0%

Sme si takmer istí, že každý z Vás má doma, na chate, v dielniv garáži, v záhrade, alebo v práci kovový regálový systém. Regály sú jednoduchou súčasťou základnej výbavy každého priestoru. Regály sú dostupné v rôznych variáciách a rozmeroch. Sú industriálnymi prvkami a napriek tomu sa stávajú viac populárne v domácnosti a kancelárii. Základným variantom je skrutkový kovový regál. Pravdepodobne ich máte aj Vy u Vás doma. O niečo mladší regálový systém je ten bezskrutkový. Ale v čom konkrétnom sú najväčšie rozdiely? Určite ste si povedali: „Veď to je úplne jasné! Samotný názov tomu napovedá. Jedny sa skladajú skrutkami a druhé nie“.  Ale to nie je všetko. V tomto blogu sa Vám posnažíme vysvetliť ostatné dôležité vlastnosti a rozdiely medzi spomínanými regálmi a zdieľať s Vami naše profesionálne skúsenosti.

Skrutkové

Základom týchto regálov sú kovové police a stojiny, ktoré sa za pomoci spojovacieho materiálu – skrutiek a matíc, spájajú dohromady. Skrutkové kovové regály z obchodu Majster Regál majú nosnosť 100 kg na policu a sú vhodné pre ľahké a stredne ťažké predmety.  Sú perfektným riešením pre pracovne, domácnosť a často sú považované ako kancelárske vybavenie. Skrutkové kovové regály od Majster Regál sú kompletne vyrobené z ocele a môžu sa pochváliť tradičným a jednoduchým dizajnom, ktorý si budete vedieť predstaviť kdekoľvek. Ich výhodou je ich kompaktnosť a možnosti nastavenia. Zakladače, tlačivá, archívne dokumenty, knihy a kancelárske potreby vyzerajú veľmi dobre na tak pôsobivom regáli.

Skrutkový systém je má jednoduché zloženie a konštrukciu. Je silný a má dobrú stabilitu. S vhodným príslušenstvom sú tieto regály adaptívne do akéhokoľvek priestoru vo firme, alebo v kancelárii. Skrutkové kovové regály majú jedinečnú vlastnosť vytvárať tzv. modulárny rozšíriteľný systém. Vaše regály si môžete rozšíriť za pomoci iných skrutkových regálov,  extra políc, alebo stojín a za pomoci skrutiek ich pospájate k sebe. Takto vytvoríte skrutkový kovový regálový systém podľa Vašej fantázie. 

Bezskrutkový

Ako sme spomenuli predtým, bezskrutkové kovové regály patria medzi modernejšie a novšie produkty na trhu. Taktiež si myslíme, že mnoho z Vás sa s týmto systémom už stretlo. Jeho najväčšou výhodou je veľmi rýchla a jednoduchá stavba bez akéhokoľvek náradia. Ponúka výbornú vysokú stabilitu, čo je jedna z jeho najväčších výhod. Napriek tomu sa mnoho z Vás rozhodne pre skrutkovú alternatívu. Prečo? Pretože tento moderný zasúvací systém sa stále považuje za nový trend a mnohí uveria „mýtom“, že regály upevnené skrutkami sú silnejšie a stabilnejšie. Oba typy sú stabilné, ale bezskrutkové kovové regály dokážu udržať ďaleko viac záťaže. Dôvod je daný stavbou oboch typov regálov. Skrutky sa pod tak vysokou záťažou môžu poškodiť. Zato nosníky bezskrutkových regálov sú pevnejšie a na každom konci sú dva úchyty , ktoré sa zasúvajú priamo do stojín regálov. Nosníky sa ťahajú po celej dĺžke a šírke police. Preto je ich záťažová nosnosť ďaleko vyššia. 

Majster Regál ponúka bezskrutkové regály v mnohých možnostiach, veľkostiach, ale aj prevedeniach. Môžete si vybrať presne taký regál, aký Vám najviac vyhovuje. Dokážu sa rozšíriť aj za pomoci prídavných modulov.

Bezskrutkové celokovové regály

Bezskrutkové celokovové regály sú vhodné pre kanceláriu, domácnosť, do kuchyne, pivnice a pod. Svojimi rozmermi sú veľmi podobné skrutkovým kovovým regálom. Sú to na pohľad veľmi pekné a estetické regály, ktoré svojim dizajnom vždy zaujmú. Majster regál ponúka bezskrutkové celokovové regály v dvoch variantoch, s L profilovou a s  T profilovou stojinou.

Regály s L profilom majú úchyty mierne zahnuté a vyzerajú ako malý motýlik. Montáž je rýchla a veľmi jednoduchá a nosníky sa zasúvajú do stojín pomerne ľahko.  Celokovové regály profilu T majú obrovskú výhodu. Nie len to, že vyzerajú naozaj extraordinárne a veľmi elegantne, pri jeho rozšírení nie je nutné kupovať ďalšie stojiny, ale len prídavný modul skladajúci sa len z dvoch stojín a políc vami zvoleného počtu. Ušetríte a dosiahnete vyššiu stabilitu.

Schraubregal vs Steckregal

Bezskrutkové kovové regály s HDF a drôtenou policou  

Inak nazývané aj Kovové regály s vysokou záťažou na policu. Ako názov napovedá, kovové regály s HDFdrôtenou policou udržia veľmi ťažký náklad bez väčších problémov. Jeden z dôvodov je samotná HDF a drôtená polica a širšie kovové nosníky. Sú vo všetkých smeroch pevnejšie ako predošlé kategórie regálov.

Schraubregal vs Steckregal   

Ako môžete vidieť na obrázkoch, aj táto kategórie plne využíva zásuvný spôsob montáže za pomoci úchytov na konci nosníkov.

Schraubregal vs Steckregal

Stojiny sú spájané za pomoci spojovníkov, kde na ich spojenie je potrebné použiť 4 kusy spojovníkov. Aj toto je jeden z dôvodov lepšej stability regálov. Pri vyšších šírkach regálu je často využívaná výstuha, ktorá sa umiestni v strede nosníkov pod samotnú policu.

Schraubregal vs Steckregal

V takomto prípade má regál ešte väčšiu záťaž na úroveň. S výstuhou sa nebudete musieť vôbec obávať o svoj náklad.

Professional

Regály Professional patria do kategórie vysoko záťažových regálov. Dokážu uniesť objemnejší a ťažší tovar ako ktorékoľvek spomínané regály o pár riadkov vyššie, až do 1000 kg na policu. Vždy v nich nájdete 2 výstuhy na jednu policu. Zasúvací systém funguje na rovnakom princípe ako všetky bezskrutkové regálové systémy. Sú využívané najmä vo veľkých a stredných skladoch, priemyselných zónach a garážach.

Schraubregal vs Steckregal

Spoločné vlastnosti skrutkových a bezskrutkových kovových regálov

- Tovar uložený na polici musí byť vždy rovnomerne rozložený. Aj v prípade, že polica má nosnosť 1000 kg.

- Vysoká kvalita: Majster Regál si kladie veľký dôraz na kvalitu svojich regálov. To znamená, že skrutkové, bezskrutkové celokovové, s drôtenou a HDF policou a regály Professional sú produktami, pri ktorých sa nebudete musieť nikdy báť o ich celkovú kvalitu.

- Bezpečnosť: Regály od Majster Regál vždy odporúčame pripevniť o stenu. Zvyšujeme všeobecnú bezpečnosť a celková stabilita regálu je vyššia.  

Cena skrutkových kovových regálových systémov

Skrutkové kovové regály patria medzi lacnejšie regály a sú viac dostupné, ako bezskrutkové, aj keď na ich zostavu je potrebné použiť viac náradia. Je to spôsobené tým, že skrutkové regály sú viac komplexnejšie a jednoduchšie na výrobné procesy, ale práve pre ten istý dôvod je ich nosnosť celkovo nižšia. Bezskrutkové regály je omnoho ťažšie vyrábať, pretože ich komponenty vyžadujú ďaleko zložitejšie procesy a vysoký dôraz sa kladie na precíznosť. Samotná mašinéria dostáva viac „zabrať“ a je potrebné používať viac formátov.  

Pár slov nakoniec...

Niekedy nezáleží na tom, ktorý typ regálu si vyberiete, či skrutkový, alebo bezskrutkový. S e-shopom Majster Regál sa vždy môžete spoľahnúť na kvalitný sortiment, ochotný a skúsený zákaznícky servis, rýchle dodanie a zaujímavý zľavový systém. Taktiež môžete použiť náš konfigurátor a vybrať si ten správny regál. Presvedčte sa sami a staňte sa našim novým zákazníkom!