DREVENÝMI REGÁLY DECODREVENÝMI REGÁLY DECO
Regály do domácnosti

Starostlivosť o rastliny za pomoci regálov – top 15

0%
 
Zeleň a farba kvetov dodávajú šarm každej záhrade alebo balkónu. Zvyšujú  útulnosť vonkajšej časti vášho domova. Či už je priestor veľký alebo malý, slnečný alebo tienistý, orientovaný na sever alebo na juh, rastliny zlepšujú prostredie a robia ho ešte príjemnejším pre všetkých, ktorí ho navštívia. Kvety v kvetináčoch alebo nádobách môžu pridať prírodnú vôňu a prilákať motýle a iné malé zvieratká. Existuje množstvo jedlých byliniek a zeleniny, ktoré sa vždy oplatí vyskúšať! Vedeli ste, že rastliny sa dokonale hodia k našim kovovým policovým regálom?
 
 

Pestovateľské tipy a triky, ktoré treba mať na pamäti

Pred nákupom rastlín si všímajte, koľko slnečných lúčov dopadá na váš balkón, terasu alebo záhradu počas celého dňa. Plné slnko znamená šesť a viac hodín priameho slnečného žiarenia, zatiaľ čo čiastočné slnko je polovica. Niektoré balkóny môžu byť tiež úplne zatienené. Popis na štítku v  rastliny  v záhradníctve vám povie, či rastlina uprednostňuje slnko alebo tieň, čo vám umožní vybrať tie najvhodnejšie rastliny. Ak je váš balkón krytý, nezabudnite svoje rastliny pravidelne zalievať. Nemajte strach, naše záhradnícke kovové regály  sú dostatočne odolné voči striekajúcej vode! Majte na pamäti, že nádoby alebo kvetináče  vyrobené z terakoty, kokosového vlákna alebo iných poréznych materiálov schnú rýchlo, zatiaľ čo tie, ktoré sú vyrobené zo sadry, kovu alebo iných menej priepustných materiálov, budú schnúť pomalšie. Ak je pôda rastliny vlhká, mali by ste s jej zalievaním zatiaľ počkať.

Prinášame vám 15 rastlín vhodných na balkón alebo terasu, ktoré vás inšpirujú, aby sa vaše vonkajšie útočisko stalo zelenou oázou!

 

Top najkrajších rastlín s využitím v našich policových kovových regáloch!

 

1. Levanduľa

Zdravú levanduľu spoznáte podľa vzpriamených fialových lupienkovitých kvetov, sivozelených stoniek a kríkovitého tvaru. Levanduľa, ktorá sa bežne používa pre svoje aromatické a liečivé vlastnosti, ktorá zaujme svojim príjemným akcentom.

2. Fuksia 

Tieto úchvatné letné kvety v odtieňoch ružovej, červenej alebo fialovej vyzerajú najlepšie s použitím našich policových kovových regálov a parapetných boxov. Motýle ich milujú! Pozor, Fuksia však potrebuje mnoho tieňa. 

3. Tarica skalná

Ak ste ešte nikdy nesadili túto sladkú letnú kvetinu, prichádzate o veľa. Má jemné, sladko voňajúce žlté kvety od jari až po zimu. Najlepšie zo všetkého je, že ju včely milujú! Dajte jej priestor, aby mohla rásť po stranách kvetináčov alebo závesných košov a udržujte ju pravidelné vlhkú. Potrebuje slnko, ale znesie aj tieň.

4. Kaládium

Kaládaium sa pestuje pre ich nápadné listy v tvare srdca a jasne limetkovo zelené, ružové alebo červené listy. Kaládium má výšku približne 40 – 90 cm, a preto je dôležité, aby ste si najskôr  o rastline viac načítali, aby ste jej dali dostatočne veľký kvetináč, kde sa bude môcť rozložiť. Potrebuje polotieň až tieň.

5. Netýkavka

S veselými odtieňmi od broskyňovej po ružovú sú Netýkavky (Impatiens neuguinea) spoľahlivou voľbou pre farebné skrášlenie vášho balkóna. Týmto kvetom sa najlepšie darí skôr v kvetináčoch ako v závesných košoch, ktoré sa v letných horúčavách ťažko zalievajú. Potrebujú polotieň až tieň.

Starostlivosť o rastliny za pomoci regálov

6. Lobélia

Nízko rastúce modré, fialové alebo biele Lobélie vyzerajú skvele, keď vykukajú z kvetináčov a závesných košov. Najlepšie sa jej darí počas vyšších teplôt. Keď rastlina prestane kvitnúť, ostrihajte ju a zotaví sa, keď sa vráti chladné počasie. Lobélia má rada ranné slnko a popoludňajší tieň, ale darí sa jej aj v tieni.

7. Ibištek

Potrebujete tropický dotyk? Exotické kvety a bohaté farby ibišteka sú krásnym doplnkom balkónovej záhrady. Prečítajte si popis rastliny, aby ste sa uistili, že im dávate dostatok priestoru, pretože niektoré odrody rastú do pomerne veľkých rozmerov. Mnohé je možné uložiť na prezimovanie do interiéru, aj keď je to trochu zložitejšie, pretože potrebujú veľa slnka.

8. Torenia

Torenia má veľa triviálnych mien a je tiež známa ako zamatová tvár. Je to príťažlivý fialový, ružový, biely alebo dvojfarebný kvet, ktorý v momente zaujme. Tieto letné okrasné kvety vydržia od jari do jesene a vtáky, ako kolibríky, ich milujú! Potrebujú tieň alebo jemné lúče slnka.

