DREVENÝMI REGÁLY DECODREVENÝMI REGÁLY DECO
Regály do domácnosti Regály do garáže

Kartónový alebo plastový box?

0%

Kartonovy alebo plastovy box - Majster Regal

Každý pozná situáciu: stojíte pri pokladni v supermarkete, všimnete si, že nákupná taška ostala doma. Tašku si treba kúpiť, ale akú? Ekologicky nepriateľ, nazývaný igelitová taška alebo údajne ekologické papierové vrecko, ktoré sa dá použiť len párkrát? Medzičasom sa už ani papierové vrecká nepovažujú za tak ekologické, ako si každý myslel. Podobná dilema vzniká aj pri otázke, aký materiál zvoliť pre skladovanie vecí a predmetov v domácich kovových, či drevených regáloch. 

 

Aké možnosti ukladania a skladovania sú k dispozícii?  

Skladové a úložné možnosti a množstvo príslušenstva pre kovové policové regály je dostupných v nespočetných prevedeniach. Vo všeobecnosti sa bavíme o krabiciach rôznych veľkostí, objemov a materiálov. Tie by mali byť prispôsobené obsahu a tomu, čo sa v nich má uchovávať. Veľké boxy, krabice a prepravky sú skvelé pre objemné predmety a predmety v domácnosti, ako je napríklad posteľná bielizeň. Menšie boxy sú vhodné na menšie náradie a pracovný materiál. Samozrejme, stále je v ponuke omnoho viac. Ak chcete vínové fľaše správne ukladať, mali by ste ako skladové riešenie použiť  originálne stojany na fľaše. Ak nemáte miesto na náradie, zrejme by ste sa mali rozhodnúť pre praktický mobilný box na náradie. Prepravky, škatule, kartóny a boxy sú všestranné a možno ich použiť ako príslušenstvo pre regály do pivnice, regály do garáže, regály do dielne,regály do kuchyne a regály do kancelárie. Ostala nám len jediná otázka, ktorý materiál boxov je vhodnejší...

Kartonovy alebo plastovy box - Majster Regal

Kartónový alebo plastový box?

 

Kartónové skladacie boxy a krabice

Pretože plast má oveľa dlhšiu životnosť, odhadom až 500 rokov a možno ho tisíckrát znovu použiť, je oveľa ekologickejší v porovnaní s kartónom alebo kartónovými možnosťami skladovania. Ale kto používa plast až 500 rokov? Kartónové škatule, boxy a prepravky nie sú obzvlášť pevné a zle odolávajú vlhkosti, či vysokým teplotám. Vo vlhkých miestnostiach alebo pivniciach by sa preto mohla rukoväť roztrhnúť rýchlejšie ako pri boxoch vyrobených z plastu. Taktiež kartónové skladacie boxy nemožno vzduchotesne uzavrieť. Preto sú vhodné najmä do chránených obytných priestorov, kde nie sú vystavené príliš náročným podmienkam, ako sú vlhkosť a nečistota. Kartónové boxy sú ideálnym úložným priestorom pre knihy, s ktorými sa ešte nemôžete rozlúčiť, alebo posteľnú bielizeň, ktorá je uložená v suchu na povale alebo v skrini. V prípade potreby je možné skladacie boxy opäť zložiť a uložiť za policu alebo skriňu. Skladaný kartón v suchom stave vydrží dlho a nemusí ísť nevyhnutne o krátkodobý tovar. 

      Kartónový alebo plastový box?Kartónový alebo plastový box?  Kartónový alebo plastový box?

Kartónový alebo plastový box?

 

Plastové boxy - flexibilné, nenáročné na údržbu a praktické

Na čo sú vhodné plastové boxy? Organizačné systémy alebo plastové boxy zaisťujú väčší poriadok a prehľadnosť v domácnosti. Úložný priestor v kovových regálových systémoch je možné využiť efektívnejšie ako kedykoľvek predtým. Kvalitný plast zaistí, že policový box vydrží veľmi dlho, no zároveň je o niečo ťažší a zaberie viac miesta ako skladací kartónový box. Plastové krabice sú vhodné pre časté používanie ich obsahu, ako je to v prípade detských hračiek. Dokonca aj ťažké kuchynské náčinie, ako sú kuchynské roboty alebo prísady na pečenie, sa ľahšie skladujú v plastovom boxe a dajú sa v prípade potreby rýchlo vytiahnuť. Plast má dve ďalšie výhody: ľahko sa čistí a je odolný voči vlhkosti a parazitom, ako sú mole. Plastové boxy by sa preto mali používať všade tam, kde sú vystavené silnejším vonkajším vplyvom. Vonkajšie plastové krabice, odolné voči poveternostným vplyvom, odporúčame aj na záhradu alebo terasu.

                                  Kartónový alebo plastový box?    Kartónový alebo plastový box?

Kartónový alebo plastový box?

 

Pri rozhodovaní o tom, aký materiál úložného boxu použiť pre plnohodnotné využitie v kovovom regáli, by ste mali zvážiť, čo a kde chcete skladovať. Robíte tým veľkú službu aj životnému prostrediu. Musí to byť plast, ktorý má v konečnom dôsledku vyšší ekologický dopad, alebo stačí kartón? Aby ste zvážili svoje rozhodnutie, môžete si pre inšpiráciu prezrieť náš obrovský výber kovových regálov a regálových doplnkov. 

Povedzte nám, aké krabice využívate doma vy. V prípade, že hľadáte regál presne na mieru, môžete použiť náš nový konfigurátor regálov

Veríme, že náš nový blog vám priniesol nové informácie a bol pre vás užitočný. Nezabudnite nás sledovať na sociálnych médiách facebook, instagram, pinterest alebo linkedin a napíšte nám.

 

 

Aký druh regálov hľadáte? 

Kovové regály do garáže           Kovové regály do špajze          Rohové kovové regály

    Kovové regály do garáže                               Kovové regály do špajze                         Rohové kovové regály

0 Komentárov
Predchádzajúce Jarné upratovanie a správna organizácia domácnosti Ďalej Kreatívne riešenia s kovovými regálmi
ADAPTÍVNY DIZAJN
Viacúčelové regálové systémy
PROFESIONÁLNY PRÍSTUP
Odborný prístup k vašim projektom
RÝCHLE DODANIE
Doprava ZADARMO pri
nákupenad 190 € bez DPH
ZĽAVY A VERNOSTNÝ PROGRAM
Možná zľava až 30%
BEZPEČNÝ NÁKUP
Jednoduché a spoľahlivé
platobné metódy
VYROBENE V EURÓPE
5 ročná záruka na kovové regály
To Top