DREVENÝMI REGÁLY DECODREVENÝMI REGÁLY DECO
Regály do domácnosti

Jarné upratovanie a správna organizácia domácnosti

0%

 Jarné upratovanie a správna organizácia domácnosti

Je tu jar, čas kedy kvitnú kvety, spievajú vtáky a vaše bývanie, dom či byt,  je zrejme ešte hlboko v zimnom spánku. Jarné upratovanie je tradíciou, ktorá nám umožňuje po dlhej zime osviežiť, vyčistiť a pretriediť naše domy, byty a chalupy, aby sme mali dostatok času a kľudu v hektickom období počas jari a leta. Aj náročné úlohy môžu byť skutočne zábavné so správnymi pracovnými prostriedkami a trikmi. Jar je najlepší čas na dôkladné vyčistenie a organizáciu domácnosti. Máme pre vás efektívne tipy a triky, ako si jarné upratovanie mnohonásobne uľahčiť!

 

Kontrola izieb a miestností

Prechádzať si každú izbu a miestnosť v domácnosti a predom naplánovať postup je jeden  z najefektívnejších spôsobov, ako všetko dôkladne vyčistiť pomocou jednej stratégie. Urobte si kontrolné zoznamy upratovania, prispôsobené pre každú miestnosť v domácnosti, aby ste vedeli identifikovať oblasti, ktoré si vyžadujú zvýšenú pozornosť. Pokojne vynechajte oblasti, ktoré boli nedávno upratované a zamerajte sa na tie časti vášho domova, ktoré boli cez zimu vo veľkej miere zanedbané. Malé miestnosti ako šatníky, špajze, zaberú menej času ako veľké miestnosti, ako garáž alebo pivnica. Nezabudnite všetko zahrnúť do svojich plánov a vytvorte si špecifikovaný harmonogram.

 

Všetko správne uložte a zbavte sa neporiadku

Jedným z najdôležitejších cyklov jarného upratovania je odstránenie neporiadku a chaosu. Zaručene pomôže systematický prístup v týchto jednoduchých krokoch. Identifikujte problémové oblasti, analyzujte príčiny neporiadku a implementujte riešenia. Zväčša je problém chýbajúci praktický policový regálový systém v úložných priestoroch domácnosti. Regály do garáže, regály do domácnosti alebo regály do dielne sú šikovným pomocníkom pri jarnom upratovaní. Veľmi praktickým riešením taktiež sú prepravné plastové skladovacie boxy, koše alebo kartónové krabice.  Nápomocné je označovanie všetkých skladových riešení lepiacimi štítkami.  Najmä v mnohodetných rodinách pomáha, ak má všetko vopred stanovené svoje miesto. Triedenie vecí do štyroch kategórií – odpad, darovať, ponechať, odložiť – môže byť veľmi efektívne aj počas procesu jarného upratovania. 

                                    

 

Zapojte zvyšok domácnosti

Urobte z jarného upratovania zábavu pre celú rodinu. Aj malé deti môžu byť výbornými pomocníkmi. Priraďte úlohy primerané veku, aby sa každý cítil užitočný. Skúste si pri upratovaní udržať dobrú náladu a pustite si dobrú hudbu. Dobrým stimulom môže byť aj odmena za prácu. Nemá váš partner, dieťa alebo spolubývajúci v obľube upratovanie? Rozdeľte úlohy podľa obľúbenosti. 

 

Dokončite sezónne úlohy

Mnohé úlohy v domácnosti je potrebné vykonávať sezónne, najmä v rámci prípravy na teplejšie počasie. Zabudujte ich do vášho jarného upratovania, aby ste sa ich zbavili čo najskôr. Keď sa počasie oteplí, robte napríklad práce na záhrade, terase, ako je čistenie grilu, balkónov a vonkajších strán okien. Zimné oblečenie, teplejšie obliečky a iné veci si usporiadajte, roztrieďte a bezpečne uložte. Vymeníte ich za vhodnejšie oblečenie na danú sezónu. 

 

Stačí pár čistiacich prostriedkov

Ak potrebujete kúpiť nové čistiace prostriedky na jarné upratovanie, snažte sa byť efektívny a nemíňať zbytočne veľa času a peňazí. Množstvo čistiacich prostriedkov môže vytvárať zbytočný neporiadok a pravdepodobne ich nepotrebujete a ani nevyužijete všetky. Váš domov môže byť svieži a čistý aj bez plnej skrine saponátov. Vyberte si dobrý univerzálny čistič a utierky z mikrovlákna (ako sú napr. švédske utierky). Tieto predmety sa môžu použiť vo väčšine povrchov vo vašej domácnosti. Napríklad naše kovové regálové systémy sa dajú jednoducho vyčistiť handričkou z mikrovlákna a mydlovou vodou. 

 

Vybudujte si nové návyky pri upratovaní

Dôkladné jarné upratovanie, ktoré zahrňuje celú domácnosť, je skvelou príležitosťou na vytvorenie dôsledných upratovacích návykov, ktoré vám môžu uľahčiť ďalšie jarné poriadky. Nesnažte sa urobiť celé jarné upratovanie za jeden deň alebo dokonca za víkend. Namiesto toho sa každý deň venujte položkám zo zoznamu úloh, ktoré môžu zabrať len 15 minút. Budete upratovať len 10 až 15 minút denne a nepocítite tlak ani únavu. Dobre premyslený systém so správnymi kovovými rohovými regálmi s úložnými možnosťami vám pomôžu udržať veci organizované, usporiadané a čisté. Nechajte sa nami inšpirovať a objavte náš obrovský výber kovových políc a doplnkov k regálovým systémom, ktorý môžete jednoducho vyhľadať naším online konfigurátorom.  Užívajte si jar naplno!

 

Veríme, že náš nový blog bol pre vás užitočný a vaša domácnosť bude rázom vyzerať ďaleko lepšie.  Nezabudnite nás sledovať na sociálnych médiách facebook, instagram, pinterest alebo linkedin a napíšte nám.

 

 

Aký druh regálov hľadáte? 

Kovové regály do špajze        Kovové regály do garáže        Regaly na kvety         

     Kovové regály do špajze                         Kovové regály do garáže                          Regaly na kvety 

0 Komentárov
Predchádzajúce 9 tipov, ako zariadiť malú dielňu Ďalej Kartónový alebo plastový box?
To Top
ADAPTÍVNY DIZAJN
Viacúčelové regálové systémy
PROFESIONÁLNY PRÍSTUP
Odborný prístup k vašim projektom
RÝCHLE DODANIE
Doprava ZADARMO pri
nákupenad 190 € bez DPH
ZĽAVY A VERNOSTNÝ PROGRAM
Možná zľava až 30%
BEZPEČNÝ NÁKUP
Jednoduché a spoľahlivé
platobné metódy
VYROBENE V EURÓPE
5 ročná záruka na kovové regály