9. Ruža

Ruže sa pestujú ľahšie, ako by ste si mysleli. Vyberte si miniatúrnu odrodu alebo kríkovú ružu, ktorej sa darí v črepníkoch. Uistite sa, že má aspoň šesť hodín slnka pre tie najkrajšie púčiky.

10. Bylinky

Bylinky sú perfektným doplnkom na každý balkón s nízkymi nárokmi na údržbu. Výhodou je, že si vždy môžete trochu odtrhnúť, keď varíte nejakú dobrotu. Ak máte priame slnko, zvoľte bazalku a rozmarín. Koriander a pažítka sú dobrou voľbou pre čiastočné slnečné lúče.

Starostlivosť o rastliny za pomoci regálov

11. Mandevilla

Tento tropický kvet miluje teplo! Dodáva sa v odtieňoch ružovej a červenej. Vyžaduje mriežku, aby táto rastlina mohla rásť vzpriamene. V chladnom podnebí sa môže skladovať v interiéri alebo na kovovom regály v garáži (hoci pri horších svetelných podmienkach má tendenciu blednúť). Mandevilla potrebuje slnko väčšinu času.

12. Hortenzia

Neexistuje žiadny dôvod, prečo by ste nemohli pestovať tieto úžasné kríky v kvetináčoch na vašom balkóne. Hľadajte trpasličie odrody a uistite sa, že si vyberiete veľký kvetináč vyrobený z materiálu, ktorý nezamrzne a nepraská v chladnom podnebí. Niektoré druhy tolerujú viac slnka ako iné, preto si prečítajte popis rastliny ešte pred kúpou a sadením. Hortenzie potrebujú čiastočné slnko.

13. Heuchera

Táto menej známa trvalka, známa aj ako koralový zvonček, má výrazné farby listov vo všetkých odtieňoch od najhlbšej červenej cez limetkovo zelenú až po bledú koralovú. Malé kvetné listy nie sú nápadné, ale rastlina vynikne a prekvapivo dobre sa jej darí v kvetináčoch. Potrebuje slnko ale aj tieň.

14. Fialka záhradná

Ste pripravení na jarnú vôňu a pestré farby? Fialky vám vykúzlia úsmev na tvári svojimi jasnými farbami od sýto fialovej až po oranžovú a žltú! Uprednostňujú chladnejšie teploty, preto ich zasaďte na jar a udržiavate ich, kým nebude veľmi horúco. Na jeseň ich môžete zotaviť tým, že zrežete vyblednuté kvety a ponecháte ich v tieni, kým sa nevrátia chladnejšie teploty. Potrebujú predovšetkým slnko.

15. Šalát hlávkový

Áno! Šalát! Pestujte čerstvý šalát priamo na slnečnom balkóne a terase. Existujú stovky odrôd. Sú nenáročné na pestovanie a potrebujete iba debničku alebo dve (jeho korene sú plytké). Počas klíčenia ho udržiavajte vo vlhkosti a pri dozrievaní odrezávajte (nešúpte!) kúsky listov. Šalát potrebuje predovšetkým slnko a vodu. 

 

Kovové regály do exteriéru a tvorba zelenej oázy

Policové kovové regály obchodu Majster Regál sú navrhnuté tak, aby zvýraznili a dopĺňali vaše obľúbené kvety a vytvorili jednoduchú a atraktívnu dekoráciu na terase, verande alebo inom vonkajšom priestore. Tieto policové systémy sú odolnejšie voči poveternostným vplyvom a sú taktiež vhodné do záhradného domčeka, krytých priestorov alebo dokonca do pivnice. Sú obzvlášť praktické na miestach, ktoré lemujú záhradu. Dá sa do nich uložiť záhradné náradie, rôzne materiály a nástroje. Záhradné náradie, ako sú kosačky na trávu, záhradné nožnice, nožnice na živý plot a iné príslušenstvo tak môžete optimálne uložiť. Kovové regálové systémy sú vhodné aj na iné materiály, ako je rezané palivové drevo alebo ich môžete využiť ako odkladacie poličky pre rastliny, ktoré je potrebné cez zimné obdobie ochrániť.

 

Vytvorte živú  zelenú stenu s najlepšími rastlinami za využitia našich regálových systémov! Prichádzajú v širokej škále veľkostí a materiálov a existuje nespočetné množstvo štýlov, ktoré vyhovujú všetkým vkusom a rozpočtom, čo si môžete overiť cez náš nový online konfigurátor

Nezabudnite nás sledovať na sociálnych médiách facebook, instagram, pinterest alebo linkedin.

 

 

Aký druh regálov hľadáte?

  Regaly na kvety        Kovové regály do kuchyne        Kovové regály do garáže

           Regaly na kvety                             Kovové regály do kuchyne                  Kovové regály do garáže

0 Komentárov
Predchádzajúce 10 najlepších kovových regálov do garáže – váš sprievodca Ďalej 10 výhod kovových regálov v obchode
To Top
ADAPTÍVNY DIZAJN
Viacúčelové regálové systémy
PROFESIONÁLNY PRÍSTUP
Odborný prístup k vašim projektom
RÝCHLE DODANIE
Doprava ZADARMO pri
nákupenad 190 € bez DPH
ZĽAVY A VERNOSTNÝ PROGRAM
Možná zľava až 30%
BEZPEČNÝ NÁKUP
Jednoduché a spoľahlivé
platobné metódy
VYROBENE V EURÓPE
5 ročná záruka na kovové regály