Regaly do obchodu

Ako vybrať regály do obchodu – 6 tipov

0%

Ako vybrať regály do obchodu – 6 tipov

Pokiaľ neotvárate autosalón alebo inú predajňu s podobným tovarom, ktorý sa do bežných kovových regálov nezmestí, určite budete nejaké skladové systémy potrebovať. Či už budete zháňať záťažové regály do skladu, nastaviteľné regály na zakladače do kancelárie, archívu alebo elegantné kovové regály do predajne, nemali by ste si vyberať iba podľa ceny. Lacné policové regály nemusia byť automaticky nekvalitné, ale môžu byť pre Váš obchod alebo sklad nevhodné. A na čo všetko si treba dať pri výbere regálu do obchodu pozor? Prinášame Vám 6 tipov, aké regály vybrať do Vášho obchodu alebo do predajne.

 

1. Vhodný materiál pre regály do obchodu

Prvá otázka, ktorú by ste si pri výbere regálu mali položiť je, aký materiál regálov do obchodu je najvhodnejší. Šikovní domáci majstri si môžu vyrobiť drevené regály na mieru, napr. z drevených hranolov a drevotrieskových dosiek. Bohužiaľ pri dnešných cenách materiálu a vynaloženom čase sa týmto spôsobom financie veľmi neušetria.

Odporúčame sa pozrieť na kvalitné kovové policové regály. Je pravda, že také si sami doma nevyrobíte. V čom vidíme najväčšiu výhodu kovových regálov v porovnaní s drevenými? V ich odolnosti proti vlhkosti. Aj keď vo Vašej predajni nemáte vlhké múry, stačí, aby Vám dovnútra v zime zákazníci nanosili sneh na topánkach, často ešte z nasolených chodníkov, a aj napriek pravidelnému utieraniu podlahy Vám začne vlhkosť drevené regály ničiť. O práve to kovovým regálovým systémom s kvalitnou povrchovou úpravou až tak nevadí. 

                         regály do obchodu                   regály do obchodu

regály do obchodu

2. Rozmery kovových regálov

Keď už máte v ruke plán s pôdorysom Vášho obchodu, skôr než začnete vyberať a objednávať regály, vezmite meter alebo laserové meradlo, ceruzku a papier a celý priestor si ešte raz starostlivo premerajte a prezrite. Možno zistíte, že niektoré rozmery sa môžu o pár centimetrov líšiť, že jeden roh nezviera presne pravý uhol alebo že zásuvka, ktorú budete potrebovať pre počítač s pokladňou, je oproti projektu o kus posunutá. S týmto zameraním „skutočného stavu“ už si môžete začať plánovať rozmery Vašich nových kovových policových regálov.

Výšku regálov voľte na základe toho, aby si aj menší zákazníci mohli vystavený tovar pohodlne prezrieť a dosiahnuť aj na najvyššiu policu. Preto do predaje odporúčame kovové regály výšky 150 cm. V sklade chcete využiť maximálnu výšku regálu, preto volíme regály do skladu výšky 180 cm, 200 cm alebo 250 cm. Šírku regálov nám určuje voľný priestor, napr. dĺžka steny, kde budú regály umiestnené. Aby regálová stena nevyzerala rušivo, snažíme sa celkovú šírku rozdeliť na niekoľko rovnakých regálov. Medzi najpredávanejšie patria kovové regály šírky 60 cm, 100 cm a 120 cm.

Hĺbka regálov je daná predávaným sortimentom a vo všeobecnosti platí, čím menšia hĺbka regálov, tým je vystavený sortiment pre zákazníkov prehľadnejší a prístupnejší. Odporúčame kovové policové regály hĺbky 30 cm alebo 45 cm. Ak predávate napr. lokálne ovocie alebo zeleninu a máte svoje produkty v klasických plastových prepravkách, budú sa Vám hodiť kovové regály hĺbky 60 cm, do ktorých sa zmestí celá prepravka. 

