DREVENÝMI REGÁLY DECODREVENÝMI REGÁLY DECO
Regály do domácnosti

Plánovanie dokonalého šatníka - sprievodca výberom krok za krokom!

0%

Šatník je ideálny spôsob, ako si zorganizovať priestor a mať oblečenie, topánky a doplnky vždy po ruke. Mnohí ľudia si však myslia, že plánovanie šatníka môže byť náročné.

Preto sme v spoločnosti Master Regál vytvorili tohto sprievodcu, ktorý vám krok za krokom ukáže, aké jednoduché je zostaviť si vlastnú šatníkovú skriňu z nášho nového sortimentu otvorených šatníkových regálov, voľne stojacich regálov a nástenných políc DECO. S týmito elegantnými regálmi si môžete v okamihu vytvoriť riešenie na uskladnenie všetkého oblečenia, ktoré bude rovnako praktické ako štýlové.

Krok 1: Správne plánovanie priestoru

Skôr ako začnete zostavovať šatník z jednotlivých políc, dobre si naplánujte priestor. Uistite sa, že máte dostatok priestoru pre skriňu a pohyb pred ňou. Presne si zmerajte miestnosť a nakreslite si plán. Najlepší spôsob, ako to urobiť, je použiť plánovaciu aplikáciu alebo nástroj, ktorý vám pomôže určiť, aký veľký šatník sa do daného priestoru zmestí. Zaznamenajte si aj to, aké vybavenie potrebujete, napríklad koľko tyčí na šaty, zásuviek alebo políc potrebujete.

Ďalšie tipy na meranie priestoru v šatníku:

Na zmeranie miestnosti budete potrebovať meter alebo laserový meter, ceruzku a papier. Začnite meraním dĺžky, šírky a výšky miestnosti. Nezabudnite merať presne, t. j. s presnosťou na milimetre.

Ak má miestnosť nepravidelný tvar, mali by ste si všimnúť aj polohu a veľkosť dverí, okien, radiátorov a iných predmetov v miestnosti. Keďže šatníková skriňa by mala presne pasovať do určeného priestoru, je dôležité poznačiť si tieto rozmery, aby ste mohli šatník zostaviť z príslušných dielov v súlade s rozmermi miestnosti a všetkých predmetov a nábytku v nej.

Ďalším faktorom, ktorý je potrebné zohľadniť pri meraní miestnosti na šatník, je osvetlenie. Nezabudnite preto zvážiť aj umiestnenie a počet existujúcich svetiel, aby ste zabezpečili dostatočné osvetlenie tam, kde je potrebné.

Koľko miesta je potrebné na šatník pre jednu osobu

Na najlepšie využitie šatníka pre jednu osobu sa odporúča plocha približne 4 až 6 metrov štvorcových v závislosti od veľkosti oblečenia a množstva odevov. Táto plocha poskytuje dostatok priestoru na zavesenie oblečenia, uloženie obuvi a doplnkov a uskladnenie sezónneho oblečenia alebo iných predmetov. V prípade väčších rodín alebo párov môžu byť požiadavky na priestor primerane vyššie v závislosti od počtu osôb, ich veku a množstva oblečenia. Rozumné plánovanie šatníka pomôže optimálne splniť požiadavky na úložný priestor a vytvoriť príjemný užívateľský zážitok počas každodenného používania.

Chcete si uľahčiť plánovanie šatníka? Vyskúšajte náš nový 3D plánovač políc!

Krok 2: Výber podrobností

Po naplánovaní priestoru by ste mali vybrať detaily, ktoré budú vyhovovať vašim požiadavkám. Ak máte napríklad veľa oblečenia, potrebujete viac otvorených šatníkov s tyčami na oblečenie. Ak máte veľa topánok, mali by ste do svojho plánu zahrnúť viac políc, aby ste získali viac úložného priestoru na boxy na topánky alebo priamo na topánky. Veľkou výhodou je, že tieto police sa dajú individuálne nastaviť do rôznych výšok, aby presne vyhovovali vašim potrebám.

Krok 3: Výber políc

Pri výbere jednotlivých šatníkových políc je potrebné zvážiť niekoľko faktorov. Po prvé, musíte zvážiť veľkosť miestnosti a počet potrebných políc. Voľne stojace police môžu byť dobrou voľbou, ak je priestor obmedzený a potrebujete ich flexibilne premiestňovať alebo meniť ich usporiadanie.

Nástenné police môžu byť dobrou voľbou, ak chcete využiť priestor, ktorý je k dispozícii na stenách. Majte však na pamäti materiál a nosnosť steny! Či ide o nosnú stenu alebo len o priečku.

