0%

Deň na hoteli s Majster Regál

Je leto a mnoho z Vás sa odhodlá na cestovanie a návštevu prímorských krajín. Možno, že na dovolenke už ste, možno sa ešte len chystáte, alebo to už máte za sebou. Niektorí z vás musia pracovať, pretože počas tohto obdobia sú hotely a reštaurácie  na svojom vrchole.  

Počas rezervácie, oddychovania pri bazéne a SPA, počas výletov do prírody, alebo počas večere, musia zamestnanci hotela všetko detailne pripraviť a zorganizovať, aby boli schopní ustáť všetky podmienky zákazníkov a postarať sa o ich pohodlie.

Čo všetko je potrebná zariadiť pri takomto type priemyslu? Čo je potrebné urobiť, aby všetko prebiehalo hladko, bez akýchkoľvek problémov?  

Dôležité je šetriť čas. Všetko musí mať svoje miesto a uložené podľa určeného poriadku a princípu. Je potrebné vyhýbať sa chaosu, nečistotám, nehodám a neporiadku. Hotelový priemysel je tzv. „časovo napätý a nabitý biznis“ a zamestnanci sú rozdelený to viacerých skupín a smien. Dobrá organizácia zabezpečuje aj rýchle a jednoduché odovzdávanie smien. V nasledujúcich riadkoch si prejdeme všetky oddelenia tradičného hotela a odporučíme, aké kovové regály sú do nich vhodné.  Samozrejme to závisí aj od veľkosti priestorov samotného hotela. A v prípade, že si nie ste istý, môžete použiť aj náš konfigurátor.  

Vhodné regály na recepciu a administratívu

Ako sa na hotel patrí, začneme, ako inak, recepciou a kanceláriou hotela, pretože kvalitný zákaznícky servis sa začína už tu. Prvá vec, ktorú zákazník urobí je logická, zahlási sa, spraví tzv. „check in“. Často sa však môžeme stretnúť so špeciálnymi situáciami, ako sú objednávanie poukazov, rôzne otázky o hoteli a jeho okolia, prípadne sťažnosti, pokiaľ je hosť už dlhšie ubytovaný.  Taktiež sa na recepcii uchovávajú kľúče od izieb. Na recepcii nájdete aj množstvo informačného materiálu. Aké regály sú vhodné do takýchto priestorov na odkladanie rôznych letákov, príručiek a iného materiálu? Moderné regály od Majster Regál sú presne to čo hľadáte. Ak Váš hotel je pomerne nový a moderne ladený s pestrými farbami, naše farebné skrutkové kovové regály sú jednoznačnou voľbou, aj pre kanceláriu a archívy. Často aj stratené veci sa nachádzajú práve v tomto regály v kancelárii a na recepcii. Oznamy na nové udalosti, akcie, atrakcie, koncerty samozrejme nemôžu chýbať. V samotnej kancelárii môžu regály pomôcť v odkladaní dôležitých dokumentov, ako sú zmluvy, faktúry a dohody. Skúste nazrieť aj na naše regály vhodné do kancelárie a archívu.

Kovové regály v hotelových izbách

Hosť ja zapísaný a je načase sa ubytovať. Prvý krát navštívi svoju izbu, kde bude pár dní ubytovaný a začne sa vybaľovať. Ale kde si odloží svoje osobné veci?  V objemnej drevenej skrini, vďaka ktorej je miestnosť tmavá a malá?  Moderné hotely sa začínajú viac sústreďovať na industriálny štýl. Kovové regálové systémy vyzerajú moderne, vizuálne zväčšujú priestor a izba vyzerá viac elegantne a pôsobí ako miestnosť vysokej kvality. Ak je Váš hotel už zariadený klasickým starým nábytkom, a nemáte peniaze na modernizáciu, kovové regály dokážu presne to, čo potrebujete, pretože sú lacné, estetické a rozšíriteľné. Regály z obchodu Majster Regál majú schopnosť sa individuálne adaptovať do priestoru hotelovej izby. Odporúčame najmä kovové regály profilu T, ktoré sú to najestetickejšie, čo môžete v tomto odvetví dostať.

Na udalosti

Akonáhle sa hosť vybalí a odíde z izby, často môže zachytiť v hoteli nejakú významnú udalosť. Môže prejsť okolo svadobnej hostiny, alebo narodeninovej oslavy. Hosť vidí, ako je všetko krásne vyzdobené a koľko zábavy zažívajú ľudia na párty, ale nevidí do detailov, koľko práce muselo byť predtým vykonanej. „Stand by“ stoly a stoličky musia byť postavené oddelene a pokryté protišmykovou pokrývkou. Všetko musí byť perfektne umiestnené, ako sú riady, príbory a poháre, ale aj obrusy a kanvice. Ale kde je uložený všetok materiál? Niekedy sú uložené priamo v hoteli, v prenajatom priestore, či v garáži. Ukladajú sa tam najmä spomínané pomôcky, ale aj rôzne vankúše, obrusy, tabule, barové stoly a iné dekorácie. Majster Regál odporúča kovové regály s HDF policou s dostatočnou záťažou. Ich využitie je všestranné, v ponuke je mnoho rozmerov a môžu vyriešiť akýkoľvek skladovací problém.  

