DREVENÝMI REGÁLY DECODREVENÝMI REGÁLY DECO
Regály do dielne Regaly do priemyslu

Nástroje si zaslúžia poriadok a systém - skrinky na náradie, kufríky a skrinky na náradie

0%

Všetci (najmä ženy) poznajú japonskú kráľovnú upratovania Mariu Kondo, ktorej mottom je "Poriadok v pokoji, pokoj v duši". A toto motto platí nielen pre izby, ale aj pre domáce dielne či garáže. Ak ešte nemáte dostatočný priestor na zriadenie dielne pre domácich majstrov a drobné opravy v domácnosti, mali by ste si vybrať miestnosť s rozlohou aspoň 9 m² na priestor. Priestor totiž rozhoduje o tom, ako dobre bude vaša dielňa vybavená. Koniec koncov, z času na čas je potrebné vykonať aj priestorovo náročnejšie práce. A ak máte priestor aj na pracovný stôl (ponk), môžete si vytvoriť svoj vlastný kutilský raj, kde má všetko svoje miesto.

Usporiadanie a upratovanie dielne, hobby miestnosti (napr. na lepenie modelov alebo stavbu vláčikov), pivnice alebo garáže vyzerá na prvý pohľad ako veľa práce. A v skutočnosti to môže zabrať niekoľko hodín, ale investícia sa z dlhodobého hľadiska oplatí. K základnému vybaveniu efektívne zorganizovanej dielne patria boxy na náradie, stena na náradie, skrinky na náradie, rôzne boxy a ďalšie úložné doplnky. Obzvlášť praktické sú dielenské skrine alebo robustné kovové regály s nastaviteľnými policami. Tieto regálové systémy a dielenské skrine sa potom dajú zakomponovať do dizajnu samotného vybavenia dielne.

Poriadok a prehľadnosť šetria nielen čas tým, že eliminujú zbytočné a frustrujúce hľadanie, ale aj peniaze, pretože niekedy kupujete veci druhýkrát, keď ich dlho nemôžete nájsť. Okrem toho vás dobrá príprava práce viac motivuje k tomu, aby ste veci urobili, a máte tendenciu menej odkladať.

Dobre vyriešené = polovica vyhraná, preto máme nástenný panel nástrojov

Ak chcete upratať dielňu, garáž alebo pivnicu, mali by ste najprv vytriediť nepotrebné a nefunkčné veci alebo dokonca veci, ktoré máte viac ako raz. Ušetríte tak aj prekvapivo veľa miesta. Potom je potrebné vyčistiť prach a špinu, upratať pracovnú plochu a úložné priestory (v budúcnosti odporúčame robiť to po každej dokončenej práci).

Náradie a nástroje by mali byť systematicky uložené. Na to je ideálna individuálne prispôsobiteľná stena na náradie. Vďaka flexibilnému úložnému systému možno náradie uložiť vertikálne a okamžite na dosah. Skrutkovače, kliešte, meracie pásky, zásuvky, kľúče alebo kladivá, ako aj boxy (zásobníky) s klincami, skrutkami, podložkami, maticami a iným spojovacím materiálom. Všetky skrutky a skrutky môžete napríklad roztriediť podľa typu, dĺžky, závitu, materiálu alebo iných kritérií. Aj keď je to zdĺhavé, v budúcnosti budete presne vedieť, kde čo je, a na prvý pohľad uvidíte, koľko vám toho zostáva.

Nevyužitý priestor na stene sa dá dobre využiť pomocou nástenného panela s nástrojmi. V budúcnosti ho možno podľa potreby rozšíriť a doplniť o ďalšie držiaky a háčiky. Po roztriedení náradia a spojovacieho materiálu by ste mali všetko od nástennej lišty až po boxy na spojovací materiál označiť samolepkami, aby ste v budúcnosti vedeli, kde budú mať veci svoje pevné miesto, aj keď s nimi budete len pracovať.

Samozrejme, po skončení práce by ste mali všetko vrátiť na svoje miesto, aby ste udržali pracovisko v poriadku a bezpečí. Voľne položené káble, uvoľnené odrezky alebo triesky, pílové kotúče bez krytov alebo nedbalo ponechané kladivá sa môžu rýchlo stať zdrojom nebezpečnej nehody.

