DREVENÝMI REGÁLY DECODREVENÝMI REGÁLY DECO
Regály do domácnosti

Skladovanie domácich plodín a výrobkov v špajzi

0%

Skladovanie domácich plodín a výrobkov v špajzi

 

Jeseň je rozbehnutá v plnom prúde a mnohým z nás sa spája so zberom domácich plodín, ktoré je následne nutné skladovať tak, aby boli aj po čase stále čerstvé a bez akéhokoľvek kazu. Mnohé potraviny, ktoré si sami vypestujete a spracujete v podobe rôznych zaváranín, kompótov a džemov, nemáte kam uložiť a hľadáte čo najefektívnejšie riešenie. V prípade, že nemáte tak veľkú záhradu a pestujete len pre zábavu, tento problém nemusíte pociťovať. Je však množstvo domácností, ktoré vďaka pestovaným domácim potravinám prežívajú celé roky bez potreby navštíviť miestne obchody. Naši rodičia, prípadne prarodičia by nám mohli rozprávať príbehy o sezónnych prácach na vlastnom poli a veľkým zberom celej úrody za pomoci rodiny, priateľov a taktiež susedov. V mnohých obciach táto súdržnosť pokračuje aj dodnes. S väčšími záhradami a poľami vzniká väčšia úroda a potreba efektívneho skladovania. A práve tu vynikajú naše policové regálové systémy obchodu Majster Regál

Najlepším priestorom pre skladovanie domácej úrody je jednoznačne špajza. Môže byť väčších, či menších rozmerov, čo ovplyvňuje skladové nástroje, ako sú regálové systémy , minimálne, keďže sú u nás dostupné v širokom výbere rozmerov a sme presvedčení, že každý si vyberie takú veľkosť, ako potrebuje bez menších problémov. Nie je úroda, ako úroda a v nasledujúcich riadkoch si povieme, aké regály použiť pre určitý typ domácich potravín. 

 

Ovocie a zelenina

Asi každý z nás, čo má priestor na pestovanie, sa zamiera najmä na ovocie a zeleninu. Vo väčšine prípadov zaberajú množstvo priestoru, bez ohľadu na to, či sú po zbere uložene v debničkách, košoch alebo aj vreciach. V menšom počte sú vhodné na krátkodobé skladovanie, keďže sa pestujú na konzumáciu v stave, akom ich zozbierate. V takomto prípade nie je potrebná veľká špajza a taktiež veľký skladovací priestor. Vhodné policové regály do špajze na skladovanie nespracovanej zeleniny a ovocia sú bezskrutkové kovové regály RIVET s drôtenou policou a zinkovým prevedením. V závislosti od rozmeru vašej špajze si môžete vybrať regál veľkosti 180x90x45 cm alebo 180x120x45 cm. Prečo sme vybrali pre tento účel regály RIVET s drôtenou policou? Majú dostatočnú záťažovú kapacitu, až 300 kg na policu pri rovnomernom rozložení. Sú kompletne v zinkovej povrchovej úprave a nemusíte sa báť vlhkosti, ktorá je pri ovocí a zelenine častá. Kovová drôtená polica dodáva do regálu vzdušnosť čo je pre ovocie a zeleninu naozaj prospešné. 

V prípade veľkej úrody sa ovocie a zelenina skladuje v inom spracovanom formáte. Áno, hovoríme o milovaných kompótoch, nálevoch a džemoch. Netreba zabúdať aj na vynikajúci domáci kečup v prípade, že máte nadbytok rajčín. Špajzové regály musia rátať s ďalšou výzvou, ktorá zahŕňa skladovanie a organizovanie sklenených nádob a konzerv, ktoré sú plne chutí našich obľúbených plodín. Jedna vec je kompót spracovať, druhá uskladniť a uložiť efektívne, podľa kritérií. Nikto z nás nechce tráviť v babkinej špajzi pol dňa, kým nájde milované zavárané broskyne. Vždy sa snažte rozdeliť regály na dve polovice, ovocnú a zeleninovú. Veríme, že nechcete pátrať po domácej čalamáde medzi fľašami ovocných kompótoch.  Taktiež nezabúdajte nové zaváraniny ukladať za staré, ktoré by ste mali skonzumovať ako prvé. Tým sa môžete vyhnúť zbytočnému plytvaniu vašich drahocenných plodov. Aj tento účel spĺňajú bezskrutkové kovové regály RIVET s drôtenou policou. Je čisto na vás, či si vyberiete zinkovú alebo antracitovo sivú povrchovú úpravu kovových dielov. Podstatná je pozinkovaná drôtená polica, ktorá sa nezničí v prípade výtoku konzerv a kompótov. Zaťaženie na policu sa hýbe v rozmedzí 300-400 kg v závislosti od toho, koľko pochutín plánujete na regál naložiť. Kovové regály RIVET sú vždy zaručená kvalita. Váhate? Napíšte nám a vyberieme presne taký, ktorý zaručene splní všetky vaše nároky. 

