0%

Ste vášnivý kutil a dielňa je Váš druhý domov? Potom je tento blog určený práve pre Vás, pretože Vás inšpirujeme, ako prispôsobiť kovové policové regály podľa Vašich potrieb.


Pred niekoľkými týždňami sme Vám predstavili známeho influencera a blogera Tobiho. Tobi je kutil a DIY odborník, pred ktorým nič v dielni nie je v bezpečí. Keď sme s ním robili rozhovor, mal rozpracovaný projekt kombinácie kovového regálu a drevenej euro – palety, aby skúsil vytvoriť kvalitnú a pevnú skriňu. Chcel tým vytvoriť steny regálov a ochrániť ich pred nečistotou a prachom. Celý rozhovor a začiatky jeho práce môžete vidieť v blogu o kreativite s regálmi v dielni, kde sme už celý projekt predstavili. Dnes nadišiel čas na to, aby sme si pozreli výsledok Tobiho práce v jeho dielni za pomoci kovových regálových systémov, a vyzerá to skvele.

1-kovovy-regal-ako-skrina-hotovy

Ale pozrime sa na to od začiatku. Ako Tobi navrhol a vymyslel kombináciu dreva a kovové regálu z internetového obchodu Majster Regál?


Krok 1: Potrebujete dobrý a kvalitný kovový regál

Za účelom vytvoriť kvalitnú skriňu, alebo kredenc podľa Tobiho inštrukcií, budete potrebovať vhodný kovový policový regál. Dávajte si obzvlášť veľký pozor na rozmiestnenie políc do výšky regálu. Neskôr budete na regál pripevňovať drevené dosky a musíte byť opatrní, aby ste mali dostatočný priestor medzi policami pre uchytenie drevených dielov skrz dierované profily stojín. Police upevnite do výšky, akej potrebujete, pretože neskôr ich pozíciu už meniť môcť nebudete. Z vnútornej strany stojiny sa prikladajú drevené malé hranoly, ktoré budú cez dierovaný profil stojiny držať pripevnené drevené steny.

Ako prispôsobiť kovový regál pre ťažké zariadenia

3-blog-tobi-bezskrutkovy-regal-hdf.jpeg


Krok 2 : Zadná strana regálu

V ďalšom kroku Tobi vyrába zadnú dosku, resp. stenu pre kovový regál. Pre tento účel vytvoril lepené drevo z paliet a pospájal ich dokopy pre vytvorenie komplexnej steny. Kompletná lepená drevená stena má rozmer 177 x 120 cm. Pospájať tri menšie drevené dosky je trochu výzva, ale Tobi to hravo dokázal, čo môžete vidieť aj na obrázku nižšie.

4-zadna-drevena-stena


Konečne je paletová stena poriadne pripevnená o zadnú stranu bezskrutkového kovového regálu. Na tento účel, ako už bolo uvedené v prvom kroku, použil malé drevené hranoly, ktoré upevnil vo vnútri profilovanej stojiny a z vonkajšej strany navŕtal drevenú stenu cez stojinu priamo do spomínaných hranolov.


Krok 3: Bočné strany bezskrutkového kovového regálu

Aby sme regály premenili na kabinet alebo skriňu, bočné strany nemôžu ostať nezakryté. Tobi taktiež využil lepené drevo a ukázal nám ako. V prvom rade narezal drevené dosky na rovnakú veľkosť podľa rozmeru hĺbky regálu. Aby sa zaistila väčšia stabilita, dosky sa najprv do seba vložia, ich kraje polepia a upevnia do stabilnej polohy pomocou rozpínacieho náradia a zvierok, aby sa nikam ani len nepohli a ostali v stabilnej polohe, dokým bude lep suchý. Vznikne nám plná veľká doska hneď potom, ako rozpínacie náradie a zvierky uvoľníme.


6-vystuhy-regal-a-skrina

Krok 4: Ochrana náradia drevenými dvierkami

Už nám chýbajú iba drevené dvierka, aby bolo všetko náradie, uložene v regály, maximálne ochránené pred prachom a nečistotou. Ako zvyčajne, Tobi narezal a naskladal dosky do správneho rozmeru. Následne ich zlepil, spevnil a vytvoril veľkú drevenú dosku, ktorú posilnil troma úzkymi doskami po vrchnej strane drevenej plochy a tak sa postupne vytvára drevené dvierka.

Vždy sa snažte predvŕtať diery, najme pre tie menšie prvky, predtým, ako začnete skrutkovať drevené časti do seba. V opačnom prípade sa drevo môže roztrieštiť. Extra tri úzke dosky v tvare trojuholníka, ktoré sú pripevnené na dvierka nemajú len estetickú vlastnosť, ale taktiež ich spevňujú. Dokonca sa dajú používať ako rúčka, ktorou ich budete otvárať.

Na pripevnenie dverí k polici potrebujete pánty. Ak použijete šablónu na pripevnenie pántov k dverám, uistite sa, že máte tie správne veľkosti. Pre bezskrutkový kovový regály s HDF policou rozmeru 180x120x45 cm použil Tobi na pripevnenie pántov vzdialenosť asi 12 cm od horného a dolného okraja dverí. Skriňa, komora, alebo kabinet pre ťažké náradie je hotový. Tobi na tomto projekte pracoval približne 30 hodín.

5-regal-a-panty-SK


Chcete vyskúšať podobný projekt alebo nám radi predstavíte ten Váš?

2-kovovy-regal-ako-skrina-hotovy-V2

V každom prípade Vám prajeme veľa zábavy v sektore DIY a budeme radi za akýkoľvek feedback z Vašej strany, pretože aj my sa vždy radi necháme inšpirovať niečím novým.


V e-shope Majster Regál nájdete regály do garáže, do dielne, do špajze či pivnice, ale taktiež aj dregály na pneumatiky. Neváhajte použiť náš konfigurátor na kovové regály, alebo prejdite priamo na kategóriu pre regály na hračky, do detskej izby alebo do kúpeľne.