DREVENÝMI REGÁLY DECODREVENÝMI REGÁLY DECO
Regály do domácnosti Regály pre firmy a kancelárie Regaly do kancelarie

5 tipov ako zvládnuť návrat do školy a do práce z prázdninového režimu

0%

Po prázdninách a dovolenkách sa väčšina z nás s príchodom septembra vracia späť do školských lavíc či kancelárií. Návrat do každodennej rutiny po prázdninách môže byť výzvou, či už ide o opätovné mnohohodinové sústredenie pri výučbe alebo obnovení plného pracovného nasadenia. V tomto článku sa pozrieme na praktické tipy a rady, ako tento prechod zvládnuť čo najplynulejšie, ako efektívne plánovať čas, hľadať rovnováhu medzi prácou a odpočinkom a ako nájsť novú motiváciu. Či už ste študent, zamestnanec alebo rodič, tento článok vám poskytne cenné rady a tipy pre úspešný štart do nového školského alebo pracovného roka.

1. Príprava na návrat

Návrat do bežného režimu po letných prázdninách môže byť náročný a to nielen pre študentov. Aj v zamestnaní sa letné mesiace často nesú v duchu pokojnejšieho tempa a nižších nárokov, ktoré sú na nás kladené. Koniec dovoleniek, pláží a dlhých letných večerov môže priniesť určitú melanchóliu.

Príprava na nový školský či pracovný rok by preto mala začať aspoň týždeň dopredu. Nejde len o fyzickú prípravu, akou je napr. nákup školských potrieb, ale aj mentálnu prípravu. Je dobré začať si postupne budovať denný režim. Odporúča sa preto v predstihu začať vstávať a chodiť spať o niečo skôr, aby to pre náš organizmus nebol taký šok.

2. Plán dňa a vytvorenie rutiny

Základom pre úspešný návrat je rozumne zostavený plán dňa. Môže to byť jednoduchý zoznam úloh alebo plán dňa rozdelený do časových blokov. Toto rozplánovanie by malo obsahovať nielen povinnosti, ale aj čas na šport a relaxáciu. Snažte sa, aby sa príprava plánu dňa stala vašou rutinou. Vďaka tomu bude váš deň efektívnejší a zostane vám viac času na rodinu a koníčky.

Pre deti je kľúčová štruktúra a konzistencia. Aj im pripravte časový plán, ktorý bude zahŕňať domáce úlohy, čas na hranie/šport a relaxáciu. Myslite na to, že deti sa predtým unavia a stratia koncentráciu, ale zároveň rýchlejšie regenerujú. Preto by mal byť ich denný plán pestrý s častejším striedaním „pracovných“ a odpočinkových blokov.

3. Plánovanie času

Vytvorený plán dňa väčšina z nás nebude nosiť v hlave a každý potrebujeme mať prehľad aj o nadchádzajúcich dňoch. Niekomu bude vyhovovať papierový diár a stolný kalendár, inému zase kalendár a appka v mobile. Pre rodiny sú potom skvelé nástenné rodinné kalendáre, kde máte celkový prehľad o jednotlivých členoch rodiny. Rovnako poslúžia aj zdieľané kalendáre v digitálnom priestore.

Pamätajte, že menej je niekedy viac. Deň rozplánovaný do poslednej minúty síce vyzerá v kalendári krásne, ale stačí maličkosť, ktorá vám denný plán naruší, a vy budete v strese, že nestíhate svoj starostlivo pripravený harmonogram. Nezabúdajte teda plánovať s dostatočnými rezervami. Ďalej je kľúčová flexibilita – je dobré mať plán, ale zároveň byť pripravený na zmeny.

4. Hľadanie rovnováhy

Už ste si do kalendára zadali prácu/výučbu a odpočinkové aktivity? Teraz si skontrolujte, či objem voľnočasových aktivít, ako je šport, ale aj čítanie či prechádzka so psom, zodpovedá vášmu work-life balance, aký by ste si priali. Pokiaľ nie, zamyslite sa nad tým, ako byť v práci efektívnejší. Napr. či by nebolo možné niektoré schôdzky riešiť online alebo si vziať v určité dni home office, aby ste ušetrili čas, ktorý normálne trávite cestou do práce a z práce.

Ak ste veľa vyťažení, cielene si plánujte aj čas pre rodinu a priateľov. Trávenie času s vašimi blízkymi má blahodarný efekt na vaše psychické zdravie. A pokiaľ aj napriek tomu cítite, že vám k duševnej pohode niečo chýba, skúste meditáciu, jogu či iné relaxačné techniky, ktoré vám pomôžu znovu získať pokoj a vyrovnanosť. Dôležitá rada – dbajte na to, aby ste mali každý deň aspoň malý okamih len pre seba.

DECO

5. Nachádzanie motivácie 

Začiatok nového školského či pracovného roka môže byť sprevádzaný pocitom nedostatku motivácie. Je to prirodzené, preto je dobré hľadať nové spôsoby, ako sa motivovať.

Stanovenie konkrétnych cieľov môže byť skvelým spôsobom, ako si udržať či obnoviť motiváciu. Tiež je prospešné oslavovať aj malé úspechy. Či už ste dosiahli nejaký malý cieľ v práci alebo ste sa naučili niečo nové v škole, je dobré si tento úspech uvedomiť a oceniť. Pokojne si tieto drobné, každodenné úspechy zapisujte. Keď vás prepadne splín, môžete sa k nim vrátiť a zaručene vám pomôžu ho prekonať.

S čím vám pomôže Majster Regál?

Produkty z nášho e-shopu Majster Regál vám pomôžu s praktickou stránkou vášho návratu po prázdninách. Do našich kovových regálov do garážepivnice alebo na povalu prehľadne uložíte športové a iné vybavenie, ktoré ste používali pri svojich letných aktivitách. Na dizajnových regáloch do domácnosti sa potom budú skvele vynímať suveníry a fotky z ciest.

Čerstvých i skúsených vysokoškolákov čaká sťahovanie na internát, ku ktorému im skvele poslúžia naše kartónové krabice a plastové úložné boxy. Prezrite si aj ďalšie doplnky na skladovanie. Systematicky a prehľadne uložené veci vám rozhodne pridajú na psychickej pohode.

A ak začínate pracovať z domu alebo máte možnosť častejšieho home office, určite si budete zariaďovať domáci pracovný kút. Prezrite si náš rad regálov DECO, ktoré múdro kombinujú estetický regál s drevenými policami a pracovný stôl. Spoločne s príslušenstvom zo 100% recyklovateľných materiálov budete skvele pripravení na akékoľvek pracovné či školské zadanie.

Prajeme vám hladký návrat do školy a do práce a úspešný štart do nového obdobia!

 

Aký druh regálov hľadáte? 

 

Kinderregale    

      Regaly do detskej izby           

Kovové regály do obývačky   

   Kovové regály do obývačky                   

0 Komentárov
Predchádzajúce Black Friday na Majster Regál trvá celý mesiac Ďalej Nástroje si zaslúžia poriadok a systém - skrinky na náradie, kufríky a skrinky na náradie
To Top
ADAPTÍVNY DIZAJN
Viacúčelové regálové systémy
PROFESIONÁLNY PRÍSTUP
Odborný prístup k vašim projektom
RÝCHLE DODANIE
Doprava ZADARMO pri
nákupenad 190 € bez DPH
ZĽAVY A VERNOSTNÝ PROGRAM
Možná zľava až 30%
BEZPEČNÝ NÁKUP
Jednoduché a spoľahlivé
platobné metódy
VYROBENE V EURÓPE
5 ročná záruka na kovové regály