0%

Drahí čitatelia,

Je to tu. Sme relatívne nová a inovatívna spoločnosť na trhu s kovovými regálmi. Snažíme sa neustále rozvíjať vývoj a mnohé inovácie na vyššiu úroveň.  Vývoj je pre nás kľúčovým prvkom, ktorým neustále bojujeme proti rastúcej konkurencii. Ako povedal Johann Wolfgang von Goethe: "Vyriešiť problém znamená žiadny problém nemať“

V čom spočíva náš vývoj? Optimalizácia zákazníckeho servisu, udržiavanie web-stránky v najaktuálnejšej podobe, aktualizácie online trhovísk, v ktorých sa aktívne zviditeľňujeme, rozvíjanie spolupráce s našimi dodávateľmi. Ale sústreďujeme sa najmä na rozvoj nových kovových regálových systémov, ktoré vám výhodne dodávame. Ako sami dobre viete, snažíme sa vám ponúknuť ten najlepší možný sortiment na trhu.  

Preto sme zmenili naše produktové portfólio a odstránili sme všetky kovové regály s drevotrieskovou policou. Nahradili sme ich niečím novým a populárnym, kovovými regálmi s drevenou HDF policou (High Density Fiberboard). Odteraz už u nás nenájdete regály s obyčajnou drevotrieskou. 

blog-master-regale-holzfaserplatten

Dovoľte nám jednoducho vysvetliť rozdiely medzi drevotrieskovou a HDF policou.

Drevotrieska bola prvý krát vytvorená v roku 1930 Maxom Himmelheberom. Snažil sa nájsť spôsob, ako využívať drevo viac efektívne. Drevotrieska je tvorená z pilín a dreveného odpadu. A vďaka tomu sa mu podarilo zvýšiť využitie stromov zo 40% na 80%.

Drevotrieska sa často označuje pod názvom „plochá drevená lisovaná doska“. Drevné štiepky sa pod tlakom a teplom lisujú do drevených dosiek pridaním spojív. Môžu byť flexibilné, alebo stabilné v závislosti od výrobného procesu.

Ako sme spomínali v predošlom blogu, je mnoho variácií spracovaných drevených políc rozdelených do mnohých skupín a tried, napr. klasifikácia dosiek od P1 do P7 (odkaz: Nájdite ten správny kovový regál).

Výroba HDF políc je odlišná. Drevené vlákna sú získavané z listnatých a mäkkých drevín. Tie sa sušia a lisujú pod tlakom. Následne sa zahrievajú spojivami, ako je syntetická živica. Špeciálna funkcia HDF drevených políc je ich nižšia hrúbka oproti tradičnej drevotrieske. Ak má polica hrúbku 6 mm, nazýva sa HDF - High Density. Ak je hrubá 8 mm, nazýva sa MDF - Middle Density Fiberboard plates (medium).

Výhody HDF drevených políc:

  • Majú odlišný a kvalitnejší povrch (napríklad: hladký, lakovateľný...). Povrch HDF police, ktoré predáva Majster Regál,  je vysoko leštený.  Práve tento povrch je vhodný na akékoľvek využitie. 
  • Sú odolné voči vlhkosti. Odolnosť nie je úplná, no oproti iným dreveným povrchom dokáže odolať väčšej miere vlhkosti bez akejkoľvek deformácie.
  • Povrch HDF sa môže nalakovať
  • Vďaka svojej vysokej hustote sú robustnejšie a majú vyššiu nárazovú a torznú pevnosť ako bežné drevené dosky (> 800 kg / m3).
  • Sú omnoho stabilnejšie a majú vyššiu hustotu.

Kvôli výhodám, ktoré sme spomenuli, sú HDF police viac všestranné a zákaznícky orientované. Využívajú sa pre vysoké a stredné záťaže a práve preto sú v posledných rokov veľmi populárne a trendové.

Dalo by sa povedať, že HDF dosky sú niečo ako „Ferrari“ medzi ostatnými drevenými policami.

Čo tak vyskúšať tieto police vo vlastnom sklade, alebo garáži? Môžete sa o ich kvalitách presvedčiť sami. Stačí len navštíviť náš e-shop s kovovými regálmi s HDF policou

Ak si nie ste istý, ktorý regál sa hodí do Vášho prostredia, môžete využiť náš konfigurátor, alebo sa nás priamo opýtať na chate, emaily, alebo na bezplatnej linke. Vždy Vám veľmi radi pomôžeme. Jednoducho povedané, spravme to spolu jednoduchšie, #makeiteasy. Našou motiváciu ste Vy, spokojní zákazníci.