy a veci na kúpalisko.


5. Najťažšie na spodok

Či už ide o regály do pivnice i do domácnosti alebo regály do dielne, pri organizovaní rozloženia jednotlivých skladovaných vecí platí základné pravidlo, ktoré hovorí, že najťažšie predmety musíte ukladať do spodných políc alebo na zem. Okrem toho, že tak zabránite škodám pri prípadnom prevrhnutí regála, môžete tak predísť aj úrazu, nadmernému namáhaniu chrbtice či dokonca poškodeniu vecí, ak by vám padli z veľkej výšky.

Pokiaľ potrebujete skladovať väčšie množstvo vecí ako máte priestoru v regáli, je z hľadiska prevencie pred poškodením vhodnejšie doobjednať si policu naviac ako skladať jednotlivé predmety na seba. Veľmi rýchlo sa potom presvedčíte, že ak má každý predmet v polici alebo regáloch svoje miesto, pôsobí na pohľad krajšie a prehľadnejšie ako keď sú veci naskladané na sebe.

2-neorganizovany-priestor-reorganizacia-regalov-blog3-rivetovy-regalovy-system-reorganizacia-regalov-blog









Hoci vám takáto reorganizácia regálov môže zabrať trocha viac času a na začiatku vyzerá hrozivo, pokiaľ to urobíte raz a poriadne a vyberiete si dobré skladovacie riešenie, v konečnom dôsledku ušetríte množstvo času, ktorý by ste inak strávili hľadaním aktuálne potrebných vecí. Tak sa o tom presvedčte a moderné regály si na tento účel vyberte.

Neváhajte použiť náš konfigurátor na kovové regály, alebo prejdite priamo na kategóriu pre regály na hračky, do detskej izby alebo do kúpeľne.

Chcete vedieť viac o novinkách zo sveta policových kovových regálov? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Linkedine.