0%

Kov je novým drevom dnešnej doby. Okrem toho, že vďaka používaniu kovových regálov chránite prírodu pred zbytočným vyrubovaním lesov, kovový dizajn regálov a políc sa k dnešnému modernému štýlu bývania hodí oveľa viac než drevená klasika. Navyše, pokiaľ dokážete kovové regály správne usporiadať, dokonale zapadnú aj do klasického dreveného dizajnu.

Ako teda upraviť regály tak, aby v priestore vynikla ich výnimočnosť a zároveň pôsobili ako časť celku? Poďte sa spolu s nami na to pozrieť.


1. Regály upracte

Je jedno, či ide o regály do pivnice a domácnosti alebo do predajne, pre všetky typy rovnako platí, že iba uprataný regál môže pôsobiť dobre. Preto, ak ste už regál napratali tovarom, knihami alebo zaváraninami, ale nie ste úplne spokojní s výsledkom, všetko z neho najskôr vyložte na zem. Bude to znieť veľmi namáhavo, ale výsledok bude stáť za to. Predmety do regálu ukladajte systematicky a podľa zákona najťažšie dolu. Ak teda ukladáte regály v dielni, ťažké krabice s náradím dajte na spodok a drobné predmety na vrch.


2. Neprepchávajte regály zbytočne

Pokiaľ ukladáte regál v obytných priestoroch, ktorý je na očiach, ako je napríklad regál s knihami, nie je potrebné mať všetky police plne naložené. Ak nenecháte v policiach žiaden voľný priestor, nebudú dýchať a celá oblasť s regálom bude pôsobiť stiesnene a preplnene. Navyše žiaden plne naložený regál nemôže byť dostatočne prehľadný.

1-regaly-do-kuchyne-blog-efektivne-prvky

3. Zakomponujte doplnky a dekoratívne predmety

Ak chcete z regála s knihami urobiť dominantný a zaujímavý kúsok, doplňte ho rôznymi dekoráciami. Je jedno či použijete vázičky, sviečky, svietniky alebo doplnky vo vintage štýle, nápadom sa medze nekladú. Doplnky vždy laďte so zbytkom miestnosti, aby sedeli nielen farebne ale hlavne štýlovo.


4. Nebojte sa netradičného usporiadania

Kto to kedy povedal, že knihy musia byť v policiach uložené iba horizontálne. Nebojte sa s regálmi experimentovať a pokojne uložte knihy nielen horizontálne ale aj vertikálne na seba. Police vďaka novému štýlu budú pôsobiť moderne a upratane zároveň.


5. Mix predmetov

Či už dekorujete regály do skladu alebo dielne, usporiadanie musí byť nielen funkčné, ale je vhodné ak má aj charakter. Ak chcete dosiahnuť požadovaný efekt, pohrajte sa s rôznymi kombináciami tvarov a materiálov. Vždy sa však snažte zachovať určitú vizuálnu rovnováhu. Neukladajte vedľa seba príliš veľa malých vecí, radšej ich uložte do krabičky. Veľké prázdne miesta vyplňte dekoratívnymi predmetmi.

2-rohovy-regal-blog-efektivne-prvky

6. Prispôsobte regály priestoru

Regály zvoľte podľa toho, do akého priestoru ich potrebujete umiestniť. Pokiaľ chcete ukladať knihy, môžete zvoliť regály do pivnice, ktoré sa dajú zakúpiť v rôznych šírkach, výškach i farbách. Takisto regále do dielne, skladu aj obchodu prichádzajú vo viacerých variáciách. Veľkosť i výšku zvoľte podľa množstva uskladneného materiálu či rozmerov priestoru, do ktorého chcete regál umiestniť. Kvalitné materiálové zloženie a pevná konštrukcia profesionálnych skladových systémov od Majstra Regálov vám to uľahčí.

3-regal-do-pracovne-blog-efektivne-prvky

7. Pravidelne upratujte

Verte tomu alebo nie, ale prach na policiach regálov vytvára pre oko akýsi šedivý nádych, ktorý kazí celý dojem aj z krásne uprataných a uložených regálov. Okrem toho nič nepôsobí viac rušivo ako neuložené ale len tak nahádzané veci. Dokonca aj regály do garáže pôsobia lepším dojmom v prípade, že sú v nich pneumatiky systematicky usporiadané.

Kovové regály majú niekoľko neodškriepiteľných výhod vrátane pevnosti, odolnosti a možnosti uskladnenia aj predmetov väčších hmotností. Pri správnom usporiadaní dokážu regály pôsobiť nielen veľmi funkčne ale aj esteticky vyniknúť ako dominantný prvok v každom priestore.

Už ste si vybrali, ktoré uprednostníte ako prvé? Ak ešte stále váhate, vyskúšajte náš konfigurátor na regály a vyberte si ten správny regál do vašej kúpeľne, špajze či dokonca na hračky alebo pneumatiky.