Wellness, SPA a bazén

Ak Váš hotel disponuje pekným bazénom, SPA, saunou, či iným wellness zariadením, musí taktiež myslieť na odkladací priestor. Oleje, krémy, župany, uteráky, osušky, plachty a iná bielizeň musí byť uložená priamo na mieste. Naše celokovové regály sú úplne ideálne na tento typ skladovania.

Regálové systémy a upratovanie

Medzičasom, kým je hosť mimo svojej izby, prichádzajú na radu slečny hosťovské – chyžné, ktoré sa starajú o poriadok v izbe milého hosťa. Hosť musí spať v novučkej a voňavej posteli, jeho izba musí byť dokonale čistá a musí sa vždy cítiť komfortne. Práve toto je cieľom ich práce. Chyžné sú v neustálom strese, pretože majú málo času na to, aby dali izby do poriadku. Starší hostia sa odhlasujú a odchádzajú, noví prichádzajú a niektorí ostávajú kratšie, alebo dlhšie. Toto všetko chce TOP organizáciu a manažment hotela. Všetko musí prebiehať rýchlo, pretože nikto nechce prísť do špinavej izby. Ale kde majú odložené všetky potrebné veci, ako sú nové osušky, uteráky, nové plachty a obliečky, toaletný papier, mydlá, sprchové gély a iné hygienické prostriedky? Každý hotel ma skladovú miestnosť, kde sú všetky spomínané veci uložené a zorganizované. Do skladovacieho priestoru pre chyžné odporúčame pevnejšie celokovové regály s drôtenou policou a zinkového materiálu vhodné aj pre kvapaliny. Sú veľmi odolné a stabilné. Sú tým optimálnym riešením pre tento zámer.

 

Skladové kovové regály pre odvetvie hotelov a reštaurácií

 

Skladovacie regály v špajzi alebo v kuchyni

Deň sa pomaly končí a hostia začínajú byť hladný a najjednoduchší spôsob, ako sa do plna najesť, je využiť reštauráciu priamo v hoteli. Ale hosť nezistí, čo sa deje za ním, v kuchyni. Kuchár musí pracovať veľmi rýchlo, aby hostia dostali jedlo čerstvé a teplé.  Príprava hrá veľmi dôležitú úlohu. Mnoho jedál, ako sú omáčky, koláče, zákusky, šaláty a pod . musia byť predom pripravené a na poriadok uložené. Taktiež samotné potraviny a čerstvé suroviny musia byť niekde uskladnené. Pre jedlo uskladnené v špajzi, alebo kuchyni, sú vhodné celokovové skladacie zinkové regály s drôtenou policou. Môžu sa využívať aj v skladoch, kde je sucho, ale aj v chladných skladoch a vlhkých pivniciach.

Reštaurácia a bar

Predtým, ako hosť večer príde na posedenie na drink, prípadne vychutnať si chutnú večeru v bare a reštaurácii, je predom nutná dôkladná príprava. Taniere, príbor a poháre musia byť dôkladne pripravené na stoloch. Drinky, víno a fľaše je nutné udržiavať v chladnom prostredí pri bare. Mnoho vecí musí byť len dočasne uskladnených na blízku, v bare, chladničke, alebo mraziaku, pretože čoskoro pôjdu na stôl.  Na odkladanie týchto jedál a surovín taktiež odporúčame kovové regály od e-shopu Majster Regál. 

Všetci poznáme výraz „jesť očami“ . Regály nemusia byť vždy schované v skladoch, pretože v dnešnej dobe sa často využíva ako ja plnohodnotný nábytok. Pozrite si obrázok nižšie. So skrutkovými kovovými regálmi sa dá vyhrať naozaj do sýta. Sú prispôsobiteľné a využiteľné takmer všade. Povedzte sami, nevyzerá to skvele?

Ako môžete vidieť, kovové regály sú vhodné takmer do každej časti, alebo miestnosti hotela. Sú moderným nástrojom šetrenia priestoru a tvorenia poriadku a so správnymi typmi, môžu plnohodnotne nahradiť drevený nábytok. Stačí len trocha fantázie a zázrak za málo peňazí je tu. Vyskúšajte to sami!