Regály do domácnosti

Ako vytvoriť vysnívanú špajzu

0%

regály do špajze

Usporiadaná špajza je túžbou mnohých, ale len niektorým sa to podarí dosiahnuť. Je pravda, že skladovanie potravinárskych výrobkov nemusí byť jednoduché. Vo väčšine prípadov je špajza preplnená, neusporiadaná a nie je vonkoncom atraktívna.  

Faktom je, že ak máme chaos v špajzy, pravdepodobne si ani neuvedomujeme, aké potraviny a kuchynské náradie tam je a ako dlho tam leží.  Preto sme sa v eshope Majster Regál rozhodli, že vám týmto novým blogom poradíme, ako vytvoriť a správne usporiadať špajzu vo vašej domácnosti. Samozrejme, tento proces nielen urobí vašu špajzu viac príjemným priestorom, ale tiež pomôže zabrániť plytvaniu, udržať vaše výrobky organizované, viditeľné a zabránite nadbytočným nákladom. Poďme na to!

 

1. Vyberte kovové regály prispôsobené výšky špajze 

Prispôsobenie sa akémukoľvek priestoru je hlavnou úlohou každého skladu. Vlastniť regál do domácnosti, ktorý sa prispôsobí akejkoľvek výške je výbornou voľbou pre vytvorenie organizovanej špajze v každej miestnosti. Odporúčame zvoliť hĺbku regálov 30 cm, vďaka čomu zabránite nahromadeniu vecí na jednom mieste. 

Z našej strany vám ponúkame niekoľko sofistikovaných riešení: 

  • Na jeden strane si môžete vyskladať regál presne taký, ako potrebujete, keďže ponúkame  na predaj samostatné kovové policestojiny, ktoré je možné zakúpiť zvlášť v rôznych rozmeroch. Sú vhodným riešením pre tých, ktorý majú limitovaný priestor pre skladovanie rôznych špecifických výrobkov, potravín a konzerv.  
  • Na druhej strane ponúkame konkrétne vyskladané regály do špajze, ktoré sú lacnejším a jednoduchším riešením pre tých, ktorým tieto definované rozmery presne vyhovujú.  

 

regály do špajze regály do špajze

 

2. Sklad jedla

Triedenie a organizácia  cestovín alebo iných potravín sa môže stať nepohodlnou aktivitou, ak nebudeme postupovať podľa stanovených kritérií. Balenie potravín nie je zvyčajne rovnaké a jednotné, takže si môžeme pomôcť priehľadnými a triediacimi nádobami. Okrem toho, že vždy jednoducho nájdete to čo potrebujete len po vizuálnej stránke, zabránite rôznym nehodám s potrhaným balením. 

Snažte sa vyhýbať použitiu plastových téglikov, pretože môžu byť toxické alebo dokonca prenášať chemikálie do našich potravín. Preto vždy používajte sklenené, alebo krištáľové dózy. Na trhu je veľké množstvo modelov a môžete si vybrať tie, ktoré sa najlepšie hodia k vašej dekorácii.

Ak chcete triediť efektívne, môžete si pomôcť usporiadaním podľa skupín jedál. To znamená, ryža, cestoviny, múka a tak ďalej budú mať vždy svoje miesto. Konzervy je možné zoskupiť do menších balíčkov. Využívať môžete aj zaváraninové poháre. 

regály do špajze

 

3. Upratovanie – už žiadne zbytočné vyhadzovanie 

Ak sa chcete vyhnúť plytvaniu, môžete jedlo umiestniť týmito spôsobmi:

  • Potraviny, ktoré používate najčastejšie, umiestnite do strednej časti špajze. Takto ich budete mať vždy poruke a vo výške očí.
  • Položky a potraviny, ktoré používate najmenej alebo ktoré používate sporadicky, odložte na vrch police kovového regálu. Nezabudnite umiestniť na tieto pozície len tie, ktoré majú nižšiu váhu, aby ste sa pri pokusoch o ich vytiahnutie nezranili. 
  • Vložte ťažšie predmety do spodnej časti policového regálu. Na umiestnenie fliaš, ťažkých surovín a iných predmetov môžete použiť drevené debny alebo škatule.
  • Nové predmety odkladajte do zadných častí špajze a regálového systému. Týmto spôsobom sa minie staršie jedlo ako prvé. 

 

4. Označovanie

Jednou z najdôležitejších častí organizácie našej špajze je označovanie. Je nevyhnutné vedieť, ktoré potraviny budeme označovať a kedy je potrebné ich skladovať. Mali by sme taktiež označiť dátum spotreby na viditeľnom mieste. Štítky si môžeme vyrobiť sami. V prípade, že vám dochádzajú nápady, tak na internete je množstvo nástrojov, ktoré vám ich môžu pomôcť pri ich navrhovaní.

Ak chcete zachovať dátumy spotreby, nikdy nedoplňujte nádobu, ktorá už obsahovala predchádzajúcu surovinu, inak si zameníte dátumy spotreby a štítok bude bezcenný. To isté sa stane v prípade, že surovina sa minie a dáte do nej úplne inú. Môžete si zamiešať potraviny a ich dátumy spotreby. Odporúčame vytvárať maximálne dve balenia na jednu surovinu. 

regály do špajze

 

5. Využívajte nové technológie 

Ak vám manuálna práca moc nevonia, vždy sa môžete spoľahnúť na nové technológie. Máte dostupné mnohé mobilné aplikácie, ktoré vám pomôžu organizovať a vyvárať inventúru vašej špajze. Zistíte, ktoré potraviny sú blízko k dátumu spotreby, prípadne koľko potravín daného typu je potrebné uskladniť, aby ste mali stále dostatok potravín v domácnosti.  

 

Dúfame, že aj vďaka naším tipom a trikom sa vám podarí pripraviť ideálnu špajzu vo vašej domácnosti. Vytvorte si vlastnú Majster Špajzu! 

Napíšte nám, ako ste zorganizovali špajzu u vás doma alebo nás kontaktuje na sociálnych médiách, ako je facebook, instagram, pinterest alebo linkedin. Máte záujem o regál do špajze, no neviete presne aký rozmer a typ vám vyhovuje? Vyskúšajte náš konfigurátor regálov.

 

 

Aký druh regálov hľadáte?

Kovové regály do kuchyne           Regaly na kvety           Kinderregale

    Kovové regály do kuchyne                    Regaly na kvety                             Regaly do detskej izby    

0 Komentárov
Predchádzajúce Návrat do školy s Majster Regál Ďalej Keď sa regál stane filmovou hviezdou
ADAPTÍVNY DIZAJN
Viacúčelové regálové systémy
PROFESIONÁLNY PRÍSTUP
Odborný prístup k vašim projektom
RÝCHLE DODANIE
Doprava ZADARMO pri
nákupenad 190 € bez DPH
ZĽAVY A VERNOSTNÝ PROGRAM
Možná zľava až 30%
BEZPEČNÝ NÁKUP
Jednoduché a spoľahlivé
platobné metódy
VYROBENE V EURÓPE
5 ročná záruka na kovové regály
To Top