3. Ako usporiadať regály

V predchádzajúcom tipe sme si povedali, ako vybrať ideálne rozmery, aby sa zákazníci pri prezeraní tovaru cítili komfortne a mali prirodzený prístup k všetkému tovaru. Často zabúdaným trikom, s ktorým je možné pracovať, je tvar regálov, resp. tvar, do ktorého regály na predajni usporiadame. Nemusíte mať regály iba pozdĺž stien, ale môžete ich umiestniť aj do priestoru. Či už ako samostatné stojaté jednotky alebo napr. do tvaru písmena E. Pamätajte, menej znamená viac. Zákazníci by sa medzi Vašimi regálmi nikdy nemali cítiť stiesnene. Minimálny priechod medzi regálmi by mal byť 60 cm, odporúčame ale 90-100 cm aj s ohľadom na hendikepovaných zákazníkov.

regály do obchodu

4. Nosnosť policových systémov

S nosnosťou regálov je to jednoduché. Určite budete potrebovať inú nosnosť predajných kovových regálov, pokiaľ budú na policiach vystavené mikiny a keď tam budú krabice so skrutkami a maticami. Predstavte si to najťažšie, čo budete na jednej polici vystavovať, a podľa toho, ideálne ešte s nejakou rezervou, spočítajte, akú nosnosť jednej police budete potrebovať.

Dajte si pozor na to, že niektorí výrobcovia uvádzajú nosnosť za celý regál. Potom je vhodné si nosnosť regálu prepočítať ešte na jednotlivé police. Tiež je potrebné mať na pamäti, že uvedenú maximálnu nosnosť dosahuje polica regálu pri rovnomernom zaťažení police a je nutné zaťažené regály ukotviť do steny.

5. Variabilita regálov a príslušenstvo 

Skôr alebo neskôr sa rozhodnete sortiment vo Vašom obchode prerobiť alebo začnete predávať niečo nové a zistíte, že by ste potrebovali niektoré police v regáloch zvýšiť, znížiť, odobrať alebo naopak, pridať. Pokiaľ ste na začiatku zvolili variabilný kovový regálový systém, ako je napr. regálový policový systém RIVET, nie je úprava políc regálov žiadny problém. Iba vyklepnete nosníky z otvorov stojiny a posuniete police do iných, nižších alebo vyšších otvorov, kde opäť nosníky s nitmi zasuniete. A čo keď potrebujete pridať novú policu? Žiadny problém, stačí si objednať akékoľvek extra príslušenstvo a Váš regál na predajni ľubovoľne rozšíriť.

regály do obchoduregály do obchodu

 

6. Naplno využite potenciál regálov vďaka doplnkom

Výberom vhodných kovových regálov pre vaše podnikanie to ale nekončí. Existuje celý rad doplnkov pre skladovanie, ako sú rôzne plastové zásobníky, plastové úložné boxy, kovové háčiky, kartónové krabice a mnoho ďalších produktov, ktoré Vám pomôžu využiť Váš kovový regálový systém maximálne efektívne.

A aké regály máte vo svojom obchode Vy? Ako často ste ich už prestavovali alebo menili? Napíšte nám do komentárov.

 

Veríme, že Vám náš nový článok na blogu priniesol nové informácie a bol pre Vás užitočný

Nezabudnite nás sledovať na sociálnych médiách facebook, instagram, pinterest alebo linkedin a napíšte nám.

 

Aký druh regálov hľadáte? 

regaly pre firmy           Kovove regaly do obchodu

     Kvalitné regály pre firmy                         Kovové regály do obchodu

0 Komentárov
Predchádzajúce Best sellers 2022: Najpredávanejšie kovové regály roka Ďalej 8 tipov, ako udržiavať poriadok v garáži
ADAPTÍVNY DIZAJN
Viacúčelové regálové systémy
PROFESIONÁLNY PRÍSTUP
Odborný prístup k vašim projektom
RÝCHLE DODANIE
Doprava ZADARMO pri
nákupenad 190 € bez DPH
ZĽAVY A VERNOSTNÝ PROGRAM
Možná zľava až 30%
BEZPEČNÝ NÁKUP
Jednoduché a spoľahlivé
platobné metódy
VYROBENE V EURÓPE
5 ročná záruka na kovové regály
To Top