Skrinky na náradie pre väčšie elektrické náradie

Elektrické náradie, ako sú akumulátorové skrutkovače, vŕtačky, brúsky, píly a iné trochu väčšie nástroje, je potrebné správne skladovať, aby boli chránené pred prachom, vlhkosťou, nečistotami a poškodením počas prepravy alebo prenášania. Tu je ideálnou voľbou box na náradie s veľkými priehradkami a v ideálnom prípade aj s nastaviteľnými priehradkami. Najlepšie je mať v každej priehradke jedno elektrické náradie. Zároveň je dobré mať tu uložené aj príslušné príslušenstvo, ako sú náhradné batérie, nabíjačky, príručky alebo spotrebný materiál.

Uskladnenie malých dielov v úložných priestoroch

Prejdite si zásoby skrutiek, matíc, skrutiek, klincov, podložiek a iných drobných predmetov a odhadnite, koľko úložných boxov alebo zásobníkov budete približne potrebovať. Najlepšie je plánovať s rezervou, aby ste mali v budúcnosti, keď sa vaša zbierka rozrastie o ďalší spojovací materiál, nejaký úložný priestor. Zásuvkové boxy, úložné boxy alebo zásobníky môžete ukladať vedľa seba alebo na seba, čo je praktické a šetrí to miesto. Z vonkajšej strany ich označte štítkami, aby ste vždy vedeli, čo sa v ktorom boxe nachádza.

Poriadok je polovica úspechu

Mobilné plošiny a mobilné skrinky na náradie sú obzvlášť praktické, keď potrebujete "dostať náradie do pohybu". Či už potrebujete prepravovať skrinky s náradím z auta po výrobnej hale, alebo otáčate veľa náradia a nechcete poň stále chodiť, mobilná plošina a skrinky s náradím alebo mobilný box na náradie s kolieskami sa stanú vašou obľúbenou skrinkou na náradie. Stohovanie stohovateľných boxov na náradie na seba si nevyžaduje veľa času a úsilia a dá sa použiť aj v menších dielňach na udržanie poriadku a vytvorenie flexibilného pracovného prostredia. Pojazdný box na náradie odporúčame najmä vtedy, ak musíte prekonávať väčšie vzdialenosti v rámci dielne alebo ak máte opravy mimo dielne a chcete sa vyhnúť prenášaniu každého náradia zvlášť. Skrine a kufre na náradie sú vybavené niekoľkými priehradkami a zásuvkami na uloženie skrutiek a iných drobných dielov. Jednotlivé boxy sa dajú uzavrieť, čím sa zabezpečí bezpečná preprava náradia aj po nerovnom povrchu. Ak sú navyše boxy označené štítkami, ušetríte si starosti s hľadaním jednotlivých nástrojov. Nakladanie ťažkých boxov na mobilnú plošinu na náradie alebo mobilný box na multifunkčné náradie je vďaka dostatočne veľkým rukovätiam jednoduché a bezpečné.

S dobře uspořádaným kufrem na nářadí jste efektivní kdekoliv 

Dílna je tedy dobře zorganizovaná - nyní je čas na váš kufr s nářadím! Ať už jste profesionální řemeslník nebo jen domácí kutil, mít pořádek ve svém kufru na nářadí je na cestách o to důležitější. Představte si svůj kufr na vercajk jako mini dílnu. Opět se snažte mít drobné díly a spojovací materiál či hmoždinky odděleně v krabičkách a doprostřed dejte kleště a klíče. Někdy je potřeba další kufr na vrtačky, aku šroubováky atd. Stejně jako na dovolenou si sbalte jen to nejnutnější. Nikdo totiž nemá rád tahání zbytečných věcí. Praktický, dobře uspořádaný kufřík s nářadím si můžete vzít s sebou všude tam, kde je třeba něco udělat. Budete mít všechny nezbytnosti s sebou najednou a ušetříte si zdlouhavé hledání jednotlivých pomůcek, které se mohou v obyčejné tašce na nářadí pomíchat.