 

                                                       Skladovanie domácich plodín a výrobkov v špajzi

                                                                                       Skladovanie domácich plodín a výrobkov v špajzi

 

Zemiaky

Aj zemiaky, ako všetky potraviny, stúpajú na svojej cene. Preto si mnohí z vás vypestujú túto populárnu plodinu sami. Naštartuje traktor, nasaďte rukavice a ide sa na vyorávanie. Zemiaky sa väčšinou ukladajú do vriec, neskôr do prepraviek a debničiek. Môžu mať veľkú váhu a pri dobre úrode dostane vaša špajza, pivnica ale aj veranda poriadne zabrať. V takomto prípade treba siahnuť po tých najväčších kalibroch s vysokou záťažou a stabilitou. Regály Professional so záťažou 600 kg na policu sú jednoznačnou a najmä spoľahlivou voľbou. Sú stabilné, majú vysokú hrúbku ocele kovových komponentov, pružnú drevenú HDF policu a ich montáž je rýchla, aj napriek tomu, že by mali pri montáži byť minimálne dvaja ľudia. Cena týchto policových kovových regálov je priamo úmerná ich kvalite. Príde vám to stále moc a vaša úroda nebola až tak bohatá?  Môžete si zvoliť zásuvný kovový regál RIVET v zinkovej farbe s rozmermi 180x180x60 cm so záťažou 400 kg na policu. Je mohutný, chránený pred koróziou, je odolný a využíva najnovšie spôsoby uchytenia políc za pomoci technológie RIVET – kovových nitov. V tomto prípade už je nad čím premýšľať. 

 

Skladovanie domácich plodín a výrobkov v špajzi

Skladovanie domácich plodín a výrobkov v špajzi 

Domáce likéry 

Ako správni Slováci vieme, ako narábať s nadbytočným ovocím. Domáce ovocné likéry a domáca pálenka sú našou záľubou už odpradávna. Nadbytočné ovocie sa zakvasí a za pomoci odborníkovi vyprodukujeme čarovný nápoj. Okrem tradičnej výroby domáceho vína zo sladkého hrozna, je v našich regiónoch obľúbená výroba silného alkoholu – domácej pálenky. Najčastejšie sa stretnete s tzv. „domácim“ vyprodukovaného z jabĺk alebo sliviek. Ak sa vám tento rok darilo a máte množstvo demižónov likérov, vína a pálenky, neriskujte a taktiež vyberte regálové systémy Professional, pri ktorých budeme môcť kľudne spávať bez akýchkoľvek obáv o váš drahocenný nápoj. 

 

V špajzi nájdete mnoho potravín, či už vašich alebo kupovaných. Nesmieme však zabúdať na strukoviny, orechy a obľúbený med, ktorí včelári tak trpezlivo získavajú. Všetko musí mať svoje miesto, zmysel a údel. S určitosťou vieme napísať, že kovové regálové systémy sú tým najlepším riešením do úplne každej špajze. Sú najefektívnejším nástrojom skladovania v týchto priestoroch, dajú sa prispôsobiť podľa fantázie užívateľa a sú dostupne v rôznych farebných a konštrukčných prevedeniach. 

Neviete sa rozhodnúť, ktorý policový regál postaviť do vašej špajze? V tom prípade skúste náš nový online konfigurátor regálov a veríme, že nájdete presne to, po čom túžite. Nezabudnite nás sledovať na sociálnych médiách facebook, instagram, pinterest alebo linkedin, kde sa dozviete mnoho užitočných rád, tipov a trikov efektívneho skladovania. Veríme, že tento blog sa vám páčil a že si naše regály aj sami radi vyskúšate. Napíšte nám do komentárov, ako vyzerá vaša špajza a radi sa budeme inšpirovať. 

 

 

Aký druh regálov hľadáte?

Kovové regály do špajze       Kovové regály do kuchyne        Kovové regály do pivnice

       Kovové regály do špajze                       Kovové regály do kuchyne                        Kovové regály do pivnice

0 Komentárov
Predchádzajúce Kovové regály v automobilovom priemysle Ďalej T profil pre farmaceutický priemysel
ADAPTÍVNY DIZAJN
Viacúčelové regálové systémy
PROFESIONÁLNY PRÍSTUP
Odborný prístup k vašim projektom
RÝCHLE DODANIE
Doprava ZADARMO pri
nákupenad 190 € bez DPH
ZĽAVY A VERNOSTNÝ PROGRAM
Možná zľava až 30%
BEZPEČNÝ NÁKUP
Jednoduché a spoľahlivé
platobné metódy
VYROBENE V EURÓPE
5 ročná záruka na kovové regály
To Top