Otvorený šatníkový regál je obľúbenou voľbou na vešanie oblečenia. Platí pravidlo, že by ste mali vešať oblečenie, ktoré nechcete pokrčiť alebo ktorého materiál je jemný. Patria sem šaty, obleky, blúzky a košele, ako aj vlna alebo hodváb. Ich zavesením predídete pokrčeniu a nenamáhate materiál. Aj saká a kabáty by sa mali vešať, aby sa zachoval ich tvar a veľkosť. Nežehlivé odevy, ako sú tričká, džínsy alebo svetre, môžete naopak skladovať zložené na bežnej polici.

Pri plánovaní šatníka je dôležité, aby ste merali a dôkladne premýšľali, kým sa rozhodnete, ktoré jednotlivé časti skombinujete. Spoločnosť Master Rack ponúka širokú škálu policových systémov, ktoré možno kombinovať a vytvoriť tak dokonalú šatníkovú skriňu.

Či už ide o nástenné regály, voľne stojace regály, otvorené šatníkové regály alebo nízke regály, postaráme sa o všetko. Rôzne regály sú nielen funkčné, ale aj estetické a dajú sa prispôsobiť individuálnym potrebám a preferenciám. Okrem toho máme vždy výhodné ponuky, takže pri nákupe môžete ušetriť.

Pokud máte jakékoliv dotazy ohledně plánování nebo objednávání, zkušený tým společnosti Majster Regál vám rád poradí a pomůže. Jestli hledáte dokonalou šatní skříň, jste u nás v dobrých rukou! Kontaktujte nás pro radu ohledně nákupu.    

Ak máte akékoľvek otázky týkajúce sa plánovania alebo objednávky, skúsený tím spoločnosti Majster Regál vám rád pomôže a poradí. Ak hľadáte dokonalý šatník, u nás ste v dobrých rukách! Obráťte sa na nás, aby sme vám poradili pri nákupe.

Krok 4: Montáž políc

Všetky naše regály sú dodávané s jasnými a podrobnými montážnymi pokynmi, ktoré vám umožnia ich rýchlu a bezproblémovú montáž. Vďaka modulárnej konštrukcii môžete regály zostaviť a prispôsobiť svojim individuálnym požiadavkám. Montáž je možná bez použitia náradia a jednoduchý zacvakávací systém vám umožní rýchlo spojiť všetky diely bez toho, aby ste museli vynaložiť veľa času a energie.

Ak potrebujete ďalšie police, možno ich jednoducho pridať bez toho, aby ste museli demontovať celý regál. Vďaka tomu môžete regál kedykoľvek flexibilne prispôsobiť novým potrebám.

Pokiaľ ide o zavesenie na stenu (v prípade nástenných políc), stačí vám vŕtačka a akumulátorový skrutkovač. Vďaka jednoduchým pokynom a prehľadnému návodu krok za krokom zvládnete zavesenie nástenných políc za okamih. Takto môžete začať používať svoje nové regály ihneď po montáži a užívať si ich praktickosť a moderný dizajn.

Krok 5: Usporiadajte si oblečenie

Po zostavení šatníka do nej môžete usporiadať oblečenie. Oblečenie zaveste na tyče a topánky, doplnky a krabice rozložte na police. So správnymi úložnými doplnkami, ako sú priehľadné plastové úložné boxy, môžete do skrine uložiť aj menšie predmety, napríklad spodnú bielizeň, ponožky a iné drobnosti.

Krok 6: Užite si svoj nový šatník

Po uložení oblečenia a ostatných vecí do skrine sa môžete pohodlne usadiť a relaxovať. Váš nový šatník je nielen funkčný, ale aj estetický. Nebojte sa však pokračovať vo vylepšovaní miestnosti. Zaveste napríklad zrkadlo alebo krásne umelecké dielo na stenu, aby ste vytvorili ešte príjemnejšiu atmosféru.

Náš záver

skriňa je ideálny spôsob, ako si zorganizovať priestor a efektívne usporiadať oblečenie. A zostavenie šatníka z jednotlivých políc je flexibilné a jednoduchšie, než si myslíte. Ak starostlivo naplánujete a vykonáte kroky, ktoré sme tu dnes uviedli, môžete si vytvoriť šatník na mieru v priebehu niekoľkých hodín. Dúfame, že vám tento sprievodca pomohol a že si čoskoro budete užívať výhody vlastného nového šatníka!

Aký druh regálov hľadáte? 

0 Komentárov
Predchádzajúce Nástroje si zaslúžia poriadok a systém - skrinky na náradie, kufríky a skrinky na náradie Ďalej Najlepšie kancelárske regály od Majster Regál - náš sprievodca výberom
To Top
ADAPTÍVNY DIZAJN
Viacúčelové regálové systémy
PROFESIONÁLNY PRÍSTUP
Odborný prístup k vašim projektom
RÝCHLE DODANIE
Doprava ZADARMO pri
nákupenad 190 € bez DPH
ZĽAVY A VERNOSTNÝ PROGRAM
Možná zľava až 30%
BEZPEČNÝ NÁKUP
Jednoduché a spoľahlivé
platobné metódy
VYROBENE V EURÓPE
5 ročná záruka na kovové regály