Pokud si pořídíte např. jeden kufr s nářadím na práci se dřevem, jeden na opravy auta a jeden na instalatérské práce, budete mít jistotu, že máte vše dobře připraveno, sáhnete po kufru a můžete se hned pustit do práce. Boxy by měly být vybrány tak, aby byly přihrádky jasně ohraničené a přitom kompaktní. Nářadí by v nich mělo být zajištěno tak, aby nevypadávalo. Se stohovatelnou sadou boxů na nářadí s rukojeťmi lze snadno manipulovat i s několika těžkými boxy na sobě.

Vylepšete si svou sadu nářadí

I když již máte prvotřídní sadu nástrojů, možná ji budete chtít ještě vylepšit. Existuje celá řada doplňků, které si můžete zakoupit a přizpůsobit si tak každý box svým potřebám.

Zde je několik příkladů:

  • Protiskluzové podložky do přihrádek: Nebaví vás nacházet na svém nářadí škrábance a promáčkliny? Protiskluzová podložka na dno boxu zabrání tomu, aby se vaše nářadí kutálelo a naráželo do sebe.

  • Jednotlivé přihrádky: Hledáte přihrádky různých velikostí pro uložení a roztřídění všech drobných dílů, jako jsou matice, šrouby, podložky a šroubovací bity? Některé přihrádky lze jednoduše umístit dovnitř boxu na nářadí.

  • Pěna: Vložte do boxu na míru vyřezanou pěnu, která udrží vaše nářadí na místě. Pěnové vložky usnadňují přehled o nářadí a poskytují mu dodatečnou ochranu.

Při přizpůsobování boxu na nářadí je nejlepší pořídit si příslušenství, které můžete snadno vyjmout a vyměnit podle toho, jak se vaše sada nářadí mění.

Srovnejte svůj kufr na nářadí podle velikosti a hmotnosti

Proč? Ne, nemusíte být puntičkář, tato rada je zcela praktická. Prohlédněte si své nářadí v kufru. Je v něm velké nářadí promíchané s menším? Pokud se v něm musíte přehrabovat, abyste pod velkou elektrickou bruskou našli malý šroubovák, asi to není ideální. Navíc riskujete, že se říznete či škrábnete o nějaký brusný nebo pilový kotouč. A nepříjemné a především zbytečné zranění je na světě. Místo abyste riskovali zranění, uspořádejte si nářadí v kufru podle velikosti a hmotnosti. Některé boxy a kufry na nářadí mají různé úrovně a přihrádky. Ta horní je obvykle vyčleněná pro malé díly a spojovací materiál. Často to je nějaký organizér na spojovací materiál s průhledným víkem. Středně velké nářadí, jako jsou kladiva, šroubováky a klíče, patří do prostřední vrstvy. A spodní vrstvu, která je také zpravidla nejhlubší, byste měli vyhradit pro největší a nejtěžší nářadí. Zde najdou své místo vaše vrtačky, pily, brusky apod.

Nyní už byste měli mít svou dílnu i kufry na nářadí dokonale uspořádané. Uvidíte, že kutilství bude dvakrát zábavnější a hledání nářadí a spojovacího materiálu zabere polovinu času. Ale teď přichází ta nejtěžší část - pořádek a systém dlouhodobě udržet. Zkuste to důsledně dodržovat alespoň měsíc, pak už vám to přejde do krve a bude to pro vás přirozené. Držíme vám palce!

 

Aký druh regálov hľadáte? 

 

Kovové regály do garáže              

   Kovové regály do garáže

  kovové regály do skladu    

      Kovové regály do skladu

Kovové regály do dielne   

     Kovové regály do dielne                       

0 Komentárov
Predchádzajúce 5 tipov ako zvládnuť návrat do školy a do práce z prázdninového režimu Ďalej Plánovanie dokonalého šatníka - sprievodca výberom krok za krokom!
To Top
ADAPTÍVNY DIZAJN
Viacúčelové regálové systémy
PROFESIONÁLNY PRÍSTUP
Odborný prístup k vašim projektom
RÝCHLE DODANIE
Doprava ZADARMO pri
nákupenad 190 € bez DPH
ZĽAVY A VERNOSTNÝ PROGRAM
Možná zľava až 30%
BEZPEČNÝ NÁKUP
Jednoduché a spoľahlivé
platobné metódy
VYROBENE V EURÓPE
5 ročná záruka na kovové regály