0%

Ste domáci majster, kutil a rád trávite čas vo svojej dielni? Alebo ste dobrý manažér, rád trávite čas pracovaním na autách v garáži? Tak v tom prípade určite poznáte problém týkajúci sa strácajúceho sa náradia a o to viac, ak ho často požičiavate kolegom, alebo priateľom.  

Je veľmi dôležité, ak pracujete s viacerými kolegami na jednom pracovisku a dielni, pričom používate spoločné pracovné nástroje, aby ste si boli istí, že všetko je na svojom určenom mieste a nič z nástrojov sa nestratilo. V inom prípade stratíte množstvo času hľadaním starých nástrojov, v horšom prípade nakupovaním nových, čo vedie k strate peňazí. 

Mnohí z Vás majú pravdepodobne jeden a viac kufríkov s náradím. Ak ste často na cestách, je to vynikajúca a praktická záležitosť, využívaná takmer úplne všade a na všetko, aj keď nie ste priamo v dielni.  Problémom je, že v mnohých prípadoch sú nové sady náradia veľmi drahé a tie lacné sú pomerne dosť neaktuálne, v ktorých chýba množstvo dielov, ktoré pre svoju prácu potrebujete. 

Náš stály zákazník Ján Vám v tomto blogu prezradí, ako používať regálové systémy v dielni so skladovaním a organizáciou náradia v jednoduchom princípe za málo peňazí.  

Predtým ako začneme, kompletnú organizáciu náradia pomocou regálových systémov, všetko náradie a pomôcky hodíme na jednu veľkú kopu, ktorú budeme prehrabávať a vytvoríme z nej dve menšie kopy, jedna s vecami, ktoré potrebujeme a druhá s takými, ktoré dáme bokom, keďže ich často nepoužívame. 

1-usporiadanie-nastrojov

1. Oceľová drôtená polica vhodná pre nástroje

Aby Ján vytvoril poriadok vo svojej dielni, objednal si dva pozinkované bezskrutkové kovové regálové systémy. Jeden z kovových regálov má oceľové drôtené police a druhý využíva drevené HDF police. Odpojil najvrchnejšiu drôtenú policu regálu a upevnil ju za pomoci skrutiek nad svoj pracovný stôl do vertikálnej polohy. To mu dáva možnosť zavesiť množstvo menšieho náradia na stenu, ktorú teraz tvorí drôtená polica. V tomto prípade sa nemusíte báť pokladať a zavesiť olejové a vlhké náradie, keďže je polica kompletne zo zinku a je dobre chránená. 

2-organizacia-pomocou-ocelovej-siete

2. Používajte plastové stohovateľné škatule 

Malé komponenty ako sú nity, skrutky, matice, káble, doplnkový materiál a pod. je vhodné ukladať do plastových stohovateľných škatúľ, ktoré sú pevné, dostupné takmer v každom DIY obchode a farebne zladené.  

3-krabice-na-skrutky

3. Využívajte háčiky v tvare S

Háčiky v tvare S sa dajú perfektne kombinovať s regálmi s drôtenou policou. Jednoducho ich zavesíte na drôty police a využijete na odkladanie rôzneho menšieho pracovného náradia. Ján má rád flexibilitu regálov pretože si môžete sami určiť do akej výšky police upevníte. 

4-police-a-haciky

4. Magnet a náradie

Miesto háčikov v tvare S sa dá efektívne využiť aj magnet. Presnejšie magnetický pás, ktorý môžete pripevniť na kovový rám regálu. Automaticky Vám vzniká jednoduchý magneticky držiak na kovové ľahké náradie ako sú kliešte, skrutkovač, nože, nožnice a pod. 

5-magneticky-pas-na-naradie

5. Vyznačenie miesta pre náradie

Dokým si nezvyknete na nove usporiadanie náradia vo Vašej dielni, má pre Vás Ján jednu pomôcku. Skúste si označiť miesto na panely s náradím za pomoci fixky, kde má miesto každý druh náradia. Všetko by malo mať svoje miesto a malo by byť totožné, aby ste si na umiestnenie čím skôr zvykli. Pomôže to nie len Vám, ale každému, kto s Vami pracuje. 

6-nakres

6. Používajte sklenené nádoby

Staré sklenené nádoby sa nachádzajú takmer v každej domácnosti či pivnici, tak prečo ich nevyužiť? Sú výborné na odkladanie skrutiek, matíc a klincov. Môžete plne využiť aj viečka od sklenených nádob. Stačí ich zospodu HDF políc prilepiť silným lepidlom a sklenené nádoby bez problémom zatočiť priamo do viečok. Vytvorí to veľmi pekný praktický odkladací priestor na rôzne drobnosti. 

7-skrutky-vo-flasi

Ján viac času venoval kovovým regálom s drôtenou policou, pretože ponúkajú viac priestoru na fantáziu, sú praktické, háčiky sa dajú jednoducho aplikovať a sú veľmi ľahké na údržbu. Ako nám Ján prezradil, osobne má radšej celokovové regály ako tie s HDF policou, ale je to samozrejme len jeho názor a osobný vkus. Podotkol, že vo svojej dielni má často chlad a aj vlhkosť a preto kov vyhráva nad drevom. 

Dúfame, že tieto tipy a triky Vás inšpirovali a motivovali do budúcej rekonštrukcie Vašej dielne. Ak máte nejaké skúsenosti s využitím našich regálov u Vás doma, alebo v práci, vždy nás môžete kontaktovať a radi zverejníme aj Váš príbeh. 

Chcete vedieť viac o novinkách zo sveta policových kovových regálov? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame LinkedIne. 

A nezabudnite, náš jarný výpredaj o chvíľu končí, tak neváhajte a pustite sa do upratovania s našimi kovovými policovými regálmi. Tie najlepšie regály za najlepšie ceny. Ak hľadáte vhodný regál pre svoju predajňu alebo potrebujete pomoc pri výbere správneho regálu do Vašej špajzepivnicegaráže, či paletového regálu do Vášho skladu stačí nás kontaktovať. Náš priateľský zákaznícky servis Vám rád a bezplatne poradí a pomôže s výberom optimálneho skladovacieho zariadenia.

70 jednoduchých možností ako tráviť čas a hrať sa s deťmi v domácnosti