0%

Knihy všade kam sa pozriete – s týmto problémom sa stretáva každý vášnivý čitateľ. Knihy môžu byť uložené v krabiciach, v skriniach, alebo v podkroví. Môže to prispieť k väčšiemu chaosu a k tomu, že nikto nevie kde je odložená konkrétna kniha. Nesmieme zabúdať na poškodenie kníh prachom, nečistotami, alebo samotným poškodením vplyvom tlaku ostatných kníh, či iných predmetov. Konštrukcia domácej knižnice je rýchla a naozaj jednoduchá. Môže byť v hosťovskej izbe, v pracovni, v spálni alebo v akejkoľvek izbe Vášho domova.

Menšia knižnica, alebo knižná stena: prineste poriadok za pomoci kovových regálov  

Krásna knižnica v domácnosti je závidenia hodná pre každého milovníka kníh, ktorý nemá vo u seba doma taký poctivý poriadok. Nemusí to byť  objemná izba, kde sa hodia len veľké high-end regály. Úplne stačí menši rohový nábytok, výklenok, alebo kovový regál ako oddeľovač izby na ukladanie kníh.  Ako môžete vytvoriť malú útulnú domácu knižnicu? Majster Regál Vám ukáže ako na to!  

Heimbibliothek-erstellen-mit-Master-Regale

Izba, alebo rohový nábytok je ideálnym priestorom. Môžete si vybrať miesto u Vás doma ktoré nie je hlučné a preplnené. Najlepší priestor je taký, kde máte dostatok prirodzeného svetla, alebo inak dobre osvetlené aj za pomoci umelých svetiel ako sú lampy a LED svetlá. Môže to byť všade,  od spálne až po pracovňu a obývačku. Vďaka nám môžete nájsť široký sortiment kvalitných a pevných regálových systémov. Nie len pre firmy, ale aj pre domácnosti. Nie len kovové regály vhodné do kancelárie a obchodov, ale aj akékoľvek regálové systémy od Majster Regál sú vhodné pre vytvorenie domácej knižnice. Pre mnoho ťažkých kníh sú ideálne antracitové regály s HDF policou so záťažou 150 kg na policu. Vďaka jedinečnému Rivet uchyteniu komponentov má tento regál vynikajúcu stabilitu. Krásny dizajn neunikne vášmu oku a preto je ideálnym nástrojom pre knižnicu. Regál môže byť upevnený o stenu čo mu dodáva o to vyššiu stabilitu a tým sa stáva ozajstným oporným systémom pre knižnicu. Nemusíte sa báť o prehýbanie regálu. Výbornou vlastnosťou regálu je prispôsobivosť políc, pri čom si môžete police zostaviť do akejkoľvek výšky v závislosti od veľkosti kníh a tým ich môžete prirodzene rozdeliť do pozícii a nebudete strácať úložný priestor. Konštrukcia regálu je naozaj jednoduchá a stavba komplexná a rýchla.

Môžete postaviť jeden regál, ktorý bude pôsobiť ako malá útulná knižnička, alebo zostaviť modulárny regálový systém, ktorý bude pokrývať celu stenu izby. S menšími dekoratívnymi predmetmi môžete prispôsobiť každý jeden regál, aby ladil s prostredím a okolím. Je známe, že nik nečíta v stoji, je na mieste riešiť aj sedenie, ak nám to priestor dovolí. Je na Vás, aký druh sedenia by ste chceli použiť vo Vašej knižnici. Krásnu stoličku? Kreslo, alebo gauč? Musíte si byť istý, že vyberiete také, ktoré Vám bude maximálne pohodlné, priestranné a ľahko nastaviteľné. Pre komornejšiu atmosféru môžete pri čítaní zvoliť aj stojace lampy nad sedením. Ten zážitok stojí za to. Najlepším riešením je umiestniť sedenie v blízkosti okna. V tom prípade sa dá atmosféra krájať.

Nájdite tú správnu domácu knižnicu vďaka nášmu konfigurátoru

Veľmi veľa záleží na tom, koľko kníh máte a ako veľký priestor potrebujete. Ak máte veľkú kolekciu, objemné a mnoho stranové knihy, vysoké knižnice sú najlepším riešením. Rozľahlá miestnosť je ideálna, ale nie potrebná. Naše kovové regály sú vhodné taktiež ako voľne stojace knižnice alebo stena rozdeľujúca izbu. Majster Regál má k dispozícii katalóg produktov v rôznych rozmeroch, farbách a sú vhodné a adaptívne do akejkoľvek miestnosti.  Ak nemáte dostatok miesta a rozmýšľate, ako a kde uložíte všetky tie knihy čo máte na jedno miesto, skúste využiť všetky rohy miestnosti. S našimi celokovovými bezskrutkovými regálmi profilu L alebo T, ktoré sú určené najmä pre kancelárske účely, dokážete vytvoriť knižnicu, ktorá bude spĺňať všetky Vaše požiadavky.  

Výška regálov a neskôr vytvorených domácich knižníc je závislá na výške a kvalite steny, na samotných knihách a nami preferovanom dizajne knižnice. S našim konfigurátorom nájdete ideálne kovové regály podľa Vašich predstáv. Špecifický dizajn, cenové rozpätie, výška, šírka, hĺbka, farba, počet políc, zaťaženie na policu, typ police. Tieto všetky charakteristiky si môžete vybrať podľa Vašej potreby. Len pár klikov a vami zvolený regál bude čoskoro u Vás doma.

Zorganizujte knižnicu na základe Vašej predstavy

Neexistuje žiadna pred definovaná organizácia kníh. Môžete si ukladať knihy presne tak, ako sami chcete. Vyhrajte sa s tým a nájdete uloženie, aké Vám bude najviac vyhovovať. Môžete si uložiť knihy podľa žánru, abecedy, alebo aj farby. Takisto môžete uložiť knihy aj podľa Vášho hodnotenia, prípadne podľa obľúbenosti. Obľúbené knihy by mali byť jednoducho dostupné na dosah rúk.

Kovové regály z eshopu Majster Regál sú flexibilné a navrhnuté tak, aby ich bolo možné rozširovať podľa potreby. Tieto regály Vám nezabezpečujú len kvalitné uloženie kníh, ale taktiež dokumenty, krabice a akékoľvek predmety. Nájdete mnoho kovových regálových systémov, ktoré využijete u Vás doma na akékoľvek použitie, v kancelárii, pivnici, v dielnigaráži a pod. Ponúkame rôzne typy regálov, ako sú skrutkové, celokovové bezskrutkové, s HDF policou, Professional regályregály s Rivet technológiou. Výber je len na Vás.