DREVENÝMI REGÁLY DECODREVENÝMI REGÁLY DECO
Regály do garáže Regály do dielne

9 tipov, ako zariadiť malú dielňu

0%

Ak ste fanúšikom DIY projektov, rovnako ako tím Majster Regál, myšlienka začať svoj vlastný je pre vás pravdepodobne rovnako príťažlivá ako pre nás. DIY projekty sa však sa ťažko realizujú bez dielne a miesta na náradie. Preto si dnes ukážeme, ako si zariadiť malú domácu dielňu a vybaviť ju tým správnym náradím. 

Váš ďalší projekt: Založenie dielne! 

 

1. Zvoľte si a pripravte miestnosť

Prvým krokom, ktorý musíte vykonať pri budovaní dielne je analýza dostupného priestoru. Extra navyše miestnosť neponúka automaticky príliš veľa priestoru navyše. Tento priestor môže byť obmedzený. Dielnu si môžete spraviť aj vo vašej garáži, či pivnici a preto je dôležité využívať kovové regálové systémy do garáže, či pivnice. V prvom rade si zostavte plán, koľko miesta máte k dispozícii a aké vybavenie potrebujete pre vašu domácu dielňu. Napríklad stacionárne elektrické náradie, ako je stolová píla alebo hoblík, zaberá veľa miesta. Ďalším krokom bude potreba nájsť priestor pre pracovný stôl. Jednoduchý alebo prepracovaný komplexný pracovný stôl so špecifickými oddeľovačmi a šuplíkmi  vám poskytuje priestor pre veci, ako je zverák, ktorý vám pomôže zaistiť materiál pri jeho opracovaní. Niektoré z našich policových kovových regálov možno dokonca prerobiť na praktický pracovný stôl. Úložný priestor je jeden z hlavných faktorov pri zariaďovaní dielne. Potrebujete domov pre všetky tie menšie veci, ako sú skrutky, matice, klince, alebo aj hmoždinky. Správne skladovanie v dielni uľahčuje prácu a projekty. Dodá vám väčší relax a pohodu, pretože je všetko usporiadané.

Ďalším nevyhnutným tipom pri zariaďovaní je vyčistiť a upratať priestor, v ktorom plne využijete svoju malú dielňu. Toto je príležitosť vykonať merania,  pripraviť a premyslieť si veci, vďaka čomu si vyberiete to správne náradie, ktoré do dielne potrebujete. 

 

2. Nakúpte základné vybavenie

Žiadna dielňa nemôže fungovať bez správneho vybavenia! Ak chcete pracovať s drevom, vhodným vybavením sú ručné píly a brúsne nástroje. Pamätajte, že v každej dielni je potrebné vybavenie, ako je zvinovací meter, vodováha alebo klasická páska. V priebehu rokov sa toho veľa nahromadí, a preto sa z dlhodobého hľadiska oplatí plánovať nejaký ten priestor navyše. Zmysluplnou investíciou je aj niekoľko farebných fixiek a ceruziek pre označovanie. Elektrická, prítlaková vŕtačka a brúska nesmie v domácnosti chýbať.  Avšak nemôžeme zabudnúť na obľúbený brúsny papier!

Uistite sa, že máte zásoby bezpečnostného vybavenia a oblečenia. To zahŕňa ochranné okuliare, ochranu sluchu a niekoľko kvalitných pracovných rukavíc. Bezpečná dielňa = čistá dielňa, a preto nezabúdajte na vybavenie, ako je malý vysávač, handry a čistiace prostriedky.

Werkstattregale

 

3. Usporiadajte nástroje

Ak existuje niečo, za čím v obchode Majster Regál stojíme, je to organizácia a poriadok! Ukladanie a usporiadanie pracovného priestoru už nebude viac problém. Pretože môžete tráviť množstvo ušetreného času prácou na svojom projekte, namiesto hľadania strateného náradia. Boxy a krabice na náradie sú dokonalým spôsobom, kde uložiť menšie náradie v prípade, že sa akurát nepoužíva. Najlepším spôsobom skladovania ťažkého náradia je pevné kovové regály. Sú dostupné v rôznych prevedeniach, aby vyhovovali vašim špecifickým potrebám. Okrem boxov na náradie sú výborným doplnkom sú steny na náradie. Upevnením stien náradia, napríklad nad pracovný stôl, je najlepší spôsob, ako mať všetok drobný materiál a náradie na dosah ruky. 

                    

 

4. Využívajte mobilné pracovné nástroje

Ak máte veľkú dielňu s množstvom priestoru, pravdepodobne nemáte vôbec žiadny problém. Ak je priestor obmedzený, mobilné vybavenie na náradie, ako sú mobilné kufríky, boxy na náradie alebo plošinové vozíky, môžu byť veľmi užitočné. To vám umožní v prípade potreby priniesť nástroje, náradie a spotrebný materiál do pracovného priestoru vašej dielne a zároveň ich jednoducho odložiť, keď sa nepoužívajú. Zakúpte si kovové policové regály a iné mobilné nástroje, aby ste zostali vždy flexibilný.

 

5. Nezabudnite na optimálnu teplotu a vetranie

Ak vaša dielňa alebo pracovný priestor nie je súčasťou samotnej domácnosti, môže byť veľkým problémom vonkajšia teplota. Ak žijete v oblasti s horúcimi letami a studenými zimami, mali by ste to seriózne brať do úvahy. V teplom počasí môže byť ventilátor základným kameňom pri zariaďovaní vašej dielne. Ak je však dielňa taká horúca, že sa v nej nedá pracovať, mali by ste myslieť na klimatizáciu. V zimných mesiacoch môže pri práci prekážať veľa vrstiev oblečenia, a preto sa kúriť oplatí. Dôležité je aj správne vetranie. Cirkulujúci vzduch môže pomôcť znížiť úroveň vlhkosti a zabrániť prehriatiu, keď je vonku horúco. Adekvátne vetranie je ešte dôležitejšie, keď pracujete s množstvom chemikálií.

 

6. Napätie 

Aby dielňa fungovala optimálne, je potrebná elektrická energia a dobré napájanie. Tradičné opracovanie dreva ručným náradím si nevyžaduje elektrinu, ale vaša vŕtačka áno. Vaša dielňa by preto mala mať 110 voltové a 220 voltové zásuvky. Pre mnohé elektrické náradie vám postačí bežná 110V domáca zásuvka. Väčšie nástroje, ktoré používajú motory s nízkym výkonom, často používajú aj úplne štandardné zásuvky. Väčšie elektrické náradie, zväčša stacionárne, používa motory, ktoré vyžadujú 220V zásuvky. Ak plánujete získať zariadenia, ktoré vyžadujú napájanie 220 V, potom by ste mali každému zariadeniu prideliť vlastnú zástrčku. Aj keď chcete elektrické náradie používať len so 110 voltovými zástrčkami, oplatí sa zvážiť aspoň jednu 220 voltovú zásuvku vo vašej dielni.

 

7. Dostatočné osvetlenie

Svetlo je váš najlepší priateľ v takmer v každom pracovnom priestore. Správne osvetlenie dielne by malo pochádzať z viacerých zdrojov, nie z jednej lampy alebo žiarovky. Svetlo z jedného zdroja vrhá tiene a môže brániť v práci. Odporúčame, aby ste si zriadili osvetlenie z minimálne dvoch svetelných zdrojov s dodatočným flexibilným osvetlením, ktoré možno umiestniť kdekoľvek, podľa vašej potreby. 

 

8. Delegujte

Ak vás tlačí čas, tak si jednoducho môžete pomôcť s nastavením vašej dielne a novým vybavením. Je to ideálny čas zapojiť ostatných členov rodiny alebo osloviť nás, tím Majster Regál! Radi vám odpovieme na akékoľvek otázky, úvahy a dotazy.  Poradíme a podporíme vás pri hľadaní dokonalého riešenia. Či už potrebujete využiť každý roh v miestnosti za pomoci nášho rohového policového regálu, alebo postaviť celú regálovú stenu.  Spoločne nájdeme to pravé riešenie. 

 

9. Dokončenie

Usporiadanie a plánovanie workshopu je možno jednou z najzábavnejších činností DIY. Vybudujte si efektívny pracovný priestor. Čokoľvek vás napadne, môžete s novou dielňou jednoducho zvládnuť.  Získate lepší prístup k pracovným zariadeniam, skladovým riešeniam a každé náradie budete mať okamžite poruke. Čoskoro budete mať perfektnú dielnu, ktorú vám bude závidieť každý sused.  

 

Nechajte sa inšpirovať a objavte obrovský výber regálových systémov do dielne, ktoré môžete jednoducho vyhľadať naším online konfigurátorom.  

Veríme, že náš nový blog bol pre vás užitočný a vaša dielňa bude rázom vyzerať ďaleko lepšie.  Nezabudnite nás sledovať na sociálnych médiách facebook, instagram, pinterest alebo linkedin a napíšte nám. 

 

Aký druh regálov hľadáte? 

Kovové regály do dielne         Kovové regály do garáže        Regaly na pneumatiky

     Kovové regály do dielne                           Kovové regály do garáže                    Regaly na pneumatiky      

0 Komentárov
Predchádzajúce 10 nápadov ako zefektívniť vašu garáž Ďalej Jarné upratovanie a správna organizácia domácnosti
To Top
ADAPTÍVNY DIZAJN
Viacúčelové regálové systémy
PROFESIONÁLNY PRÍSTUP
Odborný prístup k vašim projektom
RÝCHLE DODANIE
Doprava ZADARMO pri
nákupenad 190 € bez DPH
ZĽAVY A VERNOSTNÝ PROGRAM
Možná zľava až 30%
BEZPEČNÝ NÁKUP
Jednoduché a spoľahlivé
platobné metódy
VYROBENE V EURÓPE
5 ročná záruka na kovové regály