0%


Aktuálna situácia so sebou priniesla množstvo nových pravidiel, ktoré je potrebné dodržiavať nielen v domácnostiach, ale najmä pri práci v rôznych pracovných priestoroch. Okrem štandardných opatrení je nutné zaistiť pracovníkom aj bezpečné a hygienicky čisté pracovné prostredie, čo si ale vyžaduje obrovské úsilie. Riadna dezinfekcia priestorov a objektov je však nutným a dôležitým kritériom, ktoré je v súčasnosti potrebné plniť na dennej báze.


Chemické zloženie čistiacich prostriedkov môže byť však pre niektoré povrchy agresívne. Preto potrebujete výbavu, ktorá bude mať jednoduchú a bezproblémovú údržbu. Pokiaľ takýto unikátny systém zariadenia priestorov hľadáte a chcete sa vyhnúť zbytočným problémom s opotrebovaním povrchov v súvislosti s častým používaním dezinfekčných prostriedkov alebo umývaním, je dôležité podľa toho zvoliť aj adekvátnu výbavu a myslieť najmä na materiál a povrchovú úpravu jednotlivých komponentov.


Celokovové regály a police na zjednodušenie vašej práce

Police pre skladovanie potrebných materiálov či už v sklade, v dielni, v predajni alebo v kancelárii sa vyrábajú z rôznych druhov materiálov, ktoré na dezinfekčné prostriedky reagujú rôzne. Preferované, veľmi obľúbené a s minimálnou záťažou na údržbu sú a celokovové regály a police, ktoré môžete čistiť jednoduchým spôsobom pomocou postreku dezinfekčným prostriedkom alebo umývaním vlhkou handrou. Vďaka pevnému nekomplikovanému povrchu sa tu dajú bez strachu z poškodenia povrchu použiť bežné či špeciálne dezinfekčné prípravky. Police sa tak jednoducho čistia nielen od prachu, ale bez väčšej námahy z nich odstránite aj vytečenú farbu či iné mazľavé tekutiny.

1_Regalsystemen_im_buro


Odolný materiál, ktorý zvládne každú záťaž

Na rozdiel od plastových či drevených, sú kovové regály stabilnejšie a odolnejšie. Použitím kvalitného a pevného materiálu znesú oveľa väčšiu záťaž. Vďaka týmto vlastnostiam dokážete ušetriť množstvo priestoru, pretože môžete naskladať police do väčšej výšky na seba bez zbytočnej obavy o preťaženie.

S možnosťou pridávania ďalších políc tak nemusíte mať materiál natlačený na jednom mieste. Dostatočná výška políc zaisťuje aj dokonalú priehľadnosť a celkovú vzdušnosť priestoru. Organizované usporiadanie políc s regálmi do kancelárie umožňuje zamestnancom všetko ľahko nájsť a tiež zabezpečuje ľahký prístup k príslušnej dokumentácii, materiálom či tovaru.


Zvoľte si správny typ konštrukcie

Je to dôležité najmä kvôli pohodliu, komfortu a vysokej efektivite pri práci. Regály do kancelárie môžete vyberať buď v skrutkovej alebo bezskrutkovej verzii. Rozdiel medzi nimi je v spájaní políc s konštrukciou regála. Zatiaľ čo pri skrutkovom regáli sa spája polica s konštrukciou pomocou skrutky a matice, v bezskrutkovej verzii sa jednotlivé komponenty do seba iba ľahko zasúvajú. Pri skrutkových regáloch si môžete medzi jednotlivými policami a podľa aktuálnej potreby voliť aj rôznu výšku, pretože sa ku konštrukcii dajú ďalšie police priskrutkovať v akejkoľvek vzdialenosti od tých ostatných, čo využijete najmä pri rôznych výškach zakladačov alebo krabíc.


Profesionálne modely RIVET s vysokou nosnosťou

Markantnejší rozdiel medzi skrutkovými a bezskrutkovými regálmi je v nosnosti jednotlivých políc regála. Zatiaľ čo skrutkové regály majú nosnosť okolo 100 kg na policu, bezskrutkové regály môžu vďaka jednoliatosti povrchu zniesť hmotnosť až 800 kg na policu. Vysokú nosnosť oceníte najmä ak hľadáte skladové alebo priamo paletové regály. Nezabudnite ale, že zložitosť údržby závisí nielen od veľkosti či dĺžky regála, ale aj od jeho výšky.

Pokiaľ hľadáte vyššiu nosnosť políc regálov je vhodné sa poobzerať po novinke vo forme Rivet technológie, ktorá so sebou prináša bezskrutkový RIVET systém ako nový spôsob uchytenia komponentov regálu za pomoci spomínaného rivetového zakončenia. Vďaka tomuto spôsobu uchytenia je stavba regálov ešte pevnejšia, odolnejšia a stabilnejšia. Nosnosť regálov sa pohybuje okolo 300 kg na jednu policu. Regály sú vhodné najmä do obchodov alebo skladov, ale tiež do garáží, fabrík či exteriérov.

Rivet regálový systém si je možné zaobstarať v dvoch variantoch, a to s oceľovou drôtenou policou alebo s drevotrieskovou policou. Pri oceľových policiach sa využívajú na dezinfekciu bežné dezinfekčné prostriedky zatiaľ čo pri drevotrieskovej polici je potrebné zakúpiť prípravky vhodné na tento typ povrchov.

1_Regalsystemen_im_buro


Úložné riešenia s HDF doskou

Bezskrutkové regály sa využívajú najmä do skladov. Pokiaľ si do nich hľadáte police s najvyššou nosnosťou, je vhodné siahnuť po bezskrutkovej profesionálnej verzii s drevenou HDF doskou. HDF doska vďaka svojej vyššej hustote vydrží tvrdšie nárazy a tiež znesie vyšší stupeň záťaže. Keďže má doska upravený lesklý povrch, ktorý je odolný voči vlhkosti a plesniam, je možné povrch nielen jednoducho vyčistiť, ale občas aj prelakovať a tak ešte zvýšiť jeho odolnosť.


Na špeciálnu dezinfekciu je vhodné používať menej agresívne prípravky, ktoré bežne zoženiete v obchodoch. Veľkou výhodou je nosnosť regálov až 600 kg -800 kg na policu, ktorú môžete dobre využiť najmä v skladoch, priemyselných parkoch či fabrikách.

Výber vhodného skladovacieho systému do vašej firmy záleží iba na vás, kovové police vám ale poskytujú úložné riešenia pre rôzne priemyselné odvetvia. Sú navrhnuté tak, aby rovnomerne rozkladali hmotnosť po celej polici, takže dokážu udržať aj ťažké náklady a pritom sa nedeformovať. Niektoré kovové police sú navrhnuté aj tak, aby vďaka výškovej nastaviteľnosti mohli skladovať aj nadrozmerné zásielky alebo vytvoriť priestor pre vloženie ďalších políc.

Avšak, najväčšou výhodou takejto výbavy je dnes najmä jej nekomplikovaná údržba. Dezinfekcia celokovových regálov či regálov s HDF doskou je vďaka kvalitným povrchom predsa veľmi jednoduchá, čo vám uľahčí dodržiavanie hygienických nariadení bez toho, aby ste sa museli báť o kvalitu týchto veľmi dôležitých zariadení.

1_Regalsystemen_im_buro

V e-shope Majster Regál taktiež nájdete aj regály do garáže, do dielne, do špajze či pivnice, ale taktiež aj regály na pneumatiky. Neváhajte použiť náš konfigurátor na kovové regály, alebo prejdite priamo na kategóriu pre regály na hračky, do detskej izby alebo do kúpeľne.