DREVENÝMI REGÁLY DECODREVENÝMI REGÁLY DECO
Regály do domácnosti Regaly pre gastronomiu

Regály na potraviny do domácnosti a do reštaurácie

0%

Regály na potraviny do domácnosti a do reštaurácie

Každý potrebuje skladovať potraviny. V menších bytoch na to slúži šoajza. Vo väčších bytoch si môžeme dopriať regál alebo konkrétne regály na potraviny, ktoré nám budú po ruke priamo v kuchyni alebo v špajzy. Ďalšími miestami, ktoré potravinové regály hojne využívajú, sú reštaurácie. Reštaurácia varí vo veľkom a preto budú pochopiteľné aj väčšie nároky na policové regály. Poďme sa spoločne pozrieť na čo konkrétne by sme si pri kúpe potravinových regálov mali dať pozor a čo nezabudnúť zohľadniť.

 

1. Kde regál na potraviny postaviť

Túto na prvý pohľad banálnu otázku by sme si mali položiť nielen z dôvodu toho, aby sme ušetrili kroky pri varení, ale predovšetkým preto, aby sme našim potravinám vytvorili čo najvhodnejšie podmienky pre skladovanie, aby vydržali čo najdlhšie použiteľné. Ako prvé, čo nám určite napadne je teplota. Všeobecne možno teplotné nároky potravín rozdeliť do 4 kategórií: 1) do 0 °C (skladovanie v mrazničke), 2) do 5 °C (skladovanie v chladničke), 3) do 15 °C (skladovanie v chladnejšej miestnosti) a 4) do 25 °C (skladovanie pri izbovej teplote). Regálov pre potraviny sa týkajú posledné dve kategórie, kedy teplotu do 15 °C dosiahneme v pivnici alebo chladnej špajzy a teplotu do 25 °C máme bežne v kuchyni alebo v špajzy, ktorá nie je vetraná alebo situovaná mimo vykurovanej miestnosti.

Pri skladovaní potravín musíme brať ohľad na podmienky skladovania popísané výrobcom na obale. Môže sa jednať o odporúčanie skladovania v tme, pre ktoré je ideálna pivnica. Naopak v pivnici môže byť vyššia vlhkosť, ktorá nesvedčí napr. potravinám v papierových obaloch. U stabilných kovových regálov na potraviny nemusíte riešiť, či ich budete mať ako regály do kuchyne, regály do špajze alebo regály do pivnice. Vďaka kvalitnej povrchovej úprave a drevovláknitým HDF doskám nie je ani mierne vlhká pivnica pre regály z e-shopu Majster Regál problém. A pre skutočne vlhké pivnice máme v ponuke kovové regály s drôtenými policami. Tým nielenže nevadí vlhkosť, ale vďaka svojej konštrukcii prúdi sieťovými policami vzduch a svetlo.

Regály na potraviny do domácnosti a do reštaurácie

 

2. Ako si zachovať v potravinových regáloch prehľad

Keď prídete k regálu pre potraviny, chcete konkrétnu vec vziať a ísť, nie všetko zdĺhavo hľadať. Preto je žiaduce v policových regáloch udržiavať vopred premyslený systém. Nedávalo by zmysel, aby ste po príchode z nákupu zakaždým dávali potraviny na iné police. Už pri plánovaní potravinových regálov si teda rozmyslíte, aké potraviny budú v akej časti kovového regálu uskladnené. Pokiaľ máme miesta dosť, napr. v pivnici, počítame aj s nejakou rezervou v našej skladovacej kapacite. Naopak pri nedostatku miesta, napr. v špajzy, vybavíme miestnosť regálovým systémom maximálne efektívne a pri plánovaní rozmiestnenia skladovaných potravín pracujeme iba s tým priestorom, čo máme k dispozícii. Rozmery miestnosti nám tiež určia, akú hĺbku kovových regálov si môžeme dovoliť.

Pochopiteľne je rozdiel, či máme priestor na regály pre potraviny hĺbky 30 cm, regály pre potraviny hĺbky 45 cm alebo regály pre potraviny hĺbky 60 cm. Avšak nie vždy platí, že čím je regál hlbší, tým je to vhodnejšie. Keď sú potraviny uložené na kovových regáloch s hlbokými policami až vzadu, môžu byť horšie prístupné. Treba si premyslieť do akej výšky a pozície budeme potraviny ukladať. Potraviny nebývajú veľmi vysoké a nie je rozumné ich ukladať na seba (napr. viac ako 3 rady konzerv). V takom prípade je vhodnejšie kúpiť kovový regál pre potraviny s viacerými policami a jednotlivé poschodia tým urobiť nižšie. Väčšina ľudí má rôzne doplnky na skladovanie, teda rôzne kartónové krabice alebo krabičky, plastové úložné boxy, stojany na víno, koše, košíčky a ďalšie doplnky, ktorými si ďalej priestor na policových regáloch rozdeľuje na menšie sekcie s jasne definovaným priestorom pre konkrétnu skupinu potravín.

Regály na potraviny do domácnosti a do reštaurácie

 

3. Regály na potraviny v reštauráciách

Reštaurácie nakupujú potraviny vo veľkom, čo má celý rad výhod. Okrem výhodnejšej ceny sa tiež jedná o ekologický spôsob skladovania, pretože väčšie balenia sa lepšie a efektívnejšie skladujú. Normálny človek si napr. ryžu kúpi v 500g alebo 1kg balení, reštaurácie odoberajú 5kg, 10kg alebo aj väčšie vrecia. To samozrejme robí na regály na potraviny do reštaurácie oveľa vyššie nároky. Prvým bodom, na čo by sme mali pri nákupe potravinových regálov do reštaurácie pozerať, je celková nosnosť regálu a nosnosť regálu na jednu policu. Pre kovové regály so šírkou max. 100 cm odporúčame nosnosť na jednu policu min. 100 kg, pre kovové regály šírky 100 cm a viac odporúčame nosnosť na jednu policu min. 250 kg. Myslite tiež na to, že pre využitie maximálnych uvádzaných nosností regálových policových systémov bude treba potravinové regály ukotviť do steny a skladované potraviny rovnomerne rozložiť po celej šírke police.

V akých regáloch skladujete potraviny Vy? A máte nejaký trik na skladovanie potravín v regáloch? Napíšte nám do komentárov.

 

Veríme, že vám náš nový článok na blogu priniesol nové informácie a bol pre vás užitočný. Nezabudnite nás sledovať na sociálnych médiách facebook, instagram, pinterest alebo linkedin a napíšte nám.

 

Jaký druh regálů hledáte?  

Kovové regály do spíže          Regaly do satny          Kovové regály do kuchyně

       Kovové regály do spíže                               Regály do šatny                                   Kovové regály do kuchyně

0 Komentárov
Predchádzajúce Výhody balenia kovových políc a príslušenstva alebo doplnkov na skladovanie Ďalej Best sellers 2022: Najpredávanejšie kovové regály roka
To Top
ADAPTÍVNY DIZAJN
Viacúčelové regálové systémy
PROFESIONÁLNY PRÍSTUP
Odborný prístup k vašim projektom
RÝCHLE DODANIE
Doprava ZADARMO pri
nákupenad 190 € bez DPH
ZĽAVY A VERNOSTNÝ PROGRAM
Možná zľava až 30%
BEZPEČNÝ NÁKUP
Jednoduché a spoľahlivé
platobné metódy
VYROBENE V EURÓPE
5 ročná záruka na kovové regály