Regály do domácnosti

Industriálny štýl: Zariadenie pre tých, ktorí si cenia slobodu, príjemnú atmosféru a pohodu

0%

Industrialny styl, sloboda, pohoda a atmosfera Majster Regal

Naše telo je vybavené dokonalými a veľmi citlivými senzormi, takže aj zariadenie a organizáciu priestoru naše zmysli vnímajú veľmi intenzívne. Aj preto sa snažíme si svoje okolie vybaviť doplnkami a materiálmi, ktoré majú svoj štýl a sú charakteristické určitými vlastnosťami. Tými disponuje aj dnes veľmi populárny industriálny štýl, ktorému mnohí z nás prepadli. 

Jedinečný priemyselný štýl však nie je žiadnym novým trendom. Už v 90. rokoch minulého storočia sa módni návrhári zamerali na továrenské a priemyselné priestory, ktoré, ako sa ukázalo, mohli slúžiť na zdobenie originálnych interiérov. 

V tých časoch bolo veľa budov opustených a ľudia tvorivej profesie sa preto rozhodli nevynechať príležitosť experimentovať. Takto vznikali hotely, reštaurácie a obchody v originálnom industriálnom štýle, ktorý sa ale postupne začal využívať a objavovať aj v našich domácnostiach. Stačí vyťažiť z krásy pôvodnej konštrukcie budovy, ktorú môžu veľmi príjemne osviežiť aj jednoduché kovové regály. Poďme na to ale pekne postupne. 

 

Čo vystihuje industriálny štýl?

Dnes veľmi populárny industriálny štýl charakterizujú rôzne prvky. O navodenie správnej atmosféry sa stará veľa zaujímavých detailov, ktoré by sme v minulosti považovali za nedostatky a bolo ich potrebné odstrániť alebo skryť.

Industriálny štýl z nich naopak čerpá svoju krásu. Steny, trámy, schody, rúry, tehly, papier, drevo alebo kov v kombinácií so sklom. Tieto a iné ďalšie „surové“ materiály industriálny štýl vystihujú najlepšie a vytvárajú jedinečný dekor. A pokiaľ sa dokážete na tieto prvky pozerať rovnakým spôsobom, nebude pre vás, s pomocou lacných regálov a políc i ďalších doplnkov, vytvorenie takéhoto dizajnu vôbec ťažké.

Industrialny styl, sloboda, pohoda a atmosfera Majster Regal

Industrialny styl, sloboda, pohoda a atmosfera Majster Regal

 

Ako to vyzerá v praxi? 

Aby ste to dosiahli požadovaný zámer, musíte poznať všetky dôležité vlastnosti tohto originálneho a veľmi kreatívneho štýlu. Veľká a správne zariadená miestnosť je kľúčom k dobrému výsledku.

Takže na vytvorenie tej správnej atmosféry  musíte v priestore počítať s voľnými metrami štvorcovými. Ak ich moc nemáte, nepreťažujte miestnosti zbytočným uzavretým nábytkom. Otvorené a kedysi prevažne určené kovové police do špajze dnes môžu pôsobiť v obývacej izbe ako originálny a dominantný prvok. 

Ďalším plusom budú vysoké stropy, vďaka ktorým môžete využiť celý priestor steny na uloženie potrebných vecí. Navodiť správnu atmosféru by mohli aj veľké okná, mohutné stropné trámy a obrovské rúry rozvádzajúce vzduchotechniku alebo iné siete. 

Nezabudnite ani na to, že industriálny štýl sa vyznačuje miernou nedbanlivosťou, vyrobiteľnosťou a malým tvorivým chaosom. Ošarpané steny a otvorené kovové police, priestory a komunikácia v ňom  urobia atmosféru prirodzenejšou.  

Industrialny styl, sloboda, pohoda a atmosfera Majster Regal

Industrialny styl, sloboda, pohoda a atmosfera Majster Regal

 

Najvhodnejšie materiály

Staršie drevo, neošetrený betón, kovové prvky bez lesku sú hlavnými materiálmi, ktoré sa používajú pri industriálnom, priemyselnom štýle, ktorý preferujú nielen páni. Často sa používa aj prírodný kameň či mramor. Najlepšia je však vždy surová tehla alebo omietka. Hlavné požiadavky na materiály sú predsa jednoduchosť, hrubosť a absencia jasných či výrazných odtieňov.

Zabudnite na zložité ozdoby a vzory. Naopak, priestor stačí vybaviť jednoduchým a originálnym nábytkovým čalúnením a vhodným osvetlením. Na uloženie potrebných dokumentov, dekorácií alebo oblečenia si zaobstarajte lacné regály a police, ktoré tento štýl dokonale vystihujú. Uprednostnite čisté línie a nenáročné tvary, ktoré by mali byť viac geometrické.

 

Praktický a pohodlný nábytok

Nábytok by mal byť pohodlný a jednoduchý. Dajte prednosť prírodným riešeniam ako je drevo, koža a niekoľkokrát spomínaný kov. Na plast zabudnite. 

Takýto nábytok nájdete nielen v drahých obchodoch, ale aj na blšom trhu či v bazároch! Vďaka znateľnej starobe a priznanému veku výrobkov bude interiér ešte atraktívnejší a sviežejší. 

No a pri výbere menších dekoratívnych doplnkov nezabudnite, že by ich nemalo byť príliš veľa. Bude stačiť niekoľko originálnych obrazov, plagátov, figúrok a monochromatických fotografií. Zaujať môžu aj štýlové graffiti či priznané káble. Všetko by však malo mať jednoliate a celistvé pozadie. V opačnom prípade to nebude štýl, ale neporiadok. 

Tak na to myslite a spolu s našimi regálmi si vytváranie takéhoto dizajnu a štýlu naplno užite. 

 

Industrialny styl, sloboda, pohoda a atmosfera Majster Regal

Industrialny styl, sloboda, pohoda a atmosfera Majster Regal

 

 

 

Aký druh regálov hľadáte?

Kovové regály do špajze          Kinderregale          Kovové regály do kuchyne

     Kovové regály do špajze                   Regaly do detskej izby                 Kovové regály do kuchyne

0 Komentárov
Predchádzajúce Najlepšie nápady, ktoré môžete využiť pri skladovaní vecí v garáži Ďalej Vypracujeme Vaše projekty
ADAPTÍVNY DIZAJN
Viacúčelové regálové systémy
PROFESIONÁLNY PRÍSTUP
Odborný prístup k vašim projektom
RÝCHLE DODANIE
Doprava ZADARMO pri
nákupenad 190 € bez DPH
ZĽAVY A VERNOSTNÝ PROGRAM
Možná zľava až 30%
BEZPEČNÝ NÁKUP
Jednoduché a spoľahlivé
platobné metódy
VYROBENE V EURÓPE
5 ročná záruka na kovové regály
To Top