0%


Práca maloobchodníka zahŕňa množstvo rôznych povinností, od zabezpečovania objednávok, obsluhy zákazníkov až po dokonalú organizáciu skladových priestorov. Poriadok v sklade je predsa základnou podmienkou na to, aby ste sa v ňom mohli bez problémov pohybovať.


Aby ste ale mohli efektívne vybavovať svoje objednávky, potrebujete mať svoj sklad prehľadne usporiadaný a skladové hospodárstvo čo najpresnejšie. Na to je potrebné tovar nielen správne prijať a zapísať, ale ho aj uložiť tak, aby bol rýchlo vyhľadateľný a ľahko dostupný. Realita je však často iná a v sklade alebo obchode vzniká zbytočný chaos. A pritom stačí malá a veľmi jednoduchá zmena! Využiť na tento účel inteligentné regály.

Prinášame vám skvelé tipy pre zlepšenie organizácie skladu, ktoré vám pomôžu zefektívniť vašu prácu na maximum.

1. Premyslite si priestorové rozloženie skladu

Podobne ako pri stavbe domu, aj pri rozmiestňovaní políc, regálov, pracovných stolov či nástrojov v sklade, musíte mať všetko dopredu premyslené. Regály do skladu, alebo inak aj paletové regály by mali zodpovedať nielen výške a hmotnosti materiálov, ktoré budete do nich ukladať, ale tiež zabezpečovať jednoduchý prístup k tovaru. Rozmiestnenie vybavenia by malo vyhovovať každodennému rytmu skladu a nemalo by fyzicky brániť žiadnym úkonom, ktoré je potrebné v priestore skladu vykonávať. Pokiaľ majú zákazníci prístup do skladu alebo doň z časti vidia, je vhodné, aby bol dizajnovo upravený a prehľadný.

Ak máte časť zásob v obchode, je potrebné podľa toho voliť aj vybavenie obchodu. Regály do predajne sa vyrábajú v rôznych farebných variáciách a s rôznymi užitočnými doplnkami, ktorých inštaláciu zvládnete určite aj sami.


2. Vyberte správne police a regály

Výber regálov do skladu je kľúčový moment, ktorý rozhodne o tom, ako bude sklad vyzerať a aký prístup bude mať váš personál alebo vy k tovaru. Rozhodne je vhodné maximalizovať svoj vertikálny priestor tým, že sa vaše regály budú ťahať do výšky. Čím viac tovaru sa zmestí do regálov, tým väčší priestor na bezproblémový pohyb cez sklad zabezpečíte.

Pri výbere regálov si dajte pozor na maximálne hmotnosti, ktoré dokážu police uniesť. Regály do pivnice a do domácnosti majú zvyčajne nižšiu nosnosť ako regály do dielne alebo skladu.


3. Najžiadanejší tovar umiestnite dopredu

Aby ste ušetrili zamestnancom i sebe zbytočné kilometre v nohách a zvýšili efektivitu práce, rozmiestnite tovar podľa obľúbenosti zákazníkov. V regáloch v prednej časti skladu umiestňujte najobľúbenejšie položky. Vďaka tomu sa menej nachodíte a okrem toho budete mať stále prehľad o produktoch, ktoré sa najlepšie predávajú.


4. Podlahu nechávajte voľnú

Pokiaľ je to možné, nechávajte podlahu buď úplne voľnú, alebo iba s obsahom najťažšieho tovaru. Okrem toho, že sa bude upratovaciemu personálu sklad ľahšie čistiť, zabránite tak zapadnutiu spadnutých kusov tovaru. Sklad, ktorý má všetko pekne uložené v regáloch pôsobí lepším dojmom, vyzerá čistejší a prehľadnejší.


5. Použite software skladového hospodárstva a majte dokonalý poriadok v sklade

Softvér na správu zásob je inteligentný nástroj, ktorý vám pomôže udržať prevádzku skladu maximálne efektívnu. Dobrý software vám pomôže presne predpovedať, koľko tovaru budete potrebovať dodať a kedy. Takto docielite, aby nebol váš sklad nikdy preplnený.

Takisto sa vám nemôže stať, že vám tovar bude chýbať, pretože ľahko zistíte, že niektorý jeho druh ubúda rýchlejšie. Ak budete mať k tomu správne zorganizovaný a označený tovar v profesionálnych paletových regáloch, fyzické stavy materiálov si ľahko prekontrolujete a inventúra vás nebude stáť priveľa času a energie.


6.Zabezpečte riadne osvetlenie

Vaši zamestnanci i vy potrebujete dobré osvetlenie pri práci. Kvalitným osvetlením môžete predísť mnohým úrazom na pracovisku a tiež zabrániť strácaniu materiálov v tmavých uličkách na konci skladu. So slabým osvetlením sa tovar, ktorý vám pri práci spadol pod regál, ťažko hľadá a môže často zostať stratený až do inventúry.

Ak sa rozhodnete váš sklad správne zorganizovať a zásobiť dostatočným množstvom regálov a ukladacieho priestoru, časom zistíte, že váš využívaný skladový priestor funguje oveľa efektívnejšie a vyzerá prehľadnejšie. Namiesto toho, aby ste ho vnímali ako chaotickú čiernu dieru, ktorá vám robí iba starosti, budete nadšení z rýchlej, plynulej a organizovanej práce.


V e-shope Majster Regál taktiež nájdete aj regály do garáže, do dielne, do špajze či pivnice, ale taktiež aj regály na pneumatiky. Neváhajte použiť náš konfigurátor na kovové regály, alebo prejdite priamo na kategóriu pre regály na hračky, do detskej izby alebo do kúpeľne.

Chcete vedieť viac o novinkách zo sveta policových kovových regálov? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